Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балчик обича да чете

| обновено на 14.04.20 в 14:39

Библиотеката в балчишкото читалище "Паисий Хилендарски 1870" организира до 23 април Маратон на четенето, който тази година преминава онлайн във фейсбук-страницата на културния център.   Всеки може да се присъедини към инициативата и да споделя видеа, снимки с любими книги.

Първите партньори, които четат любими произведения, са служителите и техните семейства от Исторически музей – Балчик. Първият участник е Николина Похлупкова - уредник в Художествената галерия към музея.

Маратонът е посветен на Международния ден на детската книга, 2 април, и Международния ден на книгата и авторското право , 23 април.
Всички заедно да покажем, че Балчик обича да чете, че Балчик въпреки недобрата ситуация и ограничените контакти може да чете и няма да спре да чете! Да покажем, че четенето е дейност, с която можем най-добре да осмислим свободното време вкъщи!
Приятно четене с пожелание за много споделени емоции
!, е посланието на библиотекарите - чейте в звуковия файл:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пламена Иванова: Възрастните губят радостта от живота, когато забравят игрите от детството си

Варненският психолог, психоаналитик и арт-терапевт Пламена Иванова-Бучинска събра в една увлекателна книга "70+ игри от нашето детство". Пламена Иванова е създател на Център за терапия, приложни изкуства и обучения във Варна и на Зона за свобдни игри за деца от 7 месеца до 3 години. Опитът и там, заедно с вдъхновението от игрите с малката и..

публикувано на 18.07.24 в 09:45
Провадия-Солницата

Търсят работници за разкопките в Провадия-Солницата

На първи август ще започне 20-ият археологически сезон за Праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата. Поради тази причина в момента от Историческия музей в Провадия обявиха, че търсят работници за работа на обекта . Работници се наемат за месеците август и септември, като работното време е от 6.30 часа до 14.00 часа без..

публикувано на 18.07.24 в 09:20

Варна отбелязва с общоградско честване 187 години от рождението на Васил Левски

С общоградско честване във Варна ще бъдат отбелязани 187 години от рождението на Васил Левски.  Церемонията по полагане на венци и цветя, съпроводена с военен ритуал, ще се проведе на 18 юли от 9 часа на паметника на Апостола в Алеята на Възраждането в Морската градина, съобщиха организаторите от Община Варна.  Съорганизатори на събитието са..

публикувано на 18.07.24 в 07:00

Екоработилницата във варненския зоопарк с второ издание

За втора поредна година във варненския зоопарк ще се проведе екоработилницата на Академията за рециклиращо изкуство. Тази и следващата неделя (21 и 28 юли) между 14 и 16 часа всеки желаещ може да твори със счупени играчки и отпадъчни пластмаси. Входът за събитието е свободен, няма възрастови ограничения. Който желае, може да носи непотребна..

публикувано на 18.07.24 в 07:00

Във Варна в събота ще се състезаваме по правопис

Варна посреща за пореден път летния правописен маратон от инициативата “Бъди грамотен”. Събитието ще се проведе в събота - 20 юли, от 10:00 ч. до 13:00 ч. на сцена „Раковина“ в Морската градина. Аганизатори са „Академика БГ“, с подкрепата на Община Варна. По време на състезанието жителите и гостите на морската столица ще имат възможност да проверят..

публикувано на 17.07.24 в 16:41

Манастирът "Св. Марина" край село Ботево събра стотици на празника на светицата

Празникът на света великомъченица Марина събра в манастира, който носи нейното име край село Ботево, община Аксаково, стотици хора от цяла Североизточна България. Освен празничното богослужение акцент на празника е и фолклорен фестивал, организиран от община Аксаково. Четири именички от Добрич, които участват във фолклорния фестивал, споделиха, че..

публикувано на 17.07.24 в 15:21

Рибен фест очаква варненци до неделя в Аспарухов парк

Рибен фестивал с много музика и забавления очаква варнрнци и гости на града от днес до неделя. Мястото е Аспарухов парк. Програмата е през целия ден и вечерта, от днес до неделя, включително. В рамките на фестивала всеки посетител ще може и да  се включи в най-новата инициатива на Пътуващо читалище "Бащино огнище" „Пансион за книги“ - място за обмен..

публикувано на 17.07.24 в 14:21