Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката като уловена емоция през погледа на Деян Стоев

| обновено на 20.07.19 в 14:15

Деян Стоев е сватбен фотограф, който се занимава и със събитийна, детска и стрийт фотография. Първия си фотоапарат получава като подарък от майка си, когато е на 11 години. През 2004-а, обаче, когато купува първия си дигитален апарат, започва да се занимава професионално с хобито си от дете. Две години по-късно в Щатите вече заснема и първата сватба.

„Това не може да бъде само професия. Винаги имаш страст към това изкуство, а след това започваш да се занимаваш професионално с това. Много харесвам така наречената стрийт фотография. Това са уловените моменти по улицата, интересните случки с хората, с които се разминаваме, светлините и сенките на сградите. До голяма степен тази фотография граничи със сватбената”, подчерта Стоев.

В пика на сватбения сезон, фотографът е искрен, че почти не му остава време за друг вид заснемане. „Лятото при нас е наистина много натоварено, през този сезон не се спи. Но за мен най-хубавият месец за организиране на сватба и за заснемането й, е октомври”, допълни фотографът.

Снимка: Деян Стоев

17 часа снимки по време на сватба и близо 8 хиляди кадъра, запечатани от него и още един колега – това е личният рекорд на Деян Стоев по време на работа. „Много хора мислят, че това, което правим, е само и единствено в рамките на деня. Но нашата работа е пред компютър – за 10 часа снимки се отделят приблизително 40 часа за обработка”, поясни той.

Снимка: Деян Стоев

Кои са най-емоционалните моменти, които е изпитвал по време на снимки Деян Стоев, какви са желанията на младоженците и какви са съветите към непрофесионалистите – чуйте в прикачения звуков файл:
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Увеличават се донорите на генетичен материал

През последните месеци има повече жени, които решават да дарят частица от себе си, за да ощастливят някоя друга жена, която дори не познават; да помогнат на някое семейство. Да сбъднат нечия мечта. Доброволно.   Хиляди двойки  по света и у нас минават през тежкия път на борбата за дете; с висенето в коридора или чакалнята пред лекарския кабинет;..

обновено на 07.04.20 в 18:24

Гюлсюм Али и Радо Иванов от Радио Бургас подаряват песен за надежда

Творческият екип от БНР оползотворява с музика времето в периода на социалната изолация. Двамата млади и талантливи колеги Радо Иванов, който е IT, и Гюлсюм Али, която е звукорежисьор на БНР Бургас, не са престанали да изпълняват своите професионални задължения на работното място. Но това не им пречи и да творят във всеки един възможен момент...

обновено на 07.04.20 в 16:44

Да повишим защитата си срещу коронавируса с прополис, мед и пчелен прашец

За да ни припомни за прополиса и неговите лечебни свойства ни потърси балчиклията Славчо Колев – доайен на пчеларите в Балчик, посветил 50 години от живота си на пчеларството. В условията на пандемията от COVID-19 и нуждата от подсилване на имунитета, неговият категоричен съвет е да се обърнем към аптеката на пчелите. Прополис, мед,..

публикувано на 07.04.20 в 14:17

Доброто е заразно!

Много бездомни животни са гладни, но се намират и хора с големи сърца, които да им осигурят храна. И те са част от нашия живот, и те търсят преди всичко топлина, човещина и нещо, което да хапнат, за да преживеят. Татяна Велчева е позната като един от професионалните груумъри в страната. Има си своя философия за живота и затова не остава безучастна...

обновено на 07.04.20 в 13:42

Зеленчуците в къса верига: от фермата до вратата на хората

По този начин се избягват и надценките, поставени от прекупвачите на продукцията. Oтвсякъде ни призовават да стоим вкъщи и да спазваме социалната изолация. Стоейки у дома обаче имаме най-различни нужди. Можем да отложим покупката на рокля и обувки, но не и да избегнем тази на основни хранителни продукти.   О казва се, че подобно пазаруване е..

публикувано на 07.04.20 в 10:03

Как да почистим колата срещу коронавирус

Ако случайно карате кола, в която е бил някой друг или може би просто се изнервите, че някой се е изкашлял върху кормилото на колелото или мотоциклета ви, никога не е имало по-добро време от това да ги хигиенизирате. Дори и да сте останали без дезинфектант, пак..

публикувано на 07.04.20 в 08:00

Черно муфлонче се роди във варненския зоопарк

Добри новини от Зоопарк - Варна. Днес се роди малко черно муфлонче - момченце. "Нека заедно изберем името му!", приканват от Зоокъта в морската столица. Предложенията за име на младежа се очакват във Фейсбук страницата на Зоопарк - Варна до 17 април, а на 18 април ще бъде обявен победителят. Наградата за кръстника на муфлончето ще бъде шапка с..

обновено на 06.04.20 в 18:42