Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Снимка: Клиника "Д-р Емилова"

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти.

- Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна на 120 на 80.

Колко години имахте високо кръвно?

- 20- 25 години и взимах медикаменти и го поддържах горе-долу 130-140 на 90, след тази програма то си отиде съвсем нормално 80 на 120, както и кръвната захар, защото имам диабет втори тип или поне така се твърди, въпреки че една година след първата програма, стойностите ми са между 4,5 и 5,5 кръвна захар.

Питат ме, когато отида в болнично заведение: „Диабет имате ли?”, заради храната и аз казвам, че имам. -„Ами какво ползвате - инсулин?” – Не. – „Лекарства?” – Не. –„ Какво тогава?” -  Диета, тоест след първия месец продължавам вече една година да бъда с тези нормални стойности, само че голямото условие е - разумното хранене!

Как се промени вашето меню?

- Много разумно хранене от неделя до петък - плодове зеленчуци и по-малко количество храна, може би две филийки черен хляб през цялото това време. А в петък, разбира се и биричка, и ракийка, и сирене, и месце, а в събота и неделя се започва пак по същия начин, тоест не се лишавам от това, което обичаме ние хората.

Труден ли е режима на плодолечение, който се прилага в клиниката?

- Отначало бяхме много уплашени и идваме тук, първата вечер се настаняваме и отиваме веднага в един ресторант за последно да се нахраним добре, моята салата с ракийката беше сланина. След това мислехме, че ще ни е много трудно, но това въобще не ни пречи, само плодове, всички се казвахме - Защо не чувствам глад? Сит съм.

Вие тренирате?

- Не много, но играем тенис три пъти в седмицата с приятелите, с които сме тук. Да съчетаваме полезното с приятното.

Семейството ви как се храните?

- Бих казал нормално, жена ми започна да се съобразява с мен. Тя не прави програмата.

А някои от хората около вас промениха ли начина си на хранене?

- Довел съм няколко приятели, съпругата ми не е тук.

Вие как се чувствате сега?

- Много добре, чудесно се чувствам. Жив, здрав и пъргав.

Срещата с д-р Емилова на вас какво ви даде?

- Виждате ли, нямам думи, есента доведох още един приятел, който първо не вярваше, но сега е пръв поддръжник, дано да повярват повече хора.

Какво още сподели Руслан Митев, чуйте в звуковия файл:


От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50