Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Снимка: Клиника "Д-р Емилова"

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти.

- Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна на 120 на 80.

Колко години имахте високо кръвно?

- 20- 25 години и взимах медикаменти и го поддържах горе-долу 130-140 на 90, след тази програма то си отиде съвсем нормално 80 на 120, както и кръвната захар, защото имам диабет втори тип или поне така се твърди, въпреки че една година след първата програма, стойностите ми са между 4,5 и 5,5 кръвна захар.

Питат ме, когато отида в болнично заведение: „Диабет имате ли?”, заради храната и аз казвам, че имам. -„Ами какво ползвате - инсулин?” – Не. – „Лекарства?” – Не. –„ Какво тогава?” -  Диета, тоест след първия месец продължавам вече една година да бъда с тези нормални стойности, само че голямото условие е - разумното хранене!

Как се промени вашето меню?

- Много разумно хранене от неделя до петък - плодове зеленчуци и по-малко количество храна, може би две филийки черен хляб през цялото това време. А в петък, разбира се и биричка, и ракийка, и сирене, и месце, а в събота и неделя се започва пак по същия начин, тоест не се лишавам от това, което обичаме ние хората.

Труден ли е режима на плодолечение, който се прилага в клиниката?

- Отначало бяхме много уплашени и идваме тук, първата вечер се настаняваме и отиваме веднага в един ресторант за последно да се нахраним добре, моята салата с ракийката беше сланина. След това мислехме, че ще ни е много трудно, но това въобще не ни пречи, само плодове, всички се казвахме - Защо не чувствам глад? Сит съм.

Вие тренирате?

- Не много, но играем тенис три пъти в седмицата с приятелите, с които сме тук. Да съчетаваме полезното с приятното.

Семейството ви как се храните?

- Бих казал нормално, жена ми започна да се съобразява с мен. Тя не прави програмата.

А някои от хората около вас промениха ли начина си на хранене?

- Довел съм няколко приятели, съпругата ми не е тук.

Вие как се чувствате сега?

- Много добре, чудесно се чувствам. Жив, здрав и пъргав.

Срещата с д-р Емилова на вас какво ви даде?

- Виждате ли, нямам думи, есента доведох още един приятел, който първо не вярваше, но сега е пръв поддръжник, дано да повярват повече хора.

Какво още сподели Руслан Митев, чуйте в звуковия файл:


От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00

Яжте кисело зеле за естествен имунитет

Клиниката на д-р Емилова в момента работи онлайн, а пациенти, които вече са се убедили за ползите от здравословния начин на живот от цял свят търсят съвети в тази специфична ситуация. Още полезна информация можете да намерите на сайта на клиниката. Защо една стара българска храна вече я наричаме супер храна? Става въпрос за домашно..

публикувано на 14.12.20 в 07:02

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев. С доктор Емилова решихме временно..

публикувано на 16.11.20 в 15:30

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25