Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имунитет и самочувствие - възможни и с хипноза

| обновено на 02.04.20 в 14:40

В тези дни на доброволна изолация у дома, се засилва чувството за изпитание пред физическата и психическата ни кондиция. Подходящ хранителен режим, любими занимания, дори ремонти осмислят дните на изолация и работа от домашния офис. Още една възможност да направим нещо добро за себе си създаде варненката Ирина Ставрева. Безплатен хипнотичен сеанс за силна имунна система и протекция от коронавирус. Ирина Ставрева е завършила е Националния колеж по хипноза и психотерапия в Англия, квалифициран хипнотизатор и психотерапевт със 17 години опит по целия свят. С нея ни среща Мариела Димитрова:

За кого е подходящ този хипнотичен сеанс?

За масовата аудитория. Може да се слуша дори от деца, до възрастни хора.Защото това е просто една релаксация. Не е нищо по-различно от една дълбока релаксация или медитация.

Как практически работи, щом е толкова широко приложим?

Хипнозата много прилича на мечтаенето. За съжаление думата "хипноза" в много хора вдъхва страх и недоверие, много хора имат грешна представа какво всъщност представлява хипнозата.

Най-вероятно това е, заради филмите, в които тя е използвана като средство за манипулация, някакъв таен, мистичен метод, в който хората загубват съзнание, контрол над себе си и над живота си. Няма нищо такова. Хипнозата е много естествен процес. наистина прилича на мечтаенето. Даже много хора по време на шофиране, разходка или на съзерцание за момент се отнасят на някъде, забравят къде са и как се придвижили от едно място до друго. Това също е състояние на хипноза, когато съзнанието отслабне дотолкова, че не сме на 100 % фокусирани върху това какво точно се случва тук и сега.

Тъй като говорим за самостоятелна работа, у дома да слушаме този сеанс, който сте записали, необходимо ли е да имаме предишен опит с хипноза, за да се случи това безопасно и ефективно?

Не, в никакъв случай, дори да ви е за първи път. Единственото, което трябва да се направи е да легнете или седнете удобно, да няма никакъв страх, да допуснете самия процес. Най-странното, което може да се случи е да заспите или да изпаднете в дълбока дрямка. Разликата между хипнозата и медитацията е, че в хипнозата се използват внушения. Има една част, в която се задават внушения, тоест това е най-силното нещо на хипнозата. Тя работи с подсъзнанието. тези внушения могат да бъдат с цел промяна на негативно мислене, нездравословни навици, справяне със стрес и притеснения. И в пандемия като тази, където ежесекундно тече масова психоза от внушения за болест, за страх, паника, зараза, тревожност, стрес, изолация, аз бих искала чрез моята хипноза да внуша на хората, че ако фокусът се смени, те могат да приемат внушения за здраве, за силна имунна система, за дълбоко спокойствие и протекция, така че да се чувстват емоционално балансирани и не толкова тревожни в тези тежки времена. Каня всички, които имат интерес към тази хипноза, която съм създала да я слушат свободно на фейсбук страницата ми или в моя youtube канал.

А вие как се справяте в тази ситуация?

Опитвам се да гледам чашата наполовина пълна, а не наполовина празна. Знам, че е временно, да труден период е. Но, ако в този период се фокусираме върху това какво бихме могли да дадем на човечеството в този момент, аз съм сигурна, че  всеки един от нас има качества, хобита, интереси - всеки би могъл да допринесе за другите в този момент. Аз, например, съм се фокусирала върху това  как да създам хипнози, с които да успокоя хората, да им внуша, че наистина могат да се фокусират върху здравето, а не върху болестта, върху силната имунна система, а не върху вируса. Ако сме над фокуса на негативното към позитивното, сигурна съм че ще имаме много на какво да се радваме!






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08
Анна Заркова

Анна Заркова за събитията от убийството на Луканов и сега: Паметта ни се трие като червило с изтекъл срок на годност

Журналистът Анна Заркова ни връща към убийството на бившия премиер Андрей Луканов с новата си книга "Смъртта на Бялата лисица". Казва, че историята ѝ не е абсолютната истина, но е достоверен разказ, в който всички герои са истински личности - с изключение само на един - предполагаемият убиец. Неговата история е измислена, но в резултат на сериозни..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

Проф. Милчо Лепоев: Дали да има леко метро зависи от пътникопотока

Инвестицията в леко метро е първоначално по-голяма, когато се прави подземно, после за поддържането се дават по-малко средства. Когато се прави по открит способ първоначалната инвестиция е по-малка, а след това за поддържане е по-голяма сумата. Именно това е работата на експертите в този Експертен съвет да намерят оптималното, което е..

публикувано на 22.04.24 в 08:15
Илин Димитров

Илин Димитров: Има голяма вероятност заради въздушния Шенген да останем без чуждестранна работна ръка през летния сезон

Туристическият бранш и това лято ще бъде изправен пред проблема с липсата на кадри и това не е новина. Това каза в обзорното предаване на РВ „Позиция“ Илин Димитров, съветник на президента Румен Радев по туризъм, образование и култура. „При вноса на кадри тази година е пълна каша, защото Шенген по въздух, позволява на всички, които влизат в..

обновено на 20.04.24 в 15:34

Alexander Krull (LEAVES' EYES, ATROCITY): Иска ми се холивудските филми за викингите да са по-достоверни

Интервю с Alexander Krull (LEAVES' EYES, ATROCITY) Творческият път на LEAVES' EYES започва преди 21 години. В групата се преплитат съдбите на музикантите от ATROCITY. Няма да сгрешим, ако кажем, че ATROCITY е тяхната по-мрачна, а LEAVES' EYES – по-нежна страна. LEAVES' EYES издадоха „Myths of Fate”, заради който идеологът зад двете групи..

публикувано на 20.04.24 в 15:15