Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

28 март. Часът на земята 20.30-21.30. Без осветление.

| обновено на 28.03.20 в 06:52

WWF призовава хората да отбележат Часа на Земята 2020 от вкъщи, като на 28 март (събота) заедно с милиони съмишленици по света символично изключат светлините между 20.30 и 21.30 ч. По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом – Земята. БНР и радио Варна подкрепят кампанията.

В събота в 11:00 специално за най-малките виртуозната цигуларка Бояна Желязкова ще изпълни „Приказен концерт за Земята“. С помощта на музиката тя ще разкаже различни истории, вдъхновени от планините, реките, птиците, небето, морето и цялата планета Земя.

  Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт "Глас за планетата". Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата. Всички събития ще се излъчват директно на фейсбук страницата на WWF.

А още идеи как да отбележите Часа на Земята от вкъщи можете да намерите на wwf.bg/planet.  За някои от тях чуйте в репортажа на Мариела Димитрова:Каузата на WWF да осигурим бъдеще в хармония с природата привлече редица известни личности тази година.

Зад кампанията Часа на Земята 2020 застанаха Владимир Ампов-Графа, Михаела Филева, Прея, Виктория Георгиева, Ваня Щерева, Реми Тоин, Веси Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански, Анжела Недялкова, Теодосий Спасов, Бояна Желязкова, Драго Симеонов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Тео Ушев, Hayes & Y, Йордан Марков, RDMK, Котаракът Румен, Дария Симеонова, Ваня Щерева, Ревю и Dance Studio Deja Vu. Посланици на Часа на Земята 2020 от страна на бизнеса са Playtech и iCard.

Часът на Земята 2020 в България се реализира с безвъзмездната медийна подкрепа на Българската национална телевиизия, БНР, БНР-Бургас, БНР-Варна, БНР-Видин, Actualno.com, Argent, ClubZ.bg, Dir.bg, Jenite.bg, Idea, iWoman.bg, сп. National Geographic, OFFNews.bg, Seen.bg, Sinoptik.bg, Vesti.bg, bgPredpriemach.com, сп. 360, Майко Мила, Момичетата от града, Под Тепето, Програмата, радио „Тангра“ и радио „Фокус“.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пристанище Варна организира фотоконкурс по повод 115 години от създаването си

Официалното откриване на варненското пристанище се е осъществило на 18 май 1906 г., в присъствието на Княз Фердинанд I. 115 години по-късно Пристанище Варна ще отбележи своята годишнина с конкурс за авторски фотографии на тема „Пристанище Варна, портал към морския свят“. Фотоконкурсът има за цел да покаже живописната страна на нашето..

публикувано на 12.05.21 в 15:12

125-години от създаването на тракийското дружество във Варна

125-години от създаването на тракийското дружество във Варна отбелязаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на капитан Петко войвода на площад „Тракия” , представителите на организацията.Председателят на тракийското дружество Румяна Вълчева посочи,че след създаването дружеството през 1896 година, именно варненци стават инициатори на..

публикувано на 12.05.21 в 14:02

Черните лебеди Ромео и Жулиета от зоопарка във Варна с три сиви бебета

Двойката черни лебеди Ромео и Жулиета вече имат поколение, съобщи директорът Иванка Стоянова. След почти 40 дни нетърпеливо очакване са се излюпили 3 малки лебеда, които се чувстват много добре и вече следват своята майка дори в езерцето. През това време Ромео ревностно обикаля около своето семейство и е готов на всичко, за да го защити, разказва..

обновено на 12.05.21 в 12:35
Николай Николов

Абитуриентски тоалети 2021: Екстравагантното взема превес над класическото

Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е тоалета, с който ще бъдат на бала. Всяка година тенденциите при избора на костюм и рокля се променят. Екстравагантните костюми са предпочитани от момчетата за сметка на класическите. Това каза в интервю за "Радио Варна" Николай Николов, собственик на един от големите центрове за..

публикувано на 12.05.21 в 08:00

Лятната библиотека на крайбрежната алея в Балчик очаква четящите хора

Лятната библиотека на крайбрежната алея в Балчик отново разтвори обятия за четящите хора. Т.нар. шарена банда от доброволци спретна мястото за отдих още преди Великденските празници, за да могат хората край морето да получат с дозата слънце и удоволствие от четенето. Тази година едни от големите дарители на книги са Александър Славчев от Морски..

публикувано на 11.05.21 в 16:41

ОУ "Св.св. Кирил и Методий" отбеляза тържествено патронния си празник

ОУ "Св.св. Кирил и Методий" отбеляза тържествено патронния си празник. Въпреки хибридната форма на обучение дворът на учебното заведение бе изпълнен с деца.  Глъчта на учениците и техният смях са туптящото сърце на училището и без тях то е пусто и празно място, каза директорът на школото Дарина Димитрова.  Музей, в който да се съхранява богатата..

обновено на 11.05.21 в 16:19

Какво очакват жителите на село Тополи от служебното правителство?

Жителите на варненското село Тополи изразиха различни мнения относно сложната политическа обстановка в България. Валентина Димитрова, която живее в селото от 23 години, е разочарована от случващото се на политическата сцена у нас. Каза, че няма никакви очаквания от новия служебен кабинет и не се учудва, че младите хора бягат от България...

публикувано на 11.05.21 в 15:28