Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Емилова: Профилактиката е на първо място

Клиниката на д-р Людмила Емилова  отново е  край морето – в хотел Аква Азур край Варна.

Най-нетърпеливите пациенти вече са там. Екипът започва сезона със свежи сили

За разлика от предходни години, сега започваме по-рано, през септември. Имаме желание пациентите да се възползват от все още хубавото слънце, да се къпят в морето – водата му е все още топла, слънцето е още щедро по това време на годината . Есента е най-хубавия сезон на Варна.  И така най-нетърпеливите ни пациенти вече са тук.

Вие винаги сте изтъквали особената роля на морето като енергия за зареждане

Така е защото жизнената енергия, прана, тази най-фина енергия е необходима на всяка клетка на човешкото тяло.

Тази прана е в най-големи количества в близост до водопад, в боровата гора и на морския бряг.

СнимкаКолкото са по-големи вълните, на толкова по-голямо разстояние има огромни количества прана.

 Това е поток от малки отрицателни йони, които вдишваме и особено рано-рано сутрин при изгрев слънце , когато слънцето изсипва върху земната повърхност огромни количества прана, тогава е много много добре да сме на брега на морето, близо до водата и да си правим утринната гимнастика. 

А след това разхождайки се по морския бряг събираме изключително големи количества жизнена енергия. 


И тази сутрин не пропуснахте гимнастиката до морето?

Разбира се, всяка сутрин с пациентите правим гимнастика за около 30-40 минути, зареждаме се с енергия, така че цял ден просто да ни се подскача

Снимка

Готвачите при вас от дълги години правят плодолечение, но предлагат на пациентите и природосъобразно меню.

Така е, правим тази услуга, защото който иска при нас може да дойде не за да прави лечебно гладуване, а само да се храни здравословно.  Това, съчетано с всички изследвания, които правим на всеки, който дойде при нас – лабораторни и инструментални, съчетано с програма за здравословно хранене, с много гимнастики – това е най-добре.

Снимка

Хубавото при нас е, че само в разстояние на два дни човек може да  направи всички изследвания и наблюдение, които за да направи иначе във всекидневието трябва да обикаля цял месец от една болница в друга, от една лаборатория в друга и тн.  А при нас всичко става само за два дни.

Много ваши пациенти са споделяли, че дори не са подозирали за заболявания, които вие сте им открили  именно на тези пълни, подробни и засягащи всички органи изследвания.

Наистина е така. Случва се. И аз казвам на пациентите, че трябва да се радват когато нещо е открито на време , защото ще се вземат мерки това да не се влоши, да се подобрят нещата и всичко да е добре. Ако не знаем какво ни има как ще се справим?

Снимка

Профилактиката на първо място!

Така е. Много пъти откриваме при жените поликистоза на яйчниците, някакви възпаления, сраствания,за които те изобщо не подозират. В повечето случаи ние бихме могли да помогнем, защото кистите на яйчниците се лекуват с нашата програма. Същото се отнася и за хората, при които се откриват камъни в бъбреците. Тогава също може да направим конкретна програма.

Снимка

Предлагате хидроколонтерапия и много пациенти са изненадани от нейния ефект

От есента на 2004-та година, всъщност вече 15 години, правим тази хидроколонтерапия. Аз бях ходила същата година в Испания, за да направя гладуване по системата на Ото Бухингер. В клиниката там имаше такъв апарат и реших да опитам. После купих апарат и вече много, много хора са направили хидроколонтерапия при нас.

Поне веднъж в годината е добре човек да прочиства хубаво дебелото си черво. Това е една страхотна профилактика  за рак на дебелото черво. Поне веднъж в годината се правят три процедури, т.к една процедура трае 42 минути и чисти само  една трета от дебелото черво. През ден или през два дни, или всяка седмица правим тези три процедури, след което ние сме единственият център в света, който в края заселва лактобацилус булгарикус - за него  всички в цял свят знаят, че е най-добрият бацил,  предпазващ от рак на дебелото черво.  Даваме на пациентите през устата да приемат този лактобацил.  Така лактобацилус булгарикус понеже има свойството да убива лошите бактерии, които причиняват гниене и ферментация, ни предпазва от рак на дебелото черво.

Това е само малка част от съветите за здравословен живот, които всяка сутрин д-р Емилова дава на своите  пациенти. При всички консултации също, както и лекарският екип на клиниката.

Снимка

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00

Яжте кисело зеле за естествен имунитет

Клиниката на д-р Емилова в момента работи онлайн, а пациенти, които вече са се убедили за ползите от здравословния начин на живот от цял свят търсят съвети в тази специфична ситуация. Още полезна информация можете да намерите на сайта на клиниката. Защо една стара българска храна вече я наричаме супер храна? Става въпрос за домашно..

публикувано на 14.12.20 в 07:02

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев. С доктор Емилова решихме временно..

публикувано на 16.11.20 в 15:30

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25