Коледна беседа и музика от Учителя П. Дънов

08 декември, неделя, Арт салон на Радио Варна, 13.00  часа

Фондация "Слово" и приятели ви канят да се потопите отново в красивата атмосфера на словото и музиката на Учителя Петър Дънов. Заповядайте Арт салона на Радио Варна, където ще се прочете беседата "Каквото вържете на Земята", държана на 25.12.1921 г., и ще се насладите на изящните акорди на песни от Учителя!

Предлагаме ви откъс от тази беседа:
"Ако вие сега имате мъчнотии (в живота нали имате мъчнотии?), аз искам да насоча ума ви в друго направление. Вие казвате: „Някои неща са възможни, някои – невъзможни“. Казвам, че за Любовта всичко е възможно. Как е възможно? Ако можеш да любиш всички хора, всичко е възможно. Не само да ги любиш така, не, не; това чувство е най-възвишеното, най-благородното, което отсега нататък трябва да се развива в човешката душа. Чувството на Любовта още не е започнало да се развива във вас. Когато това чувство се яви в душата ви – аз го наричам прозрение, – такива сили получава човек, че се примирява с всичко и в нищо не вижда зло; и не само че не вижда злото, но той е майстор и всички неща може да превръща в добро. Той може да съединява и да разединява, може да връзва и да развързва. А окултистите казват, че е станал маг."

Нека заедно съпреживеем една мистерия...
На рояла: Иво Бонев
Виолончело: Нели Ганчева
Участват: Ева Ангелова - мецосопран, Дамян Щерев - баритон, Милена Захариева - мецосопран, Петър Петров - бас

ВХОД СВОБОДЕН

На корицата: "Поклонението на маговете от Изтока" /детайл/, картина на Сандро Ботичели 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Празничен концерт - 85 години Радио Варна

9 декември , понеделник, Драматичен театър Варна, основна сцена , 19.00 часа Екипът на Радио Варна има честта и удоволствието да Ви покани да отбележим заедно 9 декември - Ден Първи за Радио Варна преди 85 години . Ще бъдем заедно с Камелия Тодорова , Живко Петров и групата „Сол Бемол“ . Ще изтеглим и печелившия в играта на Радио Варна, Ясмин..

обновено на 05.12.19 в 19:07

Представяне на поетична книга "Сътворение", автор Милка Кьосева

  12 декември, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 18:30 часа Милка Кьосева определя поетичната си книга „Сътворение” като колекция от възторжени трепети, палитра от настроения, лиричност, дълбочина, пробуждане, вибрация, трансформираща съзнанието, уловила фината нишка от светлина, която се разкрива в онова съкровено пространство, където океанът..

обновено на 05.12.19 в 19:01

85 истории от Исландия за 85-ия рожден ден на Радио Варна

„85 истории от Исландия” – под това мото Светослав Милчев-Акела представя първата си самостоятелна фотографска изложба в Арт салона на Радио Варна. Откриването е на 18 ноември 2019 г. от 18.30 часа. Събитието е част от програмата за 85-ия рожден ден на медиата. Светослав Милчев определя себе си като мотоциклетен..

обновено на 18.11.19 в 09:06

Да се пренесеш в света на танца

Школата “Let’s Dance” ви кани да се разтоварите от проблемите на ежедневието и да се пренесете в света на танца. Ако все още не сте се запознали с магията на социалните танци, ако искате да изживеете нова емоция и да внесете разнообразие в своето ежедневие, това е мястото и моментът. Чрез танца можеш да изразиш всичките си емоции при това..

публикувано на 18.09.19 в 11:39