Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а работата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони Д-р Емилова с подробности за новия сезон:

След два месеца на Боровец екипът е готов отново за работа, зареден с много позитивна енергия, така че който има нужда, е добре дошъл, казва д-р Емилова преди откриването на новия сезон.

Какво е новото през тази година?

Закупили сме нова апаратура на руския проф. Сергей Бубновски, популярен кинезитерапевт. Вероятно много от слушателите на Радио Варна са чели неговата книга  „Остеохондрозата не е присъда“, „Болят ме коленете“ и др. Той е създал специални тренажори, чрез които можеш да тренираш мускулите около коленете или мускулите около гръбначния стълб и по този начин няма да се натоварват самите стави колене или гръбначния стълб. По този начин човек си помага да няма болки в ставите и това е една много хубава система, която ние прилагаме в нашата клиника.

От какво още може да се възползват Вашите пациенти? Особено тези, които за първи път ще дойдат в клиниката?

Все повече хора идват в Клиниката, за да си направят пълни изследвания – лабораторни и инструментални. Когато един човек, дори и да няма оплаквания, ако е навършил 40 години, той трябва да го направи. За два дни при нас се правят лабораторни изследвания по 40-50 показатели,   може да си направи ехограф на всичко коремни органи и ехокардиография – да се огледа сърцето и всички сърдечни кухини, клапите, колко е голяма лявата камера и лявото предсърдие – всичко това е изключително важно.

Може да се направи доплерсонография – да се огледат артериите, които снабдяват мозъка и артериите в него, артериите и вените на краката и ръцете да се видят, може да видим очните дъна. Може да направим холтер, т.е. да проследим електрокардиограмата в продължение на 24 часа и според промените да съдим дали има някакви рискове за здравето. Може да направим и холтер ЕКГ, т.е, през определен период в продължение на едно денонощие как се променя кръвното налягане. Ако вече имаме такова, трябва да разберем кои са най-опасните моменти, в които се повишава и така да се определи лечението. Ние най-често лекуваме пациенти с високо кръвно налягане с нашата програма на плодове, чай и мед и програмата за здравословно хранене след това. Може да направим и остеометрия, за да се види каква е костната плътност.

Как работи Вашият екип в състояние на Ковид-19?

Ние правим всички изследвания, за да сме сигурни, че първо екипът не е болен. На 20 май тази година, когато центърът отново започна работа, взехме проби от гърлото, за да се проследи дали има остра инфекция. Направихме го за членовете на екипа и никой не беше болен. На пациентите мерим температурата още на вратата и правим бърз тест. Откакто работим отново, сме направили над 1000 теста и никой не показа остра форма на коронавирус, така че никой не зарази никого. Взели сме и кръв на всички, за да се изследват за антитела и само при четирима души се оказа, че са прекарали коронавирус.

Клиниката на д-р Емилова започва работа от 16 септември в курорт „Св.Св. Константин и Елена“ край Варна. Телефон за връзка със секретарите на центъра: 0888 951 288. Може да видите и страницата на https://www.emilova.eu/index.php/bg/, както и написаното във Фейсбук.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файлВИЖТЕ ОЩЕ

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти. - Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна..

публикувано на 13.07.20 в 09:30

С гладолечение реших много здравословни проблеми

Христина и Людмила (както нарича д-р Емилова нашата събеседничка) ги свързва над 50-годишно приятелство. Имат много общи спомени и са решили няколко сериозни здравословни проблема.  Христина не приема лекарства, всеки ден работи в градината, ако почувства неразположение, веднага прави няколко дни на гладуване.  Здравейте, как се казвате? Казвам..

публикувано на 06.07.20 в 09:30

Грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим

Анелия е от София, дългогодишен журналист, чувства се късметлия, че е стигнала до д-р Емилова. Когато си осигуря лукса да дойда тук, а мога да кажа, че това е лукс, защото грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим. Когато имам възможност да дойда тук, тялото ми се възобновява, изглеждам много по-млада, всички..

публикувано на 29.06.20 в 09:30