Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зоопаркът в Добрич - любимо място на деца и възрастни

7
Един от обитателите на зоопарка
Снимка: Радио Варна

Зоопаркът в Добрич започва да добива все по-голяма популярност, не само сред близките градове като Варна и Шумен, но дори в цялата страната. Само там можете да срещнете енотите Пижо и Пенда, носатите мечета Ин и Ян или да погалите пеликан, стига той да ви позволи разбира се... Причините за известността на Центъра за защита на природата и животните са много, основната най-вероятно е рядко срещаното съчетание между животни, които свободно се разхождат край посетителите и  уникална паркова среда с различни дървета, езеро, беседки и детски площадки. Този истински зоопарк се радва на голяма популярност особено сред малчуганите и техните родители. Някои водят децата и внуците си почти всяка седмица и споделят, че:

Тук е много приятно и детето се чувства добре. Разхожда се сред природата и опознава животните. Чували сме, че се посещава от организирани групи от ученици, не само от Добрич, но и от Варна.

Центърът за защита на природата и животните е известен най-вече с конете на Пржевалски. Там са единствените коне от тази порода на Балканите, които имат поколение. Тази година в добричкия зоопарк са се родили две кончета, сподели в предаването на Радио Варна "Пост фактум" директорът на Центъра за защита на природата и животните Християн Христов и обяснява, че зоопаркът е посещаван от почти 15 хиляди души на година.

Подробностите са в репортажа:



Малка част от обитателите на зоопарка можете да видите в галерията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

La Banda - трима варненски диджеи с хаус парти в Деня на Варна

DJ Burlak : Това е петото парти с мое участие, което организираме на празника на Варна през последните пет години. Южният плаж е много специален за мен с широката си пясъчна ивица и с това, че е малко встрани от лудницата на заведенията по Централния плаж. През годините Cuba Beach Bar се превърна в една от емблемите на хаус музиката във Варна и аз..

публикувано на 10.08.24 в 15:40

Безплатни наблюдения в астрономическата обсерватория в Камен бряг

Огромен интерес към Астрономическата обсерватория в с. Камен бряг, отчитат от Историческия музей в Каварна. Обсерваторията беше отворена през месец август 2023 г. в изпълнение на българо-румънски проект. Наблюденията в нея са безплатни. Астрономическата обсерватория е разположена в двора на кметството в центъра на крайморското село,..

публикувано на 10.08.24 в 14:21

„Джаз до морето“ в село Езерец

За шеста поредна година тази вечер в село Езерец ще се проведе музикалният фестивал „Джаз до морето“. Арт директор на събитието и негов организатор е пианистката Павлета Проданова. На сцената в крайморското село ще се качат музиканти от България и чужбина. Отдалечеността на село Езерец, намиращо се почти в най-северната точка на Българското..

публикувано на 10.08.24 в 10:10

Започва рок фестивалът „Varna Rock Adventure“

Тридневният рок фестивал „Varna Rock Adventure“ се открива тази вечер на плажа в кв. „Аспаруово“. Организатори на събитието да мотоклуб „Братя във вятъра“ със съдействието на фонд „Култура“ към Община Варна. Събитието се провежда за четвърта поредна година и е с вход свободен. Специален гост на фестивала е рок музиканта Джо Лин Търнър, а сред..

публикувано на 09.08.24 в 17:57

Да помогнем на Павел

Да помогнем на един баща да пребори коварно заболяване, за да може да се радва на детето си и да е до него, докато расте. Павел Станчев е на 42 години. Съдбата го изправя пред тежко изпитание. Животът му се преобръща, когато му поставят страшната диагноза сарком. В България не може да му се осигури лечение, надеждата за него идва от болница в Турция, от..

публикувано на 09.08.24 в 15:05

Младежкият фестивал на Варна „Фън сити +“ тази събота и неделя

На 10 и 11 август (събота и неделя) във Варна ще се проведе 14-тото издание на Младежки фестивал „Фън сити +“. Зрителите и гостите на морската столица ще могат да посетят събитията, включени в програмата на форума през двата почивни дни от 19:00 до 23:00 часа на площад „Антон Новак“. Фестивалът се финансира и провежда в изпълнение на програма „Младежки..

публикувано на 09.08.24 в 12:50

Морско училище прие 55 нови курсанти

55 млади курсанти влязоха във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“. Новобранците и техните родители бяха посрещнати от началника на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров и командири на отделения и на батальона. Родителите на младите курсанти имаха възможност да получат информация за..

публикувано на 09.08.24 в 12:07