Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Редовните платци ще могат да отложат плащането на лихвите

Търговските банки имат срок от 5 работни дни – до 10 април, в които да представят на БНБ за утвърждаване единен проект на правила за частен мораториум, т.е. наложен доброволно от банковия сектор, върху плащанията по банкови кредити във връзка със ситуацията с COVID-19.

Това съобщи БНБ след като взе решение, че ще спазва гласуваните в Европейския банков орган насоки за законодателните и частните мораториуми върху плащания по кредити във връзка с COVID-19.

Според председателя на банковата асоциация Петър Андронов, цитиран от бТВ, от новата антикризисна мярка и да отложат плащането на лихвите и главници по своите кредити, ще могат да се възползват онези които са били редовни платци или са имали просрочия до 30 дни до началото на извънредното положение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЕВР: Природният газ поскъпва с близо 2% до 61,91 лв./MWh през септември

Природният газ ще поскъпне с близо 2% през септември, като Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на синьото гориво за следващия месец от 61,91 лв. за мегаватчас (MWh), предаде БНР. В първоначалното си заявление от 12 август "Булгаргаз" прогнозираше намаление на цената с около 2% до 59,54 лв./MWh. Според КЕВР, причината газът да..

публикувано на 30.08.24 в 19:02
Снимката е илюстративна

Затварят част от бул. „Цар Освободител“ и ул. „Кирил Шиваров“ в събота

Във връзка с провеждане на футболна среща между отборите на ФК „Спартак 1918“ II и ФК „Левски“ София се въвежда временна организация на движението в града в събота. На 31 август за времето от 16:30 ч. до приключване на мероприятието (около 21:30 часа) ще бъде преустановено движението на Пътни превозни средства (ППС) по ул. „Кирил Шиваров“ в отсечката..

публикувано на 30.08.24 в 18:35

По-дълга есенна ваканция, коледната ще е от 21 декември до 2 януари

Есенната ваканция на учениците ще бъде от 31 октомври до 3 ноември, пролетната от 29 март до 6 април, а за дванайсетокласниците - от 4 до 6 април. Това е записано в заповедта за определяне на графика на учебното време след приключилото обществено обсъждане. В проекта на график, предложен от министерството, се предвиждаше ваканция от 10..

публикувано на 30.08.24 в 17:36

Копродукцията "Сбогом, Буенос Айрес" взе голямата награда - "Златна Афродита", на фестивала "Любовта е лудост"

Голямата награда на Международния кинофестивал "Любовта е лудост" е присъдена на копродукцията Аржентина-Германия "Сбогом, Буенос Айрес", съобщи проф. Александър Грозев, артистичен директор на форума. Специалната награда е за филма от Иран "Любимата ми торта" на режисьора Бехташ Санаиха. Наградата за мъжка роля е за унгарския актьор Ласло Шацвай...

публикувано на 30.08.24 в 17:13

Във Варна започва пръскане срещу комари

От понеделник (2 септември) във Варна започва извънредно пръскане срещу комари. Първо ще бъдат обработени площите в Морската градина, след това Аспарухов парк, гробищните паркове и местата, в които заради застояла вода е възможно да има по-голяма популация. Мярката е превантивна и е срещу разпространението на западнонилска треска.

публикувано на 30.08.24 в 16:32

Съветници от ГЕРБ: Варна ще загуби голяма част от средствата за инвестиционни проекти заради некомпетентността на новата администрация

Голяма част от предвидените за инвестиционни проекти на община Варна 100 милиона лева, отпуснати от правителството, ще бъдат загубени заради безпрецедентна некомпетентност на новата администрация на кмета Благомир Коцев. Това заявиха съветниците от ГЕРБ Иван Портних и Тодор Балабанов. Те посочиха, че всички готови проекти досега са от предишната..

публикувано на 30.08.24 в 16:12

Кръводарителска акция на 6 септември в Балчик

На 6 септември 2024 г.  от 9:00 до 13:00 часа в Балчик, х-л Елит (в района на курортна зона Двореца) ще се проведе кръводарителска акция  на Районен център по трансфузионна хематология - Варна.

публикувано на 30.08.24 в 15:35