Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Болките в стомаха си отиват завинаги с подходящо плодолечение

"Ние много често лекуваме пациенти, които имат хронични гастрити, язви на дванадесетопръстника или на стомаха, гастроезофагеален рефлукс, което може да доведе до образуване на язви на хранопровода", разказва д-р Людмила Емилова. Според нея програмата на плод и чай е подходяща и за такива хора. Те не трябва да пият фрешове от кисели, дразнещи цитрусови плодове или киви, а да ядат подходящи белени плодове като ябълки, круши и банани с чайове от жълт кантарион, риган, бял равнец и мента. Те са изключително ценни в този случай, защото намаляват киселинността на стомаха. Трябва да се избягва употребата на мед в чая, за да не се образуват киселини. Когато дълго време се приемат такива плодове се заздравява лигавицата на стомаха и хранопровода. Така постепенно оплакванията в продължение на двадесетдневната програма изчезват, допълва още д-р Емилова.

Означава ли това, че 20 дни режим и 20 дни захранване са достатъчни, за да се нормализира функцията на стомашно-чревния тракт?

Симптомите на гастрит и язва изчезват.

Къде е магическата пръчица в този случай?

Даваме почивка на стомашната лигавица от най-различните храни, които ядем, когато се храним нормално. Например месните храни изискват отделянето на по-голямо количество солна киселина, за да се разграждат белтъчините. А това засилва симптомите на гастрит, язва и рефлукс. Тук се храним с алкална храна в малки количества. Така се дава почивка на лигавицата на стомаха и тя заздравява, а симптомите изчезват. Много полезна в случая е рано на гладно да се пие една-две чаши топла до гореща вода, но не с мед. Тогава перисталтиката на стомаха няма да бъде към хранопровода, а към дванадесетопръстника и тогава няма връщане на киселия сок.

Лавицата на хранопровода не е приспособена към киселини, а тази на стомаха сама отделя такава, за да смила храната.

Свикнали сме да търпим болка. Тази в стомаха за пренебрегване ли  е?

Не трябва да премахваме симптома, а да прилагаме лечение като програма на лечебно гладуване и хранителен режим, при който избягваме пържени и панирани храни, както и големи количества. Винаги е трябва да хапваме по една салата сурови зеленчуци.

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиника „Д-р Емилова“ затваря до 13 април

Скъпи приятели, Клиника „Д-р Емилова“ временно затваря врати за своите пациенти, за да се съобрази със строгите мерки на извънредното положение в България. Надяваме се в дните, които прекарвате у дома си, да се погрижите за своето здраве и за здравето на близките си, да успеете да си починете и да намерите време за себе си. Ще отворим..

публикувано на 16.03.20 в 09:33

Плодолечението ни държи далеч от грипа

Как да увеличим защитните сили на организма си и да не попаднем сред засегнатите от грипа хора  - отговор търсим от д-р Людмила Емилова, която има  дългогодишен опит : Вече 27 години работя в областта на природонаучната медицина. Хиляди хора са минали през нашия център, наблюдавала съм съдбите на много хора, на цели семейства, преживели..

публикувано на 08.03.20 в 19:15

Промяна в мисленето = промяна в храненето

Да обърнеш внимание на здравето си, докато все още го имаш. Това прави една българка, която живее в Холандия, пропътува хиляди километри, за да се срещне отново и през тази година с д-р Людмила Емилова. С нея ни среща Габриела Гаврилова. Казвам се Гергана и съм на 54 години. Дойдох за първи път преди 8 години, за да сваля килограми. Но видях..

публикувано на 02.03.20 в 06:30

Защо земната ябълка трябва да бъде на трапезата ни

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Гулията е позната  като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Земната ябълка дълго време беше сред забравените и..

публикувано на 23.02.20 в 19:15

При д-р Емилова си почива и тялото, и духа

Психическа подкрепа и успокоение дава клиниката на д.р Людмила Емилова. Така смята пациент, който за първи път е бил при нея преди 20 години. Драгомир Драгнев е на 53 години, женен с две деца, от Търговище. Не успях сам да се справя тогава, преди 20 години, с висок холестерол и болен черен дроб. Така и не можах да се справя сам Знам за  клиниката на..

публикувано на 16.02.20 в 19:35

Пациент: Започвам всяка година при д-р Емилова, за да се заредя с енергия

Приятел на здравословния начин на живот и на д-р Емилова още от времето , когато тя създава своят клиника преди 26 години.  Това е кратката биография по отношение на здравето на Иван Петков от Плевен С д-р Емилова се познаваме от санаториума на МВР край Варна. И когато тя реши да направи тази крачка, посъветва се с такива като..

публикувано на 10.02.20 в 10:50

Плодолечението връща в ритъм сърцето

Желанието да промени навиците си и най-вече да помогне за нормалната работа на сърцето си  водят в клиниката на д-р Емилова един 60-годишен мъж, който от няколко години   прави програмата за плодолечение. Казвам се Иван Иванов. От Ямбол съм. От 2013 година правя програмата на д-р Емилова, защото сърцето ми излиза извън ритъм. Ходих по доктори..

публикувано на 03.02.20 в 00:05