Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Снимка: Клиника "Д-р Емилова"

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти.

- Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна на 120 на 80.

Колко години имахте високо кръвно?

- 20- 25 години и взимах медикаменти и го поддържах горе-долу 130-140 на 90, след тази програма то си отиде съвсем нормално 80 на 120, както и кръвната захар, защото имам диабет втори тип или поне така се твърди, въпреки че една година след първата програма, стойностите ми са между 4,5 и 5,5 кръвна захар.

Питат ме, когато отида в болнично заведение: „Диабет имате ли?”, заради храната и аз казвам, че имам. -„Ами какво ползвате - инсулин?” – Не. – „Лекарства?” – Не. –„ Какво тогава?” -  Диета, тоест след първия месец продължавам вече една година да бъда с тези нормални стойности, само че голямото условие е - разумното хранене!

Как се промени вашето меню?

- Много разумно хранене от неделя до петък - плодове зеленчуци и по-малко количество храна, може би две филийки черен хляб през цялото това време. А в петък, разбира се и биричка, и ракийка, и сирене, и месце, а в събота и неделя се започва пак по същия начин, тоест не се лишавам от това, което обичаме ние хората.

Труден ли е режима на плодолечение, който се прилага в клиниката?

- Отначало бяхме много уплашени и идваме тук, първата вечер се настаняваме и отиваме веднага в един ресторант за последно да се нахраним добре, моята салата с ракийката беше сланина. След това мислехме, че ще ни е много трудно, но това въобще не ни пречи, само плодове, всички се казвахме - Защо не чувствам глад? Сит съм.

Вие тренирате?

- Не много, но играем тенис три пъти в седмицата с приятелите, с които сме тук. Да съчетаваме полезното с приятното.

Семейството ви как се храните?

- Бих казал нормално, жена ми започна да се съобразява с мен. Тя не прави програмата.

А някои от хората около вас промениха ли начина си на хранене?

- Довел съм няколко приятели, съпругата ми не е тук.

Вие как се чувствате сега?

- Много добре, чудесно се чувствам. Жив, здрав и пъргав.

Срещата с д-р Емилова на вас какво ви даде?

- Виждате ли, нямам думи, есента доведох още един приятел, който първо не вярваше, но сега е пръв поддръжник, дано да повярват повече хора.

Какво още сподели Руслан Митев, чуйте в звуковия файл:


От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27