Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плащайте редовно тока, за да не се трупат задължения

Снимка: Енерго Про

ЕНЕРГО-ПРО призовава всички свои клиенти да не отлагат във времето заплащането на сметките си за ток, за да избегнат натрупването на големи задължения.

     

Дружествата от групата са фокусирани върху осигуряването на надеждност и качество на електроразпределителна инфраструктура. Аварийните екипи на Електроразпределение Север и служителите в центровете за обслужване на клиенти продължават да работят в рамките на ограничителните и карантинни мерки.

Междувременно Електроразпределение Север АД и ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД внесоха в срок в КЕВР заявленията си за изменение на действащите цени на предлаганите от дружествата услуги.

Предложеното крайно увеличение за потребителите на регулирания пазар е намалено спрямо начално обявените наме-рения от 1.83% на 0.98%. Намалението е резултат от значителното спадане на цената на електрическата енергия, търгувана на Българската независима елект-роенергийна борса през последните два месеца преди подаване на заявленията. За всички останали участници на регулирания пазар изменението на крайните цени е изчислено при действащите условия.

Заявлението на Електроразпределение Север АД е съобразено с нормативните корекции с инфлационен индекс и степен на изпълнение на инвестиционната програма. В случай че КЕВР одобри предложението на дружеството, цената на мрежовите услуги на електроразпределителното дружество би се променила с 0.71%.

 В заявлението си Електроразпределение Север АД предлага на КЕВР, считано от 01.07.2020 г., цената за достъп до електроразпределителната мрежа на небитовите (стопански) потребители да се определя на база на предоставената мощност. Заради извънредното положение срокът за актуализация на данни за предоставена мощност се удължава до 31.05.2020 г.

Заявлението на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД съдържа мотиви за признаване на пълния размер на надбавката за дейността, регламентирана в чл. 10, ал. 5 от Наредба № 1 от 14.03.2017 г. за регулиране на цените на електрическата енер-гия, с цел крайният снабдител да покрива разходите за изпълнение на лицензи-онните задължения, както и включване на разходите за балансиране в техния реален размер. ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД предлага и признаване на разходи-те, които произтичат от наложени задължения по Закона за енергийната ефек-тивност. В случай че КЕВР одобри направените предложения, средната крайна цена за снабдяване на битовите и стопанските потребители на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД ще се промени с 0.26%

„Като компания, управляваща важна за обществото инфраструктура, ние осъзнаваме отговорностите си към обществото и концентрираме всичките си усилия в нашата мисия за осигуряване на непрекъснато и качествено снабдяване с електрическа енергия на крайните ни клиенти“, коментира Ангел Ангелов, председател на УС на ЕНЕРГО-ПРО Варна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждат промени в организацията на движението край мола на ул. "Акад. Андрей Сахаров"

Ръководствата на Община Варна и на търговския център на ул. "Академик Андрей Сахаров" ще предприемат съвместни действия за облекчаване на трафика и повишаване на безопасността на движението в района на мола. По време на среща на заместник-кмета по сигурността Илия Коев, собственика на търговския център и директора му Иво Генов бяха обсъдени конкретни..

публикувано на 31.07.24 в 19:15

Втори ден протест срещу спирането на светофара след кръговото на "Почивка" (ВИДЕО и СНИМКИ)

снимки: Веселина Божинова и Даниела Стойнова

публикувано на 31.07.24 в 18:45

Община Варна: Всички училища ще започнат учебната година в собствените си сгради

Всички училища ще започнат учебната година 2024/2025 г. в собствените си сгради, а планираните ремонти ще започват поетапно след предварително изчерпателно информиране на обществеността поне два месеца преди началото им. Това стана ясно след среща на общинското ръководство и директорите на училищата във Варна.  Община Варна спечели финансиране от..

публикувано на 31.07.24 в 17:55
Община Балчик

11 хиляди лева печалба отчита общинското дружество, оператор на платеното паркиране в Балчик

11 хиляди лева е печалбата за 2023-та на общинското дружество, оператор на платеното паркиране в Балчик.  Докладът за финансовото състояние на търговските дружества през 2023 година влиза на вниманието на местния парламент на 1 август. МБАЛ Балчик ЕООД е реализирало приходи от обичайната си дейност в размер на 3,579 млн.лв., от които предоставена..

публикувано на 31.07.24 в 17:35
Пожар край Харманли

Специалист за BG-ALERT: Липсва визия какво да се прави при бедствие

Системата за ранно оповестяване при аварии и бедствия  BG - ALERT   трябва да бъде последното звено от една всеобхватна организация за прецизно и последователно въвеждане на нива за предупреждение. Това каза за Радио Варна Атанас Кръстанов - специалист по природни и индустриални бедствия от информационната платформа "Климотека". По думите..

публикувано на 31.07.24 в 17:10

Биляна Раева: Варна няма да изтърве тези 100 милиона, ако администрацията си свърши адекватно работата

ГЕРБ-Варна заподозряха кмета на морската столица Благомир Коцев в стартиране на предизборна кампания. Припомняме, че след последната сесия на Общинския съвет Коцев на свой ред обвини общинските съветници, които не подкрепиха гласуване на средства, с които да бъдат платени доклади за съвместимост на проекти, нужни за получаване на 100 млн. лева от..

публикувано на 31.07.24 в 16:09

На първо четене: НС наложи пълна забрана върху продажбата на райски газ

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравето, с които се налага пълна забрана върху продажбата, включително онлайн, на райски газ (диазотeн оксид) и пълнители за него на физически лица без оглед на възрастта им, предаде БНР.  Остава разрешена само продажбата за юридически лица за медицински цели и за хранително-вкусовата промишленост..

публикувано на 31.07.24 в 15:55