Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иван Гешев: "Няма процесуален проблем с изнасянето на информация по делото ТАД Груп"

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

"Информация по делото се дава, след като е представена пред съда и съда я е обсъдил и се е произнесъл"- каза заместник главния прокурор Иван Гешев във Варна.

Поради тази причина Гешев не вижда процесуални проблеми. Това, че на някого не му се харесва истината, не е проблем на прокуратурата. Прокуратурата няма да се свива и мълчи, при положение, че не е виновна- каза още заместник главния прокурор. "За какво сме виновни" риторично попита той, "За това, че разкрихме най- голямата група за телефонни измами в България и месец след като ги заловихме нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри и хора които не са пипани с десетилетия през последвалия преход?"

На въпрос, как ще отговори на повишеното обществено внимание, многобройните протести срещу кандидатурата му за главен прокурор, Гешев заяви, че тези събития са свързани единствено с една малка извънпарламентарна група която не го харесва и това е видимо. "За мен по важна е оценката на обикновените български граждани и на хората за които работи прокуратурата. За мен е важно прокуратурата да работи активно и да повишава общественото доверие в себе си."

- Опонентите ви наричат "бухалка на управляващите"?

Иван Гешев: Такива обвинения, определения и етикети са най- лесни и се използват когато нямаш аргументи. този тип изказвания излъчват безсилие и злоба.

Заместник главния прокурор беше във Варна по повод разкриването на две убийства през последните седмици.

"Имаме проблем с битовата престъпност и домашното насилие в България. Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по малките населени места", призна Иван Гешев по време на брифинг на прокуратурата във Варна.

За първото убийство е задържан 91-годишен мъж. Другото убийство се случило се в петък вечерта в квартал "Аспарухово". Мъж е пребил по особено жесток и мъчителен начин жената, с която живеел на семейни начела. Вследствие на нанесения побой жената е починала. Двамата са се запознали преди няколко месеца в социална мрежа. На мъжа е повдигнато обвинение за извършване на убийство по особено жесток начин. Има данни за криминални регистрации.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Директорът на "Морска администрация"-Варна Валентин Енчев временно е остранен от длъжност

Директорът на „Морска администрация“ във Варна капитан Валентин Енчев временно е отстранен от длъжност. Това съобщи за Радио Варна директорът на ИА „Морска администрация“ капитан Живко Петров. Той уточни, че един от работещите в ИАМА-Варна се е оплакал от грубо отношение от страна на капитан Енчев. Представители на „Морска администрация“..

публикувано на 25.02.20 в 11:58

Влюбената банкерка Невена - зад решетките

Варнеският Апелативен съд уважи искането на Варненската Окръжна прокуратура и промени постановената от Окръжния съд мярка на Невена Йорданова "домашен арест", като я върна отново зад решетките. Основният мотив на втората инстанция е, че обвинената в присвояване на над 1 милион лева от варненска банка жена, ако е извън ареста, може да се..

публикувано на 25.02.20 в 11:31

Липсват ученици в училищата в Балчик

Близо 30 процента от учениците в балчишкото основно училище „Антим I“ отсъстват от занятия днес. 20 на сто не са в класните стаи в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, 15 на сто са в средното училище „Христо Ботев“. Слушаме кореспондента ни в Балчик Албена Иванова:

публикувано на 25.02.20 в 10:48

"България Ер" анулира полетите си от и до Милано до 27 март заради коронавируса

"България Ер" анулира полетите си до Милано до 27 март заради зачестилите случаи на коронавирус. Това съобщи авиокомпанията на сайта си. "Сигурността и здравето на нашите пътници са от първостепенно значение за нас. Заради зачестилите случаи на коронавирус в Италия, до 27 март „България Ер“ отменя полетите си от/до Милано. Всички пътници по..

публикувано на 25.02.20 в 09:44

Препълнен автобус по линия 20

 За пореден път пътуващите с автобус по линия 20 тази сутрин отново пътуваха при ужасни условия в претъпкан автобус. Причината е,че няколко дни и през миналата седмица, а и от вчера, графикът се нарушава и се пропуска курсът в 7.02 минути на спирка ТИС – север към кварталите, а и преди това от квартал „Владислав Варненчик”.  По този начин..

публикувано на 25.02.20 в 09:17

Трети път преасфалтират ул."Михаил Колони"

Отново е затворена за движение ул."Михаил Колони", от кръстовището с бул."Приморски" до Шишковата градинка. Причината е преасфалтиране и корекция на нивелацията на капаците на шахтите и ВиК-крановете, които стърчаха и създаваха неравности. След два неуспешни опита, това е трето полагане на асфалт в този участък, за времето на течащия цялостен ремонт на..

обновено на 25.02.20 в 09:06
Заради тайфуна бяха отменени над 600 вътрешни полета

На пристигащите от Италия се препоръчва 14 дни карантина

На пристигащите от Италия се препоръчва 14 дни карантина . На територията на България вече действа Кризисен щаб, който ще вземе всички превантивни мерки срещу навлизане на коронавируса в нашата страна. "Нищо от направеното до сега не се променя. Включително контролът, който и до момента действаше на летищата", каза за БНТ главният..

публикувано на 25.02.20 в 08:45