Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Плодолечението връща в ритъм сърцето

Желанието да промени навиците си и най-вече да помогне за нормалната работа на сърцето си  водят в клиниката на д-р Емилова един 60-годишен мъж, който от няколко години  прави програмата за плодолечение.

Казвам се Иван Иванов. От Ямбол съм. От 2013 година правя програмата на д-р Емилова, защото сърцето ми излиза извън ритъм. Ходих по доктори и ми изписаха много лекарства. Пиех по 16 хапчета на ден и не можех да стана от леглото. Накрая реших, че или ще оздравея, или ще си заминавам.

Кръвното ви беше ли в норма?

Когато излизаш извън ритъм кръвното налягане не скача. Пулсът ми обаче е стигал 160 удара в минута

Още с първата програма свалихте ли килограми?

Да, свалих. Преди това /2013 год/ лекар в Стара Загора ми каза, че ако не вляза в ритъм до една година, ще ме прати на аблация. Аблацията е обгаряне на клетки в сърцето. И аз реших тогава да сваля килограми, да отслабна, защото бях 110 кг.

При първото  ми идване при д-р Емилова бях се подготвил и ми беше лесно при гладуването. Странното беше, че свалих повече килограми не докато гладувах, а при захранването. След това повторих диетата през лятото и свалих 30 кг.


После се почувствахте добре и..

Вярно, че се почувствах добре и започнах да си хапвам по стария начин, да не си почивам

Колко години издържа така по стария начин на живот сърцето ви?

Година някъде. Успокоих се и почнах да живея по старому. И излязох пак извън ритъм. Реших да направя аблация, но беше безуспешно. Пак се върнах при д-р Емилова, започнах програмата за плодолечние, но не можах да продължа до края, т.к. имах много работа. През 2019-та година отидох в Испания да направя аблация отново.

Сега вече решен ли сте да изпълните програмата докрай?

Вече станах на 60 години и трябва или да спазвам, каквото ми казва д-р Емилова или отново да ходя по мъките  и по болниците, а не ми се иска. Този път съм решен стриктно да спазвам заръките на д-р Емлова.

Всъщност програмата помага за нормалната работа на сърцето, така ли?

О, да. Помага. Сърцето възстановява нормалните си размери.  И съм решил да съм стриктен. Месо ще хапвам само каквото убия на лов.


О, значи сте ловджия  и  изкушенията са още повече?

Е,  има и вегетарианци, които ходят на лов само за удоволствие. Може вече да вземам фотоапарата вместо пушката, за да снимам животните.

Други диагнози имате ли?

През 2018 година получих световъртеж и замаяност. Оказа се, че т.к. към забравил да си пия хапчетата за разреждане на кръвта, съм получил мозъчен инсулт. Обаче се разминах леко и нямам  тежки последствия.

Колко хапчета вземате сега?

Две.

А преди колко бяха?

16-сет хапчета вземах дневно. Осем сутрин, четири следобед и четири вечер.

А програмата на плодове как ви се отразява сега?

Перфектно! Вечер си лягам и заспивам. Без будилник ставам в 6 сутринта. Бързо се наспивам, защото не ми натоварен организма.

Благодарен съм на д-р Емилова. Това е истински доктор!

Тази жена лекува хората, живее с болката на хората и ги лекува. Благодарност!

Дано да има още хора като нея и дано младите лекари поемат щафетата от нея.

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиника „Д-р Емилова“ затваря до 13 април

Скъпи приятели, Клиника „Д-р Емилова“ временно затваря врати за своите пациенти, за да се съобрази със строгите мерки на извънредното положение в България. Надяваме се в дните, които прекарвате у дома си, да се погрижите за своето здраве и за здравето на близките си, да успеете да си починете и да намерите време за себе си. Ще отворим..

публикувано на 16.03.20 в 09:33

Плодолечението ни държи далеч от грипа

Как да увеличим защитните сили на организма си и да не попаднем сред засегнатите от грипа хора  - отговор търсим от д-р Людмила Емилова, която има  дългогодишен опит : Вече 27 години работя в областта на природонаучната медицина. Хиляди хора са минали през нашия център, наблюдавала съм съдбите на много хора, на цели семейства, преживели..

публикувано на 08.03.20 в 19:15

Промяна в мисленето = промяна в храненето

Да обърнеш внимание на здравето си, докато все още го имаш. Това прави една българка, която живее в Холандия, пропътува хиляди километри, за да се срещне отново и през тази година с д-р Людмила Емилова. С нея ни среща Габриела Гаврилова. Казвам се Гергана и съм на 54 години. Дойдох за първи път преди 8 години, за да сваля килограми. Но видях..

публикувано на 02.03.20 в 06:30

Защо земната ябълка трябва да бъде на трапезата ни

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Гулията е позната  като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Земната ябълка дълго време беше сред забравените и..

публикувано на 23.02.20 в 19:15

При д-р Емилова си почива и тялото, и духа

Психическа подкрепа и успокоение дава клиниката на д.р Людмила Емилова. Така смята пациент, който за първи път е бил при нея преди 20 години. Драгомир Драгнев е на 53 години, женен с две деца, от Търговище. Не успях сам да се справя тогава, преди 20 години, с висок холестерол и болен черен дроб. Така и не можах да се справя сам Знам за  клиниката на..

публикувано на 16.02.20 в 19:35

Пациент: Започвам всяка година при д-р Емилова, за да се заредя с енергия

Приятел на здравословния начин на живот и на д-р Емилова още от времето , когато тя създава своят клиника преди 26 години.  Това е кратката биография по отношение на здравето на Иван Петков от Плевен С д-р Емилова се познаваме от санаториума на МВР край Варна. И когато тя реши да направи тази крачка, посъветва се с такива като..

публикувано на 10.02.20 в 10:50

Болките в стомаха си отиват завинаги с подходящо плодолечение

"Ние много често лекуваме пациенти, които имат хронични гастрити, язви на дванадесетопръстника или на стомаха, гастроезофагеален рефлукс, което може да доведе до образуване на язви на хранопровода", разказва д-р Людмила Емилова. Според нея програмата на плод и чай е подходяща и за такива хора. Те не трябва да пият фрешове от кисели, дразнещи цитрусови..

публикувано на 27.01.20 в 06:00