Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

39 са новите случаи на коронавирус за денонощието

Тест за Covid-19
Снимка: БТА

39 са новите случаи на коронавирус за денонощието, 14 души са настанени в болници, активните области в страната са 11.

1387 общо са заразените с вируса. От тях активните случаи са 1107.

Това съобщи ръководителят на кризисния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг тази сутрин, предаде БГНЕС.

1128 теста са направени през изминалия ден, стана ясно от думите на генерала. Той съобщи, че за изминалата седмица общият брой на тестовете е 5312.

През изминалото денонощие 11 новозаразени има в София, 4 от тях са в болница – в „Пирогов“ и във ВМА.

Във Видин също има 11 случая. В Пловдив и в Кюстендил има по 4 нови, в Сливен – двама.

Момиче на 16 години и момче на 15 години са новозаразените деца.

От медицинския персонал има още двама санитари и един лекар.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

От митрополията във Варна предупреждават за фалшива реклама с образа на митрополит Йоан

От Варненската и Великопреславска митрополия разпространиха съобщение, че в социалните мрежи се разпространяват постове с видео, в което чрез изкуствен интелект е публикувана лъжлива реклама за лекарство с образа на митрополит Йоан. Негово Високопреосвещенство категорично заявява, че не е рекламирал каквито и да е лекарствени продукти и не е..

публикувано на 07.06.24 в 15:47

Решения на глобални проблеми обсъждат във Варненския свободен университет

Икономическата сигурност и изкуствения интелект са сред водещите теми на научна конференция във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". 50 участници от различни страни и университети представят докладите си днес и утре в учебно-спортния комплекс на университета. Учени и специалисти от Украйна, Финландия, Полша, Русия, Израел,..

публикувано на 07.06.24 в 14:23
Снимката е илюстративна.

Иззеха над 350 антики в частни домове във Варненско

Иззеха над 350 антични предмети от частни домове във Варненско, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна. Специализираната операция се проведена на 5 юни т.г. от служители на териториалната структура на ГДБОП във Варна. Претърсени са общо седем адреса в селата Гроздьово, Дъбравино, Нова шипка и Горен чифлик. Сред артефактите са открити голямо..

публикувано на 07.06.24 в 13:55

Добър 4,30 е средният резултат на матурата по БЕЛ тази година

Средният резултат от зрелостния изпит по български език и литература е най-високият регистриран досега - 58.4 точки от 100 възможни, или с над 8 точки повече от резултата миналата година. Като оценка това е "Добър" - 4.30 при резултат "Добър" -  3.90 преди 12 месеца, съобщиха от МОН,  предаде БНР. Средният резултат от втората матура е 67.1 точки - с 5..

публикувано на 07.06.24 в 13:14

Задържаха мъж, буйствал и обиждал медици в болницата в Каварна

Полицията е задържала мъж, който буйствал и обиждал медицинския персонал в Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна. Съобщението за инцидента в болницата в Каварна е подадено на телефон 112 на 6 юни около 22.00 часа. Докладвано е за мъж в нетрезво състояние, който е извършвал непристойни действия, нарушаващи обществения ред, съобщават от..

публикувано на 07.06.24 в 11:15

Екоминистър Петър Димитров: Незаконни зауствания в дерета замърсяват Шокъровия канал (ВИДЕО)

Незаконни зауствания в дерета отвеждат фекално-битови отпадъчни води в Шокъровия канал, а след това се изливат в морето.  Това показва проверка на компетентните органи, обясни министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който инспектира съоръжението. Мониторинг показва, че има замърсяване в канала, който е водосборен само за дъждовна вода...

публикувано на 07.06.24 в 10:45

Нова измама: Съобщения от Индонезия и Филипините в WhatsApp застрашават личните данни

Мащабна кампания за измами превзема приложението What s App и застрашава потребителите му от кражба на лични данни и пари, предупреждават от онлайн платформата „Ние, потребителите“.   "Здравейте, мога ли да поговоря с вас за секунда?" или пък лаконично и "закачливо" "Hello" . Това са някои от стартовите съобщения, с които измамниците..

публикувано на 07.06.24 в 10:43