Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират обучение за бол­ног­ле­да­чи, озе­ле­нители и пътни строители

Обу­че­ние за бол­ног­ле­да­чи, ра­бот­ник озе­ле­ня­ва­не и по­мощ­ник пъ­тен строи­тел пред­стои в Бал­чик. За цел­та е обя­ве­на об­щес­тве­на про­це­ду­ра за из­бор на обу­ча­ва­ща фир­ма. Офер­ти се на­би­рат до 20 януа­ри в Община Балчик.

Кур­со­ве­те се ор­га­ни­зи­рат в из­пъл­не­ние на два проек­та: "По­доб­ря­ва­не дос­тъ­па до со­циал­ни ус­лу­ги и до по-доб­ра при­год­ност за зае­тост" и "Дос­тъп до зае­тост за тър­се­щи­те ра­бо­та, неак­тив­ни­те и трай­но без­ра­бот­ни ли­ца в Об­щи­на Бал­чик". Без­въз­мез­дна­та фи­нан­со­ва по­мощ се пре­дос­та­вя по Стра­те­гия­та за во­де­но от об­щнос­ти­те мес­тно раз­ви­тие на МИГ "Бал­чик - Ге­не­рал То­ше­во", Опе­ра­тив­на прог­ра­ма "Раз­ви­тие на чо­веш­ки­те ре­сур­си"2014-2020.

Проек­тът, свър­зан с пре­дос­та­вя­не в до­ма на со­циал­на­та ус­лу­га "Бол­ног­ле­дач", включ­ва под­кре­па за на­ми­ра­не на ра­бо­та и по­доб­ря­ва­не дос­тъ­па до зае­тост на хо­ра­та с ув­реж­да­ния, как­то и за на­сър­ча­ва­не учас­тие­то на па­за­ра на тру­да на ли­ца, по­ла­га­щи гри­жи за за­ви­си­ми чле­но­ве в се­мей­ство­то.

Кандидатите се набират до 20 януари. Те  тряб­ва да са хо­ра с ув­реж­да­ния, с пра­во на ра­бо­та; ико­но­ми­чес­ки неак­тив­ни ли­ца или без­ра­бот­ни, като не бива да са при­до­би­ли пра­во на пен­сия за оси­гу­ри­те­лен стаж и въз­раст. На 21 януа­ри от 11.00 ч. в за­се­да­тел­на­та за­ла на Об­щин­ска ад­ми­нис­тра­ция Бал­чик ще се про­ве­де ин­тер­вю с желаещите да работят като болногледачи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненец е част от основателите на онлайн риалити предаването "Диви и красиви"

"Диви и красиви". Така се казва на-новото онлайн риалити за запознанства у нас, а един от създаделите му е варненецът Михаил Недков. Той и Неделчо Богданов стоят зад предаването, чиито епизоди се радват на голям интерес в интернет пространството и имат десетки хиляди гледания.  Михаил Недков е завършил "Архитектура" в Париж, но решава  да се завърне в..

публикувано на 30.07.24 в 12:50

Джаз фестивалът "Варненско лято" започва днес и продължава до 1 август

Световноизвестни музиканти от България и от чужбина и тази година ще се включат в ежегодния Международен джаз фестивал “Варненско лято”. Неговото 33-о издание ще се проведе от 30 юли до 1 август, а сцената отново е английският двор на Археологическия музей във Варна. Организатори на събитието са Община Варна и Варненското джазово общество.  В..

публикувано на 30.07.24 в 07:00

Млади таланти представят свои графики в Градската художествена галерия във Варна

Възпитаници на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” ще покажат в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна свои произведения, сътворени в последните два месеца.  Т ворбите на младите таланти са създадени по мотиви от високи образци на българското графично изкуство, представени в новата постоянна експозиция “Графика и..

публикувано на 29.07.24 в 19:25

Български ученици с девет медала от олимпиадите по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха общо девет медала на Международната олимпиада по физика в Иран, а преди да заминат за престижното състезание завоюваха четири отличия на Европейското първенство в Грузия. Един сребърен и четири бронзови са медалите на нашите участници от надпреварата в иранския град Исфахан. В състезанието се включиха отбори от 46 държави,..

публикувано на 29.07.24 в 18:26

Продължава обработката против насекоми и кърлежи във Варна (график)

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” и тази седмица продължава обработката против насекоми и кърлежи на общински обекти и площи в периода 29.07 - 02.08.2024 г. Против кърлежи ще се обработят тревните площи на парк "Младост". Срещу кърлежи и комари ще бъдат третирани и детските площадки в близост до Конфуто и на ул. „Дрян“ №3...

публикувано на 29.07.24 в 14:22

Изследват безплатно и анонимно за ХИВ и хепатит във Варна

Община Варна и дирекция „Превенции“ организират информационна кампания за превенция на рисковото поведение „Лято без риск“. Тя ще се проведе на 30 юли (вторник) от 10:30 ч. до Слънчевия часовник в Морската градина. Над 30 доброволци към общинската дирекция ще отговарят на въпроси на граждани и гости на града по важни и чувствителни теми като последици..

публикувано на 29.07.24 в 13:38
Дядо, внуче

Лесна работа: Подаръкът

Когато съм се родила, дядо посадил дърво и го нарекъл на мен. Братовчедите ми също имаха свои дървета. Попски круши. Невероятно сочни и сладки. С всеки следващ рожден ден на патрона си, дърветата растяха по-високо; сянката, която хвърляха наоколо, ставаше по-гъста; плодовете – по-едри и вкусни, а жълтият им цвят толкова се насищаше, че грееше..

публикувано на 29.07.24 в 12:30