Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Как да играем и да учим едновременно?

| обновено на 25.02.20 в 14:24

Методи Атанасов е един от идеолозите и основен двигател на инициативата "Играя и уча". Той пътува с бус пълен с игри, за да се срещне с децата и да им помага да учат благодарение на техния вроден стремеж да и учат чрез игра.

"Играя и уча" е инициатива на издателство "Клевър Бук"

За четвърта поредна година "Играя и уча" тръгва на турне. Инициативата е на мултидисциплинарен екип от професионалисти, за които най-ефективно се учи чрез игра.Те са Методи и приятели от издателството. Тяхната мисия е да помагат на децата да придобиват знания и умения по забавен и незабравим начин. Тазгодишното издание на инициативата ще се проведе в градовете: Варна, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Бургас, областите Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик и населените места към общините Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Банско и Разлог. Инициативата е напълно безплатна и не се извършва с комерсиална цел, а в обществена полза. Тя е насочена към всичкидеца, родители, учители, директори, социални работници, училищни психолози и други. Може да се провежда в детски градини, училища, читалища, библиотеки - места, на които децата учат и се забавляват

Необходимо е само желание и предварително записване на: https://cleverbook.net/blog/category/pokanete-ni-na-gosti

През изминалите години с инициативата "Играя и уча", екипът е посетил 88 учебни заведения, 12 библиотеки и 4 социални институции от 20 града.

Пропътувал е повече от 6500 км. Над 10 000 деца са учили докато играят и са разбрали колко е важно да споделяш игрите с приятели.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Уред пречиства въздуха от коронавирус - произвеждат го във Варна

Системата за пречистване на въздуха в закрити и открити помещения е съставена от генератор, който работи със студена плазма и се захранва с електричество. При непрекъснат режим на работа тя може да предпазва от разпространение на коронавирус, твърди инж.Красен Димитров, директор на варненска компания за иновации. Това е една технология..

обновено на 01.04.20 в 11:01

Доброволчеството - смисълът да помагаш

23-годишните варненци Милен Дончев и Николай Кърджиев са ветерани в доброволчеството въпреки възрастта си. Те всяка сутрин, заедно с останалите доброволци към дирекция „Превенции” в Община Варна, раздават маски пред големите магазини на възрастните хора. Смятат, че могат да отделят от времето си, за да помагат на другите и не виждат в това..

публикувано на 01.04.20 в 09:11

Цветни пролетни послания от ЦВЕТЕлина

Има хора, които са родени, за да живеят цветно.  Има хора с цветни души! Като Цветелина, или Цвети, както я знаят всички. Тя едва ли може да носи друго име.  Във времето на социална изолация на никого не е лесно, особено на екстровертните личности, тези, които са свикнали да живеят интензивно. С много срещи и с много контакти. В..

публикувано на 31.03.20 в 10:40

Страхът е полезен, паниката - не!

Всяка криза е едновременно изпитание и възможност. Това, което в момента изглежда страшно, всъщност е шанс за човечеството да се върне към ценности, които е загърбило. Така мисли и един от видните български психиатри – проф. д-р Георги Ончев, ръководител на Катедрата по психиатрия и медицинска психология при Медицински университет – София и главен..

публикувано на 30.03.20 в 19:00

Прилив на романтика, без отлив на сватби

Сватбата е един от най-важните моменти в живота ни! Може да е клише това изречение, но е и безспорен факт.  Всяка жена мечтае да се види като принцеса, облечена в бяла рокля. Дори и тази, която твърди обратното.  Всяка иска да бъде най-красива и неотразима. И всяка е блестяща в този момент! Паметен за биографията, за семейството и за..

публикувано на 30.03.20 в 15:25

Рисуването като домашна терапия

Тя се казва Светлана Кoтис.  Харесва светлината в изобразителното изкуство от Ренесанса. Голям почитател е на творчеството на Леонардо да Винчи - универсалния гений на Тоскана. Обожава цялостната му ренесансова личност, неговите принципи и техники. Затова и нарича ателието си именно Art Studio Leonardo.  Студиото предлага уроци и ателиета в групи..

публикувано на 30.03.20 в 11:00

Вицеадмирал Митко Петев: Във всяка криза се раждат и възможности

Белгийският премиер Софи Вилмес вчера обяви удължаването на мерките срещу разпространението на коронавируса с поне две седмици до 19 април. Сред тях е най-вече принудителното задържане на възможно най-голям процент от хора по домовете им. Към петък 7 284 души в Белгия са с положителен тест за коронавирус . Около 490 души са хоспитализирани..

публикувано на 29.03.20 в 12:41