Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Снимка: Клиника "Д-р Емилова"

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти.

- Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна на 120 на 80.

Колко години имахте високо кръвно?

- 20- 25 години и взимах медикаменти и го поддържах горе-долу 130-140 на 90, след тази програма то си отиде съвсем нормално 80 на 120, както и кръвната захар, защото имам диабет втори тип или поне така се твърди, въпреки че една година след първата програма, стойностите ми са между 4,5 и 5,5 кръвна захар.

Питат ме, когато отида в болнично заведение: „Диабет имате ли?”, заради храната и аз казвам, че имам. -„Ами какво ползвате - инсулин?” – Не. – „Лекарства?” – Не. –„ Какво тогава?” -  Диета, тоест след първия месец продължавам вече една година да бъда с тези нормални стойности, само че голямото условие е - разумното хранене!

Как се промени вашето меню?

- Много разумно хранене от неделя до петък - плодове зеленчуци и по-малко количество храна, може би две филийки черен хляб през цялото това време. А в петък, разбира се и биричка, и ракийка, и сирене, и месце, а в събота и неделя се започва пак по същия начин, тоест не се лишавам от това, което обичаме ние хората.

Труден ли е режима на плодолечение, който се прилага в клиниката?

- Отначало бяхме много уплашени и идваме тук, първата вечер се настаняваме и отиваме веднага в един ресторант за последно да се нахраним добре, моята салата с ракийката беше сланина. След това мислехме, че ще ни е много трудно, но това въобще не ни пречи, само плодове, всички се казвахме - Защо не чувствам глад? Сит съм.

Вие тренирате?

- Не много, но играем тенис три пъти в седмицата с приятелите, с които сме тук. Да съчетаваме полезното с приятното.

Семейството ви как се храните?

- Бих казал нормално, жена ми започна да се съобразява с мен. Тя не прави програмата.

А някои от хората около вас промениха ли начина си на хранене?

- Довел съм няколко приятели, съпругата ми не е тук.

Вие как се чувствате сега?

- Много добре, чудесно се чувствам. Жив, здрав и пъргав.

Срещата с д-р Емилова на вас какво ви даде?

- Виждате ли, нямам думи, есента доведох още един приятел, който първо не вярваше, но сега е пръв поддръжник, дано да повярват повече хора.

Какво още сподели Руслан Митев, чуйте в звуковия файл:


От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

С гладолечение реших много здравословни проблеми

Христина и Людмила (както нарича д-р Емилова нашата събеседничка) ги свързва над 50-годишно приятелство. Имат много общи спомени и са решили няколко сериозни здравословни проблема.  Христина не приема лекарства, всеки ден работи в градината, ако почувства неразположение, веднага прави няколко дни на гладуване.  Здравейте, как се казвате? Казвам..

публикувано на 06.07.20 в 09:30

Грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим

Анелия е от София, дългогодишен журналист, чувства се късметлия, че е стигнала до д-р Емилова. Когато си осигуря лукса да дойда тук, а мога да кажа, че това е лукс, защото грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим. Когато имам възможност да дойда тук, тялото ми се възобновява, изглеждам много по-млада, всички..

публикувано на 29.06.20 в 09:30