Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български стартъпи с възможност да спечелят 1 000 000 $ на събитие във Варна

За първи път в България ще се проведе квалификация за Startup World Cup 2019. Състезанието ще се състои във Варна по време на една от най-големите конференции за иновациите и технологии в Югоизточна Еропа Innowave Summit 2019.

Победителите от българското издание, заедно с други 40 стартъпа, ще имат уникалния шанс да се състезават за награден фонд в размер на $ 1 000 000. Техните бизнеси ще бъдат презентирани в Силициевата долина пред Стийв Возняк, Рийд Хофман и редица успешни инвеститори от цял свят. Финалът ще се проведе в Сан Франциско на 22 Май 2020 г. Inowave Summit 2019 е домакин за провеждането на Startup World Cup в град Варна на 18 и 19 октомври. Жури на състезанието ще бъдат както част от лекторите, представители на световни инвестиционни фондове, така и бизнес ангели и инвеститори от цял свят.

„Това състезание промени изцяло живота ми!“ – казва Карлос Кастро Гонзалес, съосновател на компанията Abivin, която грабна голямата награда през изминалото издание и добавя още, че Startup World Cup e изиграло ролята на трамплин за бизнеса му, занимаващ се с иновации в сферата на здравеопазването.

Организаторите отправят покана към всички, които желаят да се включат в Startup World Cup надпреварата, да не се колебаят и да го направят абсолютно безплатно на официалния сайт на събитието тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес БСП решава дали да изключи Корнелия нинова от партията

Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и нейните приближени. Бившият лидер на столетницата е обвинявана от своите съпартийци за създадения юридически казус около легитимността на ръководството на партията, застращаваща явяването им на предстоящите през октомври избори, както и в нарушаване..

публикувано на 01.09.24 в 09:11

Код червено за валежи за три общини в област Бургас

Предупредителен код за значителни валежи е в сила за седем общини от област Бургас за днес, сочи справка на интернет страницата на Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ).  С предупредителен жълт код са общини Бургас, Средец и Камено. Там се очакват количество валежи около 20-35 мм за 24 часа или интензивен валеж  до 30 мм за..

публикувано на 01.09.24 в 09:06

В МВР се търсят 400 гранични полицаи

Министерството на вътрешните работи обявява конкурси за назначаване на 400 гранични полицаи. Условията за участие са публикувани на интернет страницата на "Гранична полиция". Подаването на документи ще става в Регионалните дирекции "Гранична полиция" - Аерогари,..

публикувано на 01.09.24 в 09:03

До седмица ще приключи ремонтът на три улици в района на м. „Ален мак“

До седмица ще приключи ремонтът на улиците „Янко Славчев“, „Проф. Петър Минков“ и „Петър Попов“ в района на местност „Ален мак“, стана ясно по време на редовната среща в Общината, на която участваха кметът Благомир Коцев, експерти от администрацията, представители на ВиК дружеството и на фирмата - изпълнител. Ремонтът на трите улици се..

публикувано на 31.08.24 в 14:41

Унгария подкрепя пълното присъединяване към Шенген на Румъния и България

Унгария подкрепя като въпрос от първостепенен национален и европейски интерес пълното присъединяване към Шенген на Румъния и България, така че свободното преминаване да се осъществява и на сухопътните гранични пунктове. Това заяви Пал Жигмонд Барна, държавен секретар на унгарското Министерство на европейските въпроси. По време на кръгла маса,..

публикувано на 31.08.24 в 14:17

Евростат: Българите и румънците водят европейската класация- "неспособност да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома"

Румъния и България са на първо и второ място по фактора "неспособност на хората да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома" на Евростат. Данните на Евростат показват значителни неравенства и дисбаланси по този показател сред страните от Европейския съюз. 60 процента от румънците не почиват, защото не могат да си го позволят, в..

публикувано на 31.08.24 в 11:21

За една година в Бургаска област за шофиране след употреба на алкохол или наркотици са отнети 646 моторни превозни средства

Въпреки постоянните проверки в Бургас, броят на водачите, качили се в автомобилите си след употреба на алкохол или наркотици, не намалява. Напротив, отбелязва се ръст на такива случаи и през месец август. Тъкмо в сезона на отпуските, ръстът на заловените пияни и дрогирани водачи, седнали зад волана. Това каза пред Нова ТВ инспектор Пламен..

публикувано на 31.08.24 в 10:29