Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край на главоболието с плодолечение

За втори път в клиниката на д-р Людмила Емилова край Варна идва една дама от Русия. Доволна е от постигнатите резултати и продължава борбата за своето здраве.

Аз се казвам Людмила Седорина и съм от Москва. Имам много познати, които са били при д-р Емилова и са много доволни, защото имат отлични резултати. Затова по тяхна препоръка аз дойдох миналата година и съм много доволна. Но аз имам повече килограми и здравословни проблеми с кръвоносните съдове. Но както казват лекарите тук, като се освободя от здравословните проблеми, ще съм решила и тези с килограмите. Направих миналата година 20 дни плодолечение, 10 дни захранване и се прибрах в Москва, като през това се опитвах да спазвам съветите, които ми дадоха лекарите. Сега съм отново тук.

Този път идвате със своя съпруг?

Сега сме двамата, защото моят съпруг видя резултати и реши също да обърне внимание на своето здраве. Сега съм осми ден на програма и се чувствам много добре.

Какво е здравословното състояние на Людмила обяснява неврологът д-р Катя Казакова:

Людмила Седорина пристига в центъра на д-р Емилова тази година за втори път. Дойде с много силен шум в лявото ухо.  При изследването се установи, че една от артериите, които отговарят за кръвоснабдяването на мозъка и на вътрешното ухо, е със снижен кръвоток поради промени в шийните прешлени.  В областта на шията, нервите и артериите се провират през много тесни пространства. Но освен мускули, в тази област се отлагат и мазнини, които понякога правят отворите, през които минават, по-тесни. Такъв беше случаят с Людмила Седорина. На две нива, преминавайки през специфични пръстени на шийните прешлени, тя имаше притискане на тази артерия. В резултат на това се появява и този дразнещ шум. Когато се появи шум в ухото или световъртеж, имаме 20 дни, за да повлияем. След това нерва се възстановява с дефект и дори да се премахнат причините, остава един постоянен или променящ се във времето шум. Такъв е случаят с тази пациентка. Миналата година тя направи 20 дневно плодолечение и 10 дни захранване. Година по-късно в резултат на това аз не откривам проблеми с кръвоснабдяването в тази артерия. Няма ги отложените там мазнини, възстановен е кръвотока и частично е възстановена функцията. Има шум, но той е по-търпим и е по-малък. Човешката мазнина е зърнеста и ако в тези тесни пространства и едно зърно да се отложи, може да притесни артерията, защото тя е куха и не може да се разгърне и да пулсира с необходимата амплитуда.

Колко време е необходимо, за да се възстанови и да се разградят мазнините?

Моят опит показва, че особено когато се касае за механичен проблем - там, където се притиска артерията в областта на шията, измененията започват още с първия загубен килограм, защото в първите дни, когато се спре солта, се изхвърлят много течности. Не по-рано от 8 ден аз мога да видя резултатите с възстановяване на кръвния ток. Така че при нея този режим се е оказал разумен.

Но зависи и от степента на затруднение, може и 10 дни да са необходими. При нея беше значимо, за да се види и на Доплеровото изследване.

Тази година с Людмила дойде и нейният съпруг. Той има висок холестерол, значимо задебеляване на съдовите стени, защото има и повишени стойности на кръвното налягане и значимо омазняване на черния дроб. Ние сме наблюдавали много пациенти и знаем, че след осмия ден ще настъпи облекчение в омазняването на черния дроб, че жлъчката ще се сгъсти и резултатите ще бъдат други. Но смятам, че с тези 8 дни ще стабилизираме резултатите на Людмила и да дадем един добър тласък на нейния съпруг.

Людмила Седорина, ще се върнете ли отново в клиниката на д-р Емилова?

Да, подобрението в моето здраве е причината отново да съм тук. Доволна съм от намалялата болка в главата и от това, което д-р Казакова ми каза след прегледа. В менюто ми продължава да присъства месо и риба, но в по-малки количества. Стараем се да спазваме съветите, които ни дадоха тук, но не винаги успявам. Въпреки това се чувствам отлично.

КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  е в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27