Плодолечението помага и при анорексия

Програмата за природосъобразен начин на живот на д-р Людмила Емилова помага не само на хора с повече килограми, но и на такива, които са под нормата. За това разказва д-р Донна Спасова, която е последното попълнение в клиниката на д-р Емилова.

-  Какво се случи при Вас?

-  Аз не бях с наднормено тегло, а тежах 55 килограма. Но обидата от човек от моята компания ме накара да започна рязко отслабване, да намалявам и изключвам много хранителни групи. Така стигнах до 43 килограма.

-  Вие колко сте висока?

-  1.63 м.

-  След това ми спря и менструалният цикъл в продължение на няколко години. Започнахме да търсим лекарска помощ и аз и родителите. Едва след като ми спря цикълът и аз се притесних. Тогава бях на 20 и се притесних, че няма да мога да имам деца. Така ми казваха всички гинеколози.

-  Вие тогава учехте ли медицина?

-  Точно започвах първи курс. След дълго търсене на лекарска помощ, всякакви назначавани медикаменти и различни хормони, научих за процесите в човешкото тяло, за книгата на д-р Робърт Морс. Установих, че съществува клиника, която има цялостен поглед върху организма, а не върху отделните органи. Така открих клиниката на д-р Емилова. Подадох молба за работа и дойдох. Реших да се подложа на същата програма.

-  Колко време я направихте?

-  Десет дни. Консултирах се с д-р Емилова и с главния лекар д-р Милев и те ми казаха, че за хора като мен с по-ниско тегло е по-добре това да се прави по-малко дни гладолечение.

-  Още като започнах да прилагам програмата се появи и цикълът ми. Аз нямах цикъл в продължение на години.

-  Т.е с тази програма Вие възстановихте нещо, което е нормално за младо момиче.

-  Да и вече имам надежда, че ще имам деца. Аз спазвам рецептите, които д-р Емилова дава на пациентите за природосъобразно хранене. Аз спортувам и за това не качвам много килограми, които да ме притесняват. Храня се със здравословни храни, които в правилно съчетание могат много да помогнат на организма.

-  Идват ли в клиниката и други момичето с анорексия?

-  Да, има ли сме такива пациенти и те се подобряват. Те въобще нямаха желание да се хранят, но нещата постепенно прогресираха към по-добро.

-  Кое е най-важното, когато човек изпадне в такова състояние?

-  Подкрепата на приятели, роднини, родителите най-вече при мен. Д.р Емилова се държеше като моя майка и възприемаше всички нас в клиниката като семейство. Най-важното е човек да има воля и от самото начало да се стресне малко. Това което ще го стресне, ще му помогне и да се оправи.

-  Изходът да Вас?

-  Природосъобразно хранене и спорт.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ

С Радио Варна помогаме на хората да намерят пътя към здравето

С Радио Варна работя още от създаването на медицинския център от 26 години и половина. И винаги съм била изключително доволна от това, че сме помагали заедно на много хора да се ориентират правилно и да намерят правилния път към здравето. Мисля, че за всички 85 години, хората работили в радиото са допринесли то да се ползва с уважението, което сега има,..

публикувано на 09.12.19 в 06:00

7 килограма по-малко за седем дни

Желанието да обърне внимание на собственото си здраве води една българка от Англия в клиниката на д-р Емилова. Евтимия Димова е на 40 години и живее в Англия от 17. Майка е на две деца, но преди тяхното раждане е имала здравословни проблеми и трудно забременяване. - Аз имам поликистозен яйчников синдром, преминах много хормонални терапии, от които..

обновено на 02.12.19 в 08:38

По-слаб=по-здрав=по-щастлив

Проф. Весела Кънчева е специалист по органична и биоорганична химия в БАН. С няколко тежки заболявания тя се обръща към клиниката на д-р Емилова за помощ. През 1991 год тя е оперирана от рак на гърдата. След хирургическата намеса и лъчетерапия силно е увредено сърцето. Следва инвалидизиране, покачване на теглото и диабет. Като специалист Вие как..

публикувано на 24.11.19 в 19:35

В клиниката на д-р Емилова съм като у дома си

Най-хубавото място. Така една млада дама определя клиниката на д-р Емилова, с която се среща преди 15 години. Казвам се Веселина Таслакова. От Поморие. На 49 години съм . Първата ми среща и първата ми  най-най-хубава  почивка в живота ми беше преди 15 години, когато за първи път дойдох тук. Тогава се запознах и с д-р  Емилова, екипа..

публикувано на 17.11.19 в 19:05

Картофът - приятел или враг?

Заради различни писания в социалните мрежи напоследък има един зеленчук, който се опитваме да забравим и да изтикаме от трапезата. Става дума за картофа. Д-р Емилова, имат ли основания подобни писания?  Картофите са изключително ценен зеленчук. Най-употребявания в света. Картофът става "европеец" чак през 16 век. В България още по-късно пристига...

публикувано на 10.11.19 в 19:05

Д-р Емилова: "Храната е нашето лекарство"

„Нека храната да е вашето лекарство, а лекарството да е вашата храна“ – тези думи на Стийв Джобс са изключително популярни в социалните мрежи. Оказва се, че той цитира Хипократ. Д-р Емилова, вашата практика какво показва – 26 години вече сте последовател на Лидия Ковачева? Не случайно Стийв Джобс си спечели доста години в живота,..

публикувано на 04.11.19 в 06:00

Клиниката на д-р Емилова - ХРАМ НА ЗДРАВЕТО

След 12 години отново в клиниката на д-р Людмила Емилова идва една българка, която почти целият си съзнателен живот е прекарала в чужбина. В момента тя е финансов консултант в Италия, живяла и работила е и в Швейцария, има изключително успешна кариера. Катя Радева Брандализе  живее повече от 10 години край Венеция. Връща се в..

публикувано на 27.10.19 в 13:29