Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Последен ден за участие в Конкурса за най-добро вино във Варна

Снимка: Ани Петрова

Днес е последният ден, в който се събират проби за участие в Конкурса за най-добро вино във Варна. 24-ото му издание ще се проведе на 16 февруари, неделя, в 12 часа, когато след дегустация на специализираното жури ще бъдат обявени и имената на победителите. Както винаги се подават по 2 бутилки от по 700 мл. Върху етикета трябва да има информация за вида вино и сорта  грозде, регион, име и телефон.

"Вече е създадена и Почетната книга на домашния винопроизводител на Варна, в която се вписват победителите през 23-годишната история на конкурса", подчерта организаторът Павлин Коцев. Вече е стартирала и процедура по регистрацията на сдружението, съобщи още той.

Началото на конкурса е в 12 часа в ресторант "Старата къща".ВИЖТЕ ОЩЕ

МОН забрани екскурзиите до Италия и Китай

Просветното министерство забранява пътуванията на ученици до Италия и Китай, заяви заместник-министърът Таня Михайлова. Учителите от Каварна, чиято ученическа група беше евакуирана вчера от Италия заради коронавируса , ще могат да ползват болничен за домашна карантина, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев. Кабинетът изпрати..

публикувано на 27.02.20 в 15:06
митрополит Йоан

Митрополит Йоан ще отслужи молебен

Митрополит Йоан ще отслужи благодарствен молебен по случай 150-годишнината от подписването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия.   Молебенът ще бъде отслужен на 28 февруари 2020 г. (петък) от 10:00 ч. в Митрополитския катедрален храм "Успение Богородично" - Варна . На основание решението на Светия Синод в пълен състав от..

публикувано на 27.02.20 в 14:57

До 6 месеца на Острова без виза

Великобритания е със силна икономика и за Обединеното кралство е много важно да поеме контрол върху своята политика, затова не търсим отношения с Европейския съюз, които да попречат на това - така коментира във Варна предстоящите преговори след Брекзит посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. Тя посочи каква ще  е политиката на страната..

публикувано на 27.02.20 в 14:27

Превозвачи протестират в Добрич

Собственици на малки фирми за превоз от Добрич протестираха срещу въвеждането на ТОЛ системата в България. Около 20 камиона се събраха на изхода на града, за да изразят недоволството си от системата за събиране на такси по пътищата в страната за тежкотоварните автомобили. Според протестиращите опашките по границите ни, които и в момента са факт, ще се..

публикувано на 27.02.20 в 14:04
Д-р Ангел Кунчев

Над 10 хиляди българи са под домашна карантина заради съмнения за коронавирус

Между 10 и 15 хиляди са случаите в България на хора, които са под домашна карантина заради съмнения за коронавирус. "Няма да избегнем идването на вируса у нас, вече има първи случи на заразени в съседните ни държави", каза главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев Няма симптоми на коронавирус у никой от пристигналите тази сутрин от Италия..

публикувано на 27.02.20 в 13:42

И двата патрулни кораба ще се строят във Варна

До празника на Военноморските сили през август има вероятност да бъде сключен договорът за построяването на нови многоцелеви патрулни кораби за военния ни флот-това заяви във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той уточни, че е внесъл  на заседание на Министерския съвет доклад за приключването на конкурса за избор..

публикувано на 27.02.20 в 13:38

Каракачанов: Ластикът наистина е опънат

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира във Варна коалиционните взаимоотношения и възникналото напрежение между патриотите и ГЕРБ: " Голямо напрежение няма, но напрежение има. Аз не случайно казах, че така не може да продължава. Ластикът наистина е опънат. Аз не искам да го късам, но той си искам своя фаза на крайно опъване и след..

публикувано на 27.02.20 в 13:11