Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

По-слаб=по-здрав=по-щастлив

Проф. Весела Кънчева е специалист по органична и биоорганична химия в БАН.

С няколко тежки заболявания тя се обръща към клиниката на д-р Емилова за помощ.

През 1991 год тя е оперирана от рак на гърдата. След хирургическата намеса и лъчетерапия силно е увредено сърцето. Следва инвалидизиране, покачване на теглото и диабет.

Като специалист Вие как преценявахте - има ли шанс плодолечението да Ви помогне?

Аз бях доста скептично настроена. В смисъл, че имах сериозно увреждане на сърцето - хипертрофия на лява камера, разширена аорта, миковаскуларна болест...да не изреждам всичко. Съмнявах се, че в моя случай ще има подобрение.

За моя най-голяма изненада се оказа, че когато минах на плодолечение /бях хипертоник след операцията/ кръвното се нормализира, свалих 10 кг за 15 дни и дори личният ми кардиолог, който ме  наблюдава  от години, когато отидох да ме прегледа с изненада ме погледна и каза: "Веси, какво си направила? За първи път сърцето работи добре  като помпа." Което означава, че  кръвоносните съдовете са се изчистили добре. И се наложи той да ми махне две от лекарствата, които пиех - едното беше АСинхибитор, който увреждаше ставите ми от години, а другото беше отводняващо.

С колко лекарства дойдохте преди една година и с колко сте сега?

Сега съм без никакви лекарства. Пия само бетаблокер, без който няма как за хора с болно сърце. В интерес на истината, ако някой реши да следва тази програма, действително трябва стане тук, защото на всички рискови пациенти и сутрин, и вечер се следи кровно, налягане, кърна захар и пулс. Минава  се  през дежурен лекар, дават ни лакмусни лентички, които са индикатор какви са промените в урината Това се прави всеки ден. И сутрин, и  вечер. Затова е хубаво да е под лекарско наблюдение. И е по-лесно да си тук, защото  всички хора, когато го правят заедно е по-лесно. А когато си в къщи се събирате семейно, другите искат да консумират различни храни, тогаава наистина е по-трудно човек да следва своята пътека. 

Но аз действително отслабнах много. От май месец до сега съм минус 20 килограма.

Живея без лекарства.

Преди се задъхвах много, а сега имам сили да хода, да плувам. Цяло лято плувах по километър и половина, подскачам във водата, за да си помогна на ставите. Чувствам се много по-щастлива, по-уверена в себе си.

Кръвната ми захар, когато дойдох беше 9.6, изписаха ме със 6.9, а сега е 5.4 сутринта.


В норма?

Да. Абсолютно. Без никакви лекарства. Кръвното ми е 110/70, какво беше преди да се разболея.

Горещо препоръчвам на всички да дойдат и да се консултират.

Д-р Емилова ще предложи на всеки каква програма, колко дни...Неправилно се смята, че това е гладуване.

На ден се изяждат между един и два килограма плодове, пие се чай, така че не се усеща глад.

Вие самата сте добре запозната с много тънкости в храненето.

С какво обаче д-р Емилова Ви изненада?

Изненада ме с добротата, с всеотдайността.

С желанието да предаде това, което тя е научила от своя опит.

Д-р Емилова се опитва да разруши догмите, които са ни насаждани с години.

Оказа се, че имаме много ниска култура на хранене. Нас ни учеха, че трябва  закуската да си изядем сами, обяда да го споделим с приятел и т.н., както и че диабетиците трябва да консумират само протеини и мазни храни, което не е така.

Доверете се на д-р Емилова!

Следвайте нейните препоръки и тогава ще получите същите резултати, каквито имам аз.

Аз в момента се чувствам здрав човек!Аз като се върнах споделих  и  най-големите неверници ми се изсмяха как така с диабет ям  по килограм плодове  и ми пада кръвната захар. Сега са удивени от външния ми вид. От това , че съм много по-работоспособна, от колкото преди.

Наистина се чувствам добре и много по-щастлива и даже не обръщам кой какво говори. Защото съм убедена, че за първи път в моя живот аз влагам средства в моето здраве.  А не в това да купя поредните лекарства - в къщи е пълно с торби с лекарства. Затова в най-скоро  време ще ги дам на моя личен лекар, за да ги даде на друг, т.к. на мен вече не ми трябват.


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиника „Д-р Емилова“ затваря до 13 април

Скъпи приятели, Клиника „Д-р Емилова“ временно затваря врати за своите пациенти, за да се съобрази със строгите мерки на извънредното положение в България. Надяваме се в дните, които прекарвате у дома си, да се погрижите за своето здраве и за здравето на близките си, да успеете да си починете и да намерите време за себе си. Ще отворим..

публикувано на 16.03.20 в 09:33

Плодолечението ни държи далеч от грипа

Как да увеличим защитните сили на организма си и да не попаднем сред засегнатите от грипа хора  - отговор търсим от д-р Людмила Емилова, която има  дългогодишен опит : Вече 27 години работя в областта на природонаучната медицина. Хиляди хора са минали през нашия център, наблюдавала съм съдбите на много хора, на цели семейства, преживели..

публикувано на 08.03.20 в 19:15

Промяна в мисленето = промяна в храненето

Да обърнеш внимание на здравето си, докато все още го имаш. Това прави една българка, която живее в Холандия, пропътува хиляди километри, за да се срещне отново и през тази година с д-р Людмила Емилова. С нея ни среща Габриела Гаврилова. Казвам се Гергана и съм на 54 години. Дойдох за първи път преди 8 години, за да сваля килограми. Но видях..

публикувано на 02.03.20 в 06:30

Защо земната ябълка трябва да бъде на трапезата ни

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Гулията е позната  като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Земната ябълка дълго време беше сред забравените и..

публикувано на 23.02.20 в 19:15

При д-р Емилова си почива и тялото, и духа

Психическа подкрепа и успокоение дава клиниката на д.р Людмила Емилова. Така смята пациент, който за първи път е бил при нея преди 20 години. Драгомир Драгнев е на 53 години, женен с две деца, от Търговище. Не успях сам да се справя тогава, преди 20 години, с висок холестерол и болен черен дроб. Така и не можах да се справя сам Знам за  клиниката на..

публикувано на 16.02.20 в 19:35

Пациент: Започвам всяка година при д-р Емилова, за да се заредя с енергия

Приятел на здравословния начин на живот и на д-р Емилова още от времето , когато тя създава своят клиника преди 26 години.  Това е кратката биография по отношение на здравето на Иван Петков от Плевен С д-р Емилова се познаваме от санаториума на МВР край Варна. И когато тя реши да направи тази крачка, посъветва се с такива като..

публикувано на 10.02.20 в 10:50

Плодолечението връща в ритъм сърцето

Желанието да промени навиците си и най-вече да помогне за нормалната работа на сърцето си  водят в клиниката на д-р Емилова един 60-годишен мъж, който от няколко години   прави програмата за плодолечение. Казвам се Иван Иванов. От Ямбол съм. От 2013 година правя програмата на д-р Емилова, защото сърцето ми излиза извън ритъм. Ходих по доктори..

публикувано на 03.02.20 в 00:05