Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Спад на имотите в airbnb, ръст на качество и услуги във вписаните

С около една четвърт е спаднал броят на апартаментите за кратковременно наемане във Варна в последните месеци. Това коментира за Радио Варна Руслан Петков, управител и собственик на пропърти мениджмънт компания, която управлява над 40 имота в платформата airbnb.

В абсолютни числа, в началото на годината в района на Варна са се отдавали над 2300 апартамента. Понастоящем те са около 1800, каза Петков.

Коя част от пазара се редуцира? Имотите в по-крайните квартали или в по-ниския ценови клас? Отговорите чуйте от Руслан Петков.Към днешна дата обединението на собствениците на имоти за кратковременно наемане разработват платформа, която ще е насочена към компаниите, които командироват служителите си  в България. Целта им е да поемат настаняването на служителите, които преди кризата с COVID-19, бяха настанявани в хотели.


Свързани новини

Спад на имотите в airbnb, ръст на качество и услуги във вписаните

С около една четвърт е спаднал броят на апартаментите за кратковременно наемане във Варна в последните месеци. Това коментира за Радио Варна Руслан Петков, управител и собственик на пропърти мениджмънт компания, която управлява над 40 имота в..

публикувано на 17.06.20 в 09:46

Истинските туристи отсядат в airbnb

След казуса как да се регистрират или категоризират имотите, които се отдават в платформите, подобни на AIRBNB, разговаряме с председателят на Асоциацията на наемодателите, Красимир Андреев. Той и колегите му са убедени, че именно туристите,..

публикувано на 27.02.20 в 08:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест на земеделци и в община Ветрино

Протест се състоя днес по обяд в община Ветрино, където се събраха земеделци и граждани. Протестът е част от протестната акция на земеделците в двете общини – Вълчи дол и Ветрино. По същото време протест имаше и в община Вълчи дол.   Земеделците..

публикувано на 27.03.23 в 14:57

Дни на магистърското обучение организират в Икономическия университет във Варна

Икономическият университет във Варна организира информационни Дни на магистърското обучение от 28 март до 10 април 2023 г. в хибриден формат. В този период ще може да се получи информация за условията за кандидатстване и прием на студенти в..

публикувано на 27.03.23 в 14:43

Във Варна откриха почетно консулство на Република Южна Африка

Почетно консулство на Република Южна Африка бе официално открито днес във Варна, съобщава сайтът live.varna.bg. На тържеството посланикът на държавата Н. Пр. г-н Табо Тахе представи новоназначения почетен консул Ненко Ненков, който ще отговаря..

публикувано на 27.03.23 в 14:28
Снимката е илюстративна

Наклонен електрически стълб с висящи кабели притеснява жители в местността Акчелар

Наклонен електрически стълб с висящи кабели притеснява жители в местността Акчелар във Варна. Това съобщи Динко Цачев, който живее на улица "Иван Нанев" в близост до спирка "Разклона", по пътя за Виница. Става дума за наклонен стълб за интернет и..

публикувано на 27.03.23 в 14:00

Завърши ремонтът на пътя, свързващ с. Безводица с републиканската пътна мрежа

Завърши ремонтът на пътя, свързващ балчишкото село Безводица с републиканската пътна мрежа. Предстои рехабилитация на улиците в населеното място. Водопроводът в село Змеево се подменя в момента, съобщават още от Община Балчик. След като приключи..

публикувано на 27.03.23 в 13:50

Летище Варна открива сезона с ръст на трафика и разнообразни дестинации

Всичките 16 маршрута , които една от нискотарифните компании е изпълнявана през зимата, ще продължат и през летния сезон, съобщиха от варненския аеропорт. От тях 8 са германски: Баден Баден, Берлин, Кьолн, Дортмунд, Франкфурт Хан, Хамбург, Меминген,..

публикувано на 27.03.23 в 13:43
Снимката е илюстративна

Сигнали за бомба във всички варненски училища

Във всички училища във Варна има подадени сигнали за взривни устройства, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР. В момента се извършва проверка. По преценка на ръководствата на учебните заведения занятията ще бъдат преустановени или..

обновено на 27.03.23 в 13:21