Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Христо Иванов се обедини с Радев и БСП

| обновено на 10.07.20 в 09:53
Снимка: БТА

Случилото се е добре обмислен сценарий, който иска да попречи на европейския път на България, тази вечер ще получим добри новини от Европа.

Христо Иванов действа заедно с президента Румен Радев, който контролира охранителите от НСО.

За разлика от много политици, които са по протестите, никога не съм ходил нито в зимните, нито в летните сараи. Това заяви премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Президентът Румен Радев носи еднолично отговорност с назначаването на директора на НСО. Държавният глава вече 4 години ръководи и контролира пряко НСО, каза Борисов.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че има сценарий за спиране на евроатлантическия път на България. Първата част на този сценарий е бил случаят с протеста на медицинските сестри преди няколко месеца в парламента, когато десетки служители на НСО не са се справили с тях. Втората част се е случила с дебаркирането на Христо Иванов като Христо Ботев със знаме в ръка на плажа край Росенец. На този плаж Ахмед Доган не е бил, следователно не са се налагали такива действия, които на всичкото отгоре се снимат. Кой нормален човек би допуснал да прави такива неща – да хвърля знамето, докато го снимат, попита Борисов.

Премиерът попита защо именно сега се прави този сценарий, а не се е направил, когато ДПС не правеше кворум в парламента и заедно с БСП искаха вот на недоверие на правителството.

„Защо тогава не се постави въпросът за охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски. ДПС подкрепи президентът Румен Радев на президентските избори през 2016 г. Мустафа Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента. Но тогава темата за охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни“, заяви министър-председателят.

Той заяви, че в момента „искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно“. Премиерът подчерта, че винаги е имал ясна подкрепа от ДПС по важните национални въпроси, които са свързани с евроатлантическата ориентация. Пример е подкрепата на ДПС за гласуването на изтребителите Ф-16, когато не са стигали гласове на ГЕРБ, а много проруски партии са искали да провалят тази стратегическа сделка.

Борисов е категоричен, че никога не е посещавал „нито летните, нито зимните сараи на Доган, за разлика от някои политици“, които днес са по протестите.

Премиерът съобщи, че е имало данни за готвено покушение срещу Делян Пеевски. Хората, които са щели да го извършат са същите, които са стреляли с гранатомет срещу Алексей Петров. Това е била причината за неговата охрана.

„Темата за охраната на Пеевски и Доган не е моя тема. Сигурен съм, че те двамата ще си поемат охраната. Но президентът Радев да поеме отговорността за това сваляне. НСО трябва да остане да пази тримата първи – държавният глава, председателят на парламента, който и да е той, и премиерът, който и да е той“, заяви Борисов.

Той се спря и на работата на главния прокурор Иван Гешев и заяви, че дори той самият не знае за арестите на правилни се министри и висши чиновници и ги научава от медиите.

„Новият главен прокурор действа заедно с главния секретар на МВР. Те действат професионално, такъв е стилът им на работа. Дори министрите не знаят и аз научавам впоследствие, ако някой от тях е арестуван. Веднага поисках оставките на тези хора. Каква е разликата между министрите, кметовете, висшите полицаи, които са задържани за нарушения и президентските съветници“, попита премиерът.

Той заяви, че тази вечер ще получим добрата новина за това, че получаваме зелена светлина за чакалнята на еврозоната и Банковия съюз от ЕС.

„Вече няма да могат да се фалират банки, ще се вдигне кредитният рейтинг на България, ще сме в мястото на най-успелите, в сърцето на ЕС. Чакаме новини след 20.00 часа и за да не се случи започна този сценарий. Питам дали има дясно мислещ човек, който да не знае какво е да влезеш в Банковия съюз на ЕС, да си в чакалнята ЕРМ-2“, каза Борисов.

"Крайната цел на този сценарий е нагнетяване на етническото напрежение, призовавам политиците към здравомислие. Всичко това е добре разигран сценарий, който да покаже колко гадни са ДПС, какво правят техните гавази, а те не са на ДПС, а на президента. И всичко това да го припишат на мен.", заяви Борисов. /БГНЕС




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изнесена приемна на Комисията за защита на потребителите и това лято на Златните

Изнесена приемна на Комисията за защита на потребителите ще има и това лято в курорта "Златни пясъци". Ще се извършват повече проверки на терен, уверил е представител на ведомството, съобщават от общинската пресслужба. Вече текат проверките по туристическите обекти на Областната дирекция по безопасност на храните. Особено внимание контролните органи ще..

публикувано на 26.04.24 в 20:02

Първият патрулен кораб "Храбри" ще е готов до края на 2025-а

Първият от новите многофункционални модулни патрулни кораби за ВМС  - "Храбри", вече е спуснат на вода. Продължава дострояването му и оборудването му с въоръжение, техника и спомагателни механизми.  Това съобщи във Варна флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на военния ни флот.  Той допълни, че корабът ще бъде приет във ВМС през..

публикувано на 26.04.24 в 19:08
Спасител на плаж Кабакум край Варна

Могат ли да отложат новите изисквания за водното спасяване?

Спешна междуведомствена среща ще вземе решение по казуса с водното спасяване на плажовете. Oт туристическия бранш във Варна са поискали от министъра на туризма Евтим Милошев новите изисквания в наредбата за водното спасяване да бъдат отложени за следващия сезон, тъй като те са неизпълними от концесионерите. Това съобщи Милошев след среща с бранша и..

публикувано на 26.04.24 в 18:00

Обявиха датите за явяване на матурите по желание на дванадесетокласниците

Допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика ще са от 22 до 29 май. Графикът по предмети от общообразователна и профилирана подготовка е  публикуван  на сайта на Министерството на образованието и науката. На 22 май от 8:30 часа ще са държавните зрелостни изпити по математика и география и икономика от общообразователната подготовка...

публикувано на 26.04.24 в 15:37

Предстои смяна на спътника, излъчващ програмите на БНР

Предстои смяна на сателит Intelsat 38 със сателит Hotbird 13F. Двата спътника едновременно ще излъчват програмите на Българското национално радио до 31 декември т.г.  Параметрите са следните: Hotbird 13Fat 13.0°E, честота - 12 635 MHz   Приемна поляризация: линейна вертикална Стандарт: DVB-S2 Модулация : 8PSK  FEC: 5/6 Symbol rate: 30 000..

публикувано на 26.04.24 в 14:54

МЗ осигурява безплатни ваксини срещу коклюш за бременните

Първата ваксинация срещу коклюш ще може да се поставя на бебета с две седмици по-рано или когато детето навърши месец и половина, предаде БНР.   Мерките за ограничаване на разпространението на заболяването и за предпазване на най-уязвимите групи бяха представени на днешното правителствено заседание от министъра на здравеопазването Галя Кондева...

публикувано на 26.04.24 в 14:33

Всеки пети българин е живял под прага на бедност през 2023-та

637.92 лв. е линията на бедност за страната през 2023 г. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 млн. и 325 хил. българи или над една пета от населението на страната , съобщиха от Националния статистически институт.  Данните за 2023 г. показват, че ако в доходите на домакинствата се включат доходите от пенсии, но се..

публикувано на 26.04.24 в 14:12