Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Емил Димитров е предложен за министър на околната среда и водите

Емил Димитров
Снимка: БГНЕС

Емил Димитров-Ревизоро е предложен да заеме поста министър на околната среда и водите, съобщи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти в Министерския съвет, където се състоя Коалиционен съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Министерството беше овакантено, след като Нено Димов подаде оставка, а прокуратурата му повдигна обвинение заради водната криза в Перник.

Емил Димитров е роден в Перник. Депутат от парламентарната група на "Обединени патриоти". По времето на правителството на Симеон Сакскобургготски беше началник на Дирекция "Митници".

Каракачанов съобщи, че основната задача на Димитров ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да се заеме с "тотални проверки - ревизии, на цялата система, която води, не само Перник, но и други градове, към опасността от създаване на подобно положение като в Перник".

"Ние изразихме нашата позиция, че не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са провеждани години назад", каза Каракачанов за заседанието на коалиционния съвет. Той допълни, че Нено Димов, като министър на околната среда, утвърждава графиците, които му подават ВиК дружествата, които не са на подчинени на Министерството. Загубите на вода от стената на язовира до водопреносната мрежа в Перник са близо един милион кубически метра на месец или 12 млн. кубически метра вода на година, изтъкна още Каракачанов.

Попитан дали е стабилна коалицията, след като има несъгласие с това Нено Димов да бъде изкупителна жертва, лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви през журналисти, че не може да бъде категоричен "след този изключително неприятен коалиционен съвет".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна военноморско учение "Морски щит 2021"

Започна едностранното, двустепенно разпределено командно-щабно учение на Военноморските сили „Морски щит 2021“, при стриктно спазване на санитарно-хигиенните и противоепидемични мерки, свързани с неразпространението на COVID-19. Учението се провежда от днес до 16 април 2021 г. в командването на ВМС , като част от обучаемия състав е развърнат и..

публикувано на 12.04.21 в 17:36

Уникалната експозиция от картини, скулптури и дървени сувенири е заплашена от унищожение

Добри Енев, или както предпочита да се нарича „ Добри Д/е/ Добрич ” е художник, роден в Добрич, който е живял и работил в Лос Анджелис. Връща се в България и се установява във Варна. Тук създава школа за обучение по рисуване на деца, но от година заради кризата, остава без работа и в невъзможност да плаща наема на къщата, в която живее и..

обновено на 12.04.21 в 16:50

ОбС решава извънредно за ремонта на панорамния път Варна - Златни пясъци

За   14.04.2021 г. (сряда)  от  10:30 часа  е насрочено извънредно заседание на Общински съвет - Варна. То отново ще се проведе онлайн и ще бъде предавано пряко чрез YouTube канала на местния парламент.  В дневния ред на заседанието има три точки, като в първата ще бъде разгледано предложението на кмета Иван Портних за подписването на споразумение за..

публикувано на 12.04.21 в 16:41

Безплатна QA академия за варненски младежи

Безплатна QA академия за варненски младежи организират за трети път. Обучението ще е online, на този етап сме се фокусирали върху младежи, каза за Радио Варна Кристина Горялова от компанията организатор - "Ментор мейт". Кандидастването е отворено до 16 април. Всеки софтуерен продукт и приложение, което ползваме задължително преминава през контрол на..

публикувано на 12.04.21 в 16:34

Варна настига Пловдив по население в страната

6 916 548 души е населението на България към 31 декември 2020г.. В сравнение с 2019г. населението на страната намалява с 34 934 души, или с 0.5%. Мъжете са 3 349  715(48.4%), а жените -3 566 833(51.6%), или на 1 000 мъже се падат 1065 жени. Броят на мъжете преобладава във възрастите до 54 години. С нарастването на възрастта се увеличават..

публикувано на 12.04.21 в 16:07
Проф. Костадин Ангелов

Ангелов: Експертните ни съвети ще кажат какво да правим с „Астра Зенека”

Експертните съвети в страната – от имунолози, вирусолози, кардиолози и др. специалисти, ще дадат спешно становище какво да направим в България с ваксината на "Астра Зенека" . Интересът към тази ваксина спадна значително. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на извънреден брифинг пред Столичната регионална здравна инспекция, предаде репортер..

публикувано на 12.04.21 в 16:00

289 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та за седмица

289 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та през миналата седмица, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Най-много - 176 души с грипоподобни оплаквания, са посетили ДКЦ III. Направени са им антигенни тестове, от които 87 са дали положителен резултат. 25 човека са насочени за рентгенография на бял дроб, като при 18 от..

публикувано на 12.04.21 в 15:49