Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изложба живопис на Бисер Лазаров в Художествена галерия-Балчик

Днес от 18.30 ч. в Художествена галерия-Балчик  ще бъде открита самостоятелна изложба на Бисер Лазаров. Художникът ще представи картини, живопис от типичния живот на Белия град, абстрактни картини от национални и международни изложби, както и творби от жанра голо тяло.
За Бисер Лазаров това е втора самостоятелна изложба в Художествена галерия-Балчик. Преди десет години, през 2010, той представя на балчишката публика и гостите на града, свои живописни картини в изложбата  "Крайбрежие". В следващите две години участва в международния пленер "Европейски хоризонти", който се провежда в Балчик и представя творческите търсения и интерпретации на художници в залите на галерията на Белия град.

Творческата биография на Бисер Лазаров е дълга. През 1982 г. е награден с еднократна стипендия "Владимир Димитров - Майстора" за цялостно творческо представяне при завършване на  Художествената гимназия в София. Последните години участва във фестивали и изложби в Италия, Китай, Чехия и Украйна. Занимава се с реставрации в Арменска църква,  София и параклиса "Св.Николай Чудотворец" на Рилски манастир през изминалата 2019 г., както взима участие и в други културни мероприятия, подчертават с покана уредниците от Художествената галерия в Балчик.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Духовият оркестър на ВМС с концерт на входа на Морската градина

Пореден концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили ще се проведе тази вечер във Варна.Той ще се състои на входа на Морската градина, с начало 18,30 ч. Входът е свободен. В програмата се очаква да бъде застъпен богатия репертоар на оркестъра - от класически произведения до интерпретации на съвременна поп и рок музика. Идеята..

публикувано на 18.09.20 в 16:36

"Аз не съм балон" - размислите за живота в страната на Цветан Стоянов

Преподавателят в Художествената академия представя за пръв път своя най-нов проект в Зала Ателие "Георги Велчев" на Градската художествена галерия - Варна. Откриването бе на 17 септември и може да бъде видяна до 17 октомври 2020 г. Доц. д-р Цветан Стоянов, преподавател в Националната художествена академия в София, избира Варна, за да представи..

публикувано на 18.09.20 в 14:55

Ново издание на книгата "Добруджанци" ще има премиера в регионалната библиотека в Добрич

Ново издание на книгата "Добруджанци" /1934 г./ на Яни Калиакренски ще има премиера в регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич, съобщават от културния институт. Литературната среща на 24 септември е посветена на 80-годишнината от подписването на Крайовския договор и възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България. Новото издание на сборника..

публикувано на 18.09.20 в 13:35

Атанас Атанасов представя тази вечер новите си живописни платна

Нова самостоятелна изложба-живопис на Атанас Атанасов открива тази вечер във Варна от 18:00 ч. в Арт галерия Тереза Зиковска. Атанас Атанасов, който гостува в галерията миналата есен с експозицията си със Станимир Желев - "Икони", ще ни вдъхнови със своите мечтателни, но живи творби. Експозицията ще остане в галерията до 8 октомври. Чуйте още от..

публикувано на 18.09.20 в 08:56

„Откритие 2020” с он-лайн уъркшоп за млади певци

Изпълнителското изкуство също има своите тайни и много млади певци в своето развитие търсят как да се усъвършенстват. Фестивалът „Откритие“ в своето 29-то издание ще предостави възможност на младите вокалисти от България и чужбина да научат повече за певческите тайни on-line и от вокален урок с джаз-певицата Александрина Симеон.Това обяви..

публикувано на 18.09.20 в 08:37

Продължава 17-я Международен фестивал на късометражното кино „В двореца“

IN THE PALACE International Short Film Festival  e посветен на продуктите на късометражното кино, новите медии и дигиталните изкуства с продължителност до 30 минути. Първоначално стартира като международен състезателен форум за студентски филми, който бързо прераства в професионален. През годините успява да се утвърди като значима и..

публикувано на 18.09.20 в 06:57

Фотоизложба на най-големия ренесансов замъка Шамбор в Градската художествена галерия

От 15 до 20 септември Френският институт в България и Алианс Франсез – Варна, представят съвместно с Градската художествена галерия – Варна, и община Варна изложба фотографии на най-големия ренесансов замък в Европа – Шамбор. Изложбата се открива в навечерието на Европейските дни на наследството. Н. П. Г-жа Флоранс Робин, посланик на Република Франция..

обновено на 17.09.20 в 20:20