Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плодолечението помага и при анорексия

Програмата за природосъобразен начин на живот на д-р Людмила Емилова помага не само на хора с повече килограми, но и на такива, които са под нормата. За това разказва д-р Донна Спасова, която е последното попълнение в клиниката на д-р Емилова.

-  Какво се случи при Вас?

-  Аз не бях с наднормено тегло, а тежах 55 килограма. Но обидата от човек от моята компания ме накара да започна рязко отслабване, да намалявам и изключвам много хранителни групи. Така стигнах до 43 килограма.

-  Вие колко сте висока?

-  1.63 м.

-  След това ми спря и менструалният цикъл в продължение на няколко години. Започнахме да търсим лекарска помощ и аз и родителите. Едва след като ми спря цикълът и аз се притесних. Тогава бях на 20 и се притесних, че няма да мога да имам деца. Така ми казваха всички гинеколози.

-  Вие тогава учехте ли медицина?

-  Точно започвах първи курс. След дълго търсене на лекарска помощ, всякакви назначавани медикаменти и различни хормони, научих за процесите в човешкото тяло, за книгата на д-р Робърт Морс. Установих, че съществува клиника, която има цялостен поглед върху организма, а не върху отделните органи. Така открих клиниката на д-р Емилова. Подадох молба за работа и дойдох. Реших да се подложа на същата програма.

-  Колко време я направихте?

-  Десет дни. Консултирах се с д-р Емилова и с главния лекар д-р Милев и те ми казаха, че за хора като мен с по-ниско тегло е по-добре това да се прави по-малко дни гладолечение.

-  Още като започнах да прилагам програмата се появи и цикълът ми. Аз нямах цикъл в продължение на години.

-  Т.е с тази програма Вие възстановихте нещо, което е нормално за младо момиче.

-  Да и вече имам надежда, че ще имам деца. Аз спазвам рецептите, които д-р Емилова дава на пациентите за природосъобразно хранене. Аз спортувам и за това не качвам много килограми, които да ме притесняват. Храня се със здравословни храни, които в правилно съчетание могат много да помогнат на организма.

-  Идват ли в клиниката и други момичето с анорексия?

-  Да, има ли сме такива пациенти и те се подобряват. Те въобще нямаха желание да се хранят, но нещата постепенно прогресираха към по-добро.

-  Кое е най-важното, когато човек изпадне в такова състояние?

-  Подкрепата на приятели, роднини, родителите най-вече при мен. Д.р Емилова се държеше като моя майка и възприемаше всички нас в клиниката като семейство. Най-важното е човек да има воля и от самото начало да се стресне малко. Това което ще го стресне, ще му помогне и да се оправи.

-  Изходът да Вас?

-  Природосъобразно хранене и спорт.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27