Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Нека протестират, но да не провокират полицията

| обновено на 29.07.20 в 21:33
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

“Противоотровата на лъжите на "триото" е истината. Хората виждат непрекъснато къде съм“. Това написа във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Той подчерта, че всеки ден показва какво работи и какво е направено.

„Показваме всеки ден какво работим. Показваме на хората какво е направено и какво ще се направи. С това отговаряме на лъжите и фалшивите новини на хора, които навремето ми се молиха да ми правят кампанията“, заяви премиерът.

Борисов отново заяви, че всеки може да протестира, но не трябва да се нарушават чужди права, защото не е демократично.

„Нека всеки, който иска, да протестира. Но демократично ли е по този начин да се нарушават нечии чужди права? Редно ли е да се обиждат и да се провокират полицаи? Нека има протести, но да не се затварят кръстовища, да не се пречи на нормалния живот на хората. Догодина има избори. Който ги спечели, ще управлява. Това е демокрацията“, заключи министър-председателят. /БГНЕС





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стопаните на плажове в Балчик с последни приготовления преди старта на сезона

Най-големият проблем остава медицинското обезпечаване и спасителите, но сме готови да открием сезона, каза стопанинът на централния плаж и съседния "Вили Чайка" в Балчик Красимир Каров.   На централния цената за шезлонг и чадър е по 7 лева, а комплектът два шезлонга с чадър на ивицата в съседство е 16 лева. На плаж..

публикувано на 31.05.24 в 15:07

Премахват опасни дървета в шест детски ясли във Варна

От 3 юни, понеделник, започва поетапно премахване на сухи и опасни дървета в шест детски ясли във Варна, съобщиха от общинския пресцентър.  Целта е опазване здравето на деца, родители и служители и създаване на безопасни условия в детските заведения, поясняват оттам.  Дърветата ще бъдат премахнати след редовните огледи, които се извършват от..

публикувано на 31.05.24 в 14:10
архив

Днес във Варна пристигат хартиените бюлетини за изборите 2 в 1

Специализиран транспорт с охрана ще достави във Варна 398 000 хартиени бюлетини, с които ще се гласува на изборите за членове на Европейския парламент. Във Варна днес ще пристигнат и 407 500 бюлетини, с които избирателите от областта ще упражнят правото си на глас за народни представители. Със същия транспорт ще бъдат доставени и изборните книжа,..

публикувано на 31.05.24 в 13:51

С общоградско поклонение Варна ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни, ще бъде отбелязан във Варна с общоградско поклонение. То ще се състои от 10:30 ч. пред паметника на Христо Ботев на Алеята на Възраждането в Морската градина. Организатор на събитието е Община Варна, а съорганизатори са Военноморските сили и Варненската и..

публикувано на 31.05.24 в 13:47

Окръжният съд в Добрич даде ход на дело за убийство

Окръжният съд в Добрич даде ход на дело за убийство, извършено на 21 октомври 2022 г. на улица в областния център. Обвинението е повдигнато срещу двама извършители, които са действали в съучастие. Съдът проведе разпоредително заседание по делото за убийство, образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура. Подсъдимите са обвинени в умишлено..

публикувано на 31.05.24 в 13:26
архив

Започват обученията за членовете на СИК във Варна

Във Варна започват присъствените обучения на секционните избирателни комисии за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни, съобщиха от Районната избирателна комисия.  Те се състоят по график: - район "Одесос" - 02.06.2024 г. от 10:00 ч. в зала "Пленарна", Община Варна - район "Приморски" - 03.06.2024 г. от 18:00 ч. в зала "Пленарна" - район "Младост"..

публикувано на 31.05.24 в 13:24

Експерти в туризма и кметове на крайморски община се срещат в "Албена"

Форум „БГ туризъм-лято“, организиран от БТА, ще се проведе днес в к.к. „Албена“. Събитието е петото поред издание от инициативата, която се провежда два пъти годишно  навечерието на летния и зимния туристически сезон. Целта на форума е да бъдат обсъдени посланията при представянето на България през настоящия сезон с представителите на държавни и..

публикувано на 31.05.24 в 10:54