Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на имотите в airbnb, ръст на качество и услуги във вписаните

С около една четвърт е спаднал броят на апартаментите за кратковременно наемане във Варна в последните месеци. Това коментира за Радио Варна Руслан Петков, управител и собственик на пропърти мениджмънт компания, която управлява над 40 имота в платформата airbnb.

В абсолютни числа, в началото на годината в района на Варна са се отдавали над 2300 апартамента. Понастоящем те са около 1800, каза Петков.

Коя част от пазара се редуцира? Имотите в по-крайните квартали или в по-ниския ценови клас? Отговорите чуйте от Руслан Петков.



Към днешна дата обединението на собствениците на имоти за кратковременно наемане разработват платформа, която ще е насочена към компаниите, които командироват служителите си  в България. Целта им е да поемат настаняването на служителите, които преди кризата с COVID-19, бяха настанявани в хотели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Спад на имотите в airbnb, ръст на качество и услуги във вписаните

С около една четвърт е спаднал броят на апартаментите за кратковременно наемане във Варна в последните месеци. Това коментира за Радио Варна Руслан Петков, управител и собственик на пропърти мениджмънт компания, която управлява над 40 имота в..

публикувано на 17.06.20 в 09:46

Истинските туристи отсядат в airbnb

След казуса как да се регистрират или категоризират имотите, които се отдават в платформите, подобни на AIRBNB, разговаряме с председателят на Асоциацията на наемодателите, Красимир Андреев. Той и колегите му са убедени, че именно туристите,..

публикувано на 27.02.20 в 08:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как върви косенето във Варна

До края на седмицата ще приключи косенето на тревните площи по бул. „Цар Освободител“. Дейностите са приключили и в 14 микрорайон, на останалите терени предстои втора коситба, докладваха от район „Одесос“, съобщават от общинския пресцентър. В район..

публикувано на 14.05.24 в 18:34

Автобус 409 на градски транспорт няма да обслужва спирки "Ален мак" и "ВСУ" заради ремонтите

Градски транспорт временно преустановява обслужването на автобусни спирки „Ален мак“ и „ВСУ“ двупосочно по автобусна линия 409 заради ремонтите, които се извършват в района. Мярката е с цел опазване живота и здравето на пътуващите с градския транспорт,..

публикувано на 14.05.24 в 18:30

Населението в област Варна се е увеличило с близо 1%, няма населени места без жител

Населението в област Варна се е увеличило с над 3300 души или 0,8%, отчитат от НСИ, съобщават от Териториално статистическо бюро - Северозиток. Мъжете са 208 422 (48.0%), а жените - 225 769 (52.0%), или на 1 000 мъже се падат 1 083 жени, посочват от..

публикувано на 14.05.24 в 17:46

Населението в Добрич намалява и застарява

Статистиката за демографската ситуация в област Добрич през 2023 г. показва продължаваща тенденция за намаляване и застаряване на населението. Намалява броят на новородените деца, както и на сключените граждански бракове. Положителни статистически..

публикувано на 14.05.24 в 17:12
Снимката е илюстративна

Само един ще се яви на матура за повишаване на оценка във Варна тази година

Тази година се дава възможност за повторно явяване на матура за повишаване на оценката, след като вече е положен изпит предходната година, но завършилият не е доволен от резултата си или  е за целите на кандидатстването. Това припомни Ирена Радева,..

публикувано на 14.05.24 в 15:20
архив

ВиК предупреждават за санкции фирмите, бавещи възстановяването на пътните настилки във Варна

Фирмите, с които ВиК имат сключени договори за възстановяване на пътната настилка по мащабния проект, да спазват графиците, в противен случай ще търпят санкции, предупредиха от водното дружество. Започват поредица от спешни срещи с фирмите-изпълнители..

публикувано на 14.05.24 в 13:46
Варна, Морска градина

От днес започва поетапната подмяна на неработещото осветление в Морската градина

От днес започва подмяна на неработещото осветление в Морската градина, съобщават от общинската пресслужба. Предстои рехабилитация на съоръженията и в централната част на града. Търси се решение и за обществените тоалетни. Те ще бъдат отдавани на..

публикувано на 14.05.24 в 13:45