Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството остава да работи до пролетта

| обновено на 16.07.20 в 10:09
Снимка: БГНЕС

Това стана ясно от извънреден брифинг в МС.

Управляващата коалиция запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на страната до  завършването на мандата. Това каза Валери Симеонов след коалиционен съвет ГЕРБ - Обединени патриоти

Вотът няма да мине, но кадрови промени ще има. За тях ще мислим след вота, допълни министър Каракачанов.

Премиерът Борисов заяви:

"България е правова държава и се движими по правила! Депозирани са при мене оставките на трима министри. Сега и те бяха горе и ги изслушахме много внимателно. Действително имат голяма подкрепа и всеки един от тях е свършил значими за държавата неща".

Днес трябва да мислим какво ще правим през зимата. Няма значение в чии ръце ще гръмне кризата. Трябва да се мисли за хората, допълни премиерът.
Ако искат и ако милеят за държавата, на вота опозиционните партии трябва да кажат как виждат преминаването през кризата - и икономическа, и здравна.
Борисов разкритикува Христо Иванов, че не е изискал документите на Лукойл, докато е бил министър и вицепремиер.

Премиерът Борисов каза от своя страна: Движим се по правила. Депозирани са при мен оставките на министри. Изслушахме ги, те свършиха значими за държавата неща. Горанов – България е пример за финансова стабилност, влязохме в чакалнята, в Банковия съюз и сме в първата тройка на държавата с най-добри финанси. Вътрешният министър положи огромни усилия, разкрити са убийства и т.н. полагат се огромни усилия за опазване на обществения ред. Стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, заяви Борисов.

Караниколов способства за повишаване на вътрешния продукт, рекорден ръст на инвестиции и на БВП и всичко това с добре подбрана тактика. В момента се прави евтина политика, смята Борисов. Той подчерта, че ще мобилизират партиите в коалицията за преодоляване на вота.

И още от думите на премиера: Най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие и като им видях мотивите, те са изсмукани от пръстите. Идват тежки времена и месеци. Сега едни хора са недоволни от едно, други от друго – но като гледам лицата от протеста, познавам ги всичките. Не си представям държавата да се управлява от такива хора, тя ще катастрофира моментално, защото те са управлявали, вече сме ги видели, подчерта Борисов. Не е по силите на една партия или коалиция да преведат държавата през това бурно море, което предстои, убеден е премиерът. Трябва консолидация на цялата нация. Разделение да има в тази криза, повярвайте ми… служебно правителство – абсурд. Този президент незрял или фигурант, на който Шиши му реди кабинета, защо нямаше протест за това?, Христо Иванов да каже как Шиши реди на Радев правителството, а излезе и сочи моите министри, каза Борисов. Защо нямаше протест как Шиши нареди кабинета на Радев? Не чух от Христо Иванов. Не си ли зададохте този въпрос? върнете се назад и вижте кабинетите, посочи Борисов.

Той заяви още, че ще направят огромен ремонт на кабинета. Трябва да мислим какво ще правим през ноември, декември, януари, февруари. В чии ръце ще гръмне кризата няма значение – ще пострада народът и огромни маси. Казвам го с цялата си любов към хората, към държавата, заяви Борисов. Вчера ми се обади Първанов президентът. Видяхте как мафията иска да управлява държавата със SMS-и и с какви лостове.

Министрите, на които съм поискал оставките не са лоши, а са сочени с пръст. Коалицията си има своето мнозинство в парламента, това ще се докаже. И ако искат и опозиционните партии трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа и медицинска криза. Христов Иванов да каже с кого ще управлява или пак върши само черната работа на БСП и ДПС, и да очернят ГЕРБ и ОП. Радев ясно посочи, виновен е ГЕРБ - днес нямат ли интерес да пият кафе, да се къпят, да се покажат, медийни акции, добави Борисов. Отивам да върша работа, поясни още премиерът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жителите на Белославското село Езерово настояват за ефективни мерки за ограничение на движението в района

Мирен протест-шествие, организиран от жители на с.Езерово, община Белослав, затвори важни улици в селото. За пореден път в последните години местните привличат общественото внимание с искания да се ограничи скоростта на движение на превозните средства по републикански път III-2008. Въпреки че има пътни знаци /тип В-26 и Т-17/, поставени на разстояние от..

публикувано на 13.07.24 в 18:24

Времето остава горещо и в неделя

През нощта ще е ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 19° и 24°, по носовете до 26°, за Варна около 24°. През деня ще е слънчево със слаб, следобед умерен вятър от североизток и изток. Остава горещо с максимални температури между 35° и 40°, по крайбрежието от 29° до 34°, за..

публикувано на 13.07.24 в 17:00
Гюнер Тахир

Гюнер Тахир: С всеки изминал избор, електоратът на ДПС намалява етнически, както у нас, така и в Турция

Няма модел Пеевски, има модел Доган. И моделът Пеевски е част от модела Доган. Така коментира в предаването „Позиция“ последните събития в ДПС бившият заместник председател на партията и парламентарната група през 90-те години Гюнер Тахир. По думите на Тахир, почетният председател на ДПС грешно е преценил, че освобождаването на Делян Пеевски би..

публикувано на 13.07.24 в 16:00
Снимката е илюстративна.

Мирен протест-шествие организират жителите на село Езерово, община Белослав

Мирен протест-шествие, организиран от жители на с.Езерово, община Белослав, ще затвори важни улици в селото днес от 18.00 часа до приключване на протестните действия. За пореден път в последните години местните привличат общественото внимание с искания да се ограничи скоростта на движение на превозните средства по републикански път III-2008...

публикувано на 13.07.24 в 16:00

Биляна Раева: И магьосник да стане управител на Градски транспорт няма да обърне тенденцията дружеството да е на загуба

Общинската фирма „Градски транспорт“ продължава да е на загуба, при тези обстоятелства и магьосник да стане управител няма да обърне тенденцията. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ/СДС Биляна Раева. По думите и, общинският съвет продължава да е принципал на дружество „Градски транспорт“, но..

публикувано на 13.07.24 в 15:41

Пожар в Парк „Росенец" на метри от лятната резиденция на Ахмед Доган

Незагасен фас предизвика пожар в Парк "Росенец", близо до лятната резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. За щастие горят само сухи треви и храсти. Комисар Николай Николаев, директор на пожарната в Бургас, съобщи за агенция БГНЕС, че огънят е локализиран, но в момента се е възпламенил пожар в двора на къща в град Камено, пожари в областта има..

публикувано на 13.07.24 в 15:11

Търговците стават по-дисциплинирани, но и по-изобретателни според инспекторите на НАП

От 28 юни досега от НАП - Варна са проверили над 320 обекта, на 30 от тях са издадени актове за различни нарушения. Tърговците стават по-дисциплинирани, но и по-изобретателни. Това заяви Лора Георгиева - говорител на НАП-Варна. Тя, заедно с инспектори, присъства на проверка на заведение за хранене на Крайбрежната алея в морската столица. В..

публикувано на 13.07.24 в 15:03