Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Плодолечението връща в ритъм сърцето

Желанието да промени навиците си и най-вече да помогне за нормалната работа на сърцето си  водят в клиниката на д-р Емилова един 60-годишен мъж, който от няколко години  прави програмата за плодолечение.

Казвам се Иван Иванов. От Ямбол съм. От 2013 година правя програмата на д-р Емилова, защото сърцето ми излиза извън ритъм. Ходих по доктори и ми изписаха много лекарства. Пиех по 16 хапчета на ден и не можех да стана от леглото. Накрая реших, че или ще оздравея, или ще си заминавам.

Кръвното ви беше ли в норма?

Когато излизаш извън ритъм кръвното налягане не скача. Пулсът ми обаче е стигал 160 удара в минута

Още с първата програма свалихте ли килограми?

Да, свалих. Преди това /2013 год/ лекар в Стара Загора ми каза, че ако не вляза в ритъм до една година, ще ме прати на аблация. Аблацията е обгаряне на клетки в сърцето. И аз реших тогава да сваля килограми, да отслабна, защото бях 110 кг.

При първото  ми идване при д-р Емилова бях се подготвил и ми беше лесно при гладуването. Странното беше, че свалих повече килограми не докато гладувах, а при захранването. След това повторих диетата през лятото и свалих 30 кг.


После се почувствахте добре и..

Вярно, че се почувствах добре и започнах да си хапвам по стария начин, да не си почивам

Колко години издържа така по стария начин на живот сърцето ви?

Година някъде. Успокоих се и почнах да живея по старому. И излязох пак извън ритъм. Реших да направя аблация, но беше безуспешно. Пак се върнах при д-р Емилова, започнах програмата за плодолечние, но не можах да продължа до края, т.к. имах много работа. През 2019-та година отидох в Испания да направя аблация отново.

Сега вече решен ли сте да изпълните програмата докрай?

Вече станах на 60 години и трябва или да спазвам, каквото ми казва д-р Емилова или отново да ходя по мъките  и по болниците, а не ми се иска. Този път съм решен стриктно да спазвам заръките на д-р Емлова.

Всъщност програмата помага за нормалната работа на сърцето, така ли?

О, да. Помага. Сърцето възстановява нормалните си размери.  И съм решил да съм стриктен. Месо ще хапвам само каквото убия на лов.


О, значи сте ловджия  и  изкушенията са още повече?

Е,  има и вегетарианци, които ходят на лов само за удоволствие. Може вече да вземам фотоапарата вместо пушката, за да снимам животните.

Други диагнози имате ли?

През 2018 година получих световъртеж и замаяност. Оказа се, че т.к. към забравил да си пия хапчетата за разреждане на кръвта, съм получил мозъчен инсулт. Обаче се разминах леко и нямам  тежки последствия.

Колко хапчета вземате сега?

Две.

А преди колко бяха?

16-сет хапчета вземах дневно. Осем сутрин, четири следобед и четири вечер.

А програмата на плодове как ви се отразява сега?

Перфектно! Вечер си лягам и заспивам. Без будилник ставам в 6 сутринта. Бързо се наспивам, защото не ми натоварен организма.

Благодарен съм на д-р Емилова. Това е истински доктор!

Тази жена лекува хората, живее с болката на хората и ги лекува. Благодарност!

Дано да има още хора като нея и дано младите лекари поемат щафетата от нея.

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти. - Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна..

публикувано на 13.07.20 в 09:30