Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобяват с 300 лв. Бойко Борисов, влязъл в църквата на Рилския манастир без маска

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Всички, които са били в църквата на Рилския манастир при посещението на премиера Бойко Борисов днес без предпазна маска, ще бъдат глобени с 300 лева. Това съобщиха от здравното министерство, предаде БНР.

На премиера, членовете на екипа му, журналистите, операторите, фотографите и всички други, които са били в храма, ще бъдат връчени актове за административно нарушение.

Вчера здравният министър издаде заповед, с която от днес носенето на маска в закрити пространства отново стана задължително.

В градския транспорт в София полицията днес глобява хората с по 300 лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зеленчукопроизводител: Въпреки сушите тази година, реколтата е добра

Диян Димитров е земеделски производител от село Ново Оряхово. Започнал е да се занимава с това преди 18 години. Обработва открити земеделски площи. Има и оранжерии. Казва, че тази година е много доволен от реколтата. Отглежда почти всички зеленчуци и плодове. Предлага продукцията си в центъра на селото на пътя за Шкорпиловци. Пред сергията му..

публикувано на 27.08.24 в 10:46

За знак за намаляване на скоростта на натоварен участък от бул. "Княз Борис I" настояват варненци

За знак за намаляване на скоростта или монтиране на легнали полицаи настояват варненци. Те ще изпратят писмо до Община Варна с искане за въвеждане на промени на локалното кръстовище на бул. „Княз Борис I” до кръговото кръстовище на Почивка. Причина за това са предпоставките за инциденти, каза за Радио Варна Светлозар Петров, който живее на..

публикувано на 27.08.24 в 10:05
Свилен Шитов

Предстоят мащабни ВиК-ремонти в Девня

Подмяна на водопроводите в Девня е приоритет в работата на общинската администрация в града. Това съобщи за Радио Варна кметът на Девня Свилен Шитов. Ремонтите ще започнат веднага след празника на Девня, който е днес – 27 август. Близо 18 милиона лева ще бъдат вложени в подмяната на вик-тръби, обясни Шитов и допълни, че се надява след тези..

публикувано на 27.08.24 в 09:25

20-годишен подпали къща в с. Бозвелийско

20-годишен - добре познат на служителите на реда, е задържан в резултат на предприети незабавни полицейски действия. Според събраните до момента данни мъжът – жител на с. Бозвелийско, е установен като извършител на палеж на къща в родното му село, вследствие на което престъпно действие имотът е напълно изгорял.  Извършителят е заловен от служителите на..

публикувано на 27.08.24 в 09:22

Румен Радев подписа указите за служебния кабинет и вота на 27 октомври

Държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състава, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев. С друг свой указ президентът насрочи за 27 октомври 2024 г. предсрочните парламентарни избори. Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще..

публикувано на 27.08.24 в 08:22

Парламентът заседава извънредно днес

Очаква се извънредното заседание трябва на народното събрание да започне в 11 часа. Това ще се случи веднага след издаване на указите на държавния глава – за новото правителство и за назначаване на предсрочни парламентарни избори. Те са седми поред за последните три години и ще се проведат на 27 октомври. Очаква се президентът и..

публикувано на 27.08.24 в 07:54

Части от три квартала във Варна без вода

Поради авария без вода от 7.00 .часа тази сутрин са абонатите на част от жк.Младост, жк.Трошево и жк.Победа във Варна. Нормалното водоподаване ще бъде възстановено около 17.00 часа днес, съобщават от ВиК-Варна.

публикувано на 27.08.24 в 07:10