Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест здравни заведения във Варна работят на загуба

Снимка: Жоро Александров

Годишните финансови отчети, баланс и очет за приходи и разходи за 2019 г. на общинските ДКЦ-та и болници бяха одобрени от Общински съвет-Варна днес. От решението следва, че се освобождават от отговорност управителите им, членовете на съвети на директори и контрольорите им.

С отрицателни показатели са отчетите на СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“,  ДКЦ „Св. Иван Рилски“ в Аспарухово, ДКЦ I „Св. Клементина“, Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко Марков – Варна, Тубдиспансера и Общинската специализирана болница по очни болести , чието управление от средата на м.г. общината възложи на Медицинския университет.

През 2019 г. на печалба са ДКЦ III, IV и V, Медицинският център за рехабилитация и спортна медицина I,  Дентален център-Варна и ДКЦ „Чайка“.

Въпреки, че все още не може да се направи точна качествена и количествена оценка за последиците от пандемията върху финансите на общинските лечебни заведения, в одитните доклади се посочва, че са налице сериозни финансови загуби. По време на извънредното положение потокът от пациенти рязко е намалял, а с това и постъпленията. Същевременно са се увеличили значително разходите за дезинфектанти и предпазни средства. Неблагоприятен ефект върху приходите се отчита в следствие на спирането на плановия прием на пациентите и плановите операции както и увеличените задълженията към персонала, които възникват в следствие на изплащане на болнични или изолация.

1. „СПЕЦИАЛИЗИРАНАБОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ Д-Р МАРКО АНТОНОВ МАРКОВ -ВАРНА” ЕООД - 450 хил.лв. загуба.

2.„СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПРОФ. Д-Р ДИМИТЪР СТАМАТОВ -ВАРНА” ЕОО - 31 хил.лв. загуба.

3. „ДИАГНОСТИЧНО -КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР 1 “СВЕТА КЛЕМЕНТИНА” –ВАРНА” ЕООД - 89 хил.лв. загуба.

4. „ДИАГНОСТИЧНО -КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ –АСПАРУХОВО -ВАРНА” ЕООД - 48 хил.лв. загуба.

5. „ДИАГНОСТИЧНО КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР 3 –ВАРНА” ЕООД - 13 хил.лв. печалба.

6. „ДИАГНОСТИЧНО -КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР 4 -ВАРНА” ЕООД - 22 хил.лв. печалба.

7. „ДИАГНОСТИЧНО -КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР V ВАРНА –СВЕТА ЕКАТЕРИНА” ЕООД - 4 хил.лв. печалба.

8. “ДИАГНОСТИЧНО -КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР “ЧАЙКА”“ ЕООД - 125 хил.лв. печалба.

9.„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И СПОРТНА МЕДИЦИНА -1ВАРНА“ЕООД - 4 хил.лв. печалба.

10. „ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР I ВАРНА” ЕООД - 1 000 лв. печалба.  

11. „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ПНЕВМО-ФТИЗИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ –ВАРНА“ ЕООД - 430 хил.лв. загуба.

12.„СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ –ВАРНА” ЕООД - 254 хил. лв. загуба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Голям клон счупи бронираното стъкло на Шишковата градинка (СНИМКИ)

Бронираното стъкло, което покрива археологическите находки в Шишковата градинка във Варна, отново е счупено.  Причината за инцидента е паднал голям клон от дървото в близост до покритите със стъкло артефакти, разказа за Радио Варна Иван Киров, който е седял на пейка точно срещу дървото и е успял да отскочи встрани, има и леки охлузвания...

публикувано на 14.08.24 в 09:46

25 чужденци от Узбекистан чистят улиците на Варна

25 чужденци от Узбекистан са ангажирани със сметопочистването във Варна. Техните договори са за срок от три години, настанени са в квартири и работят главно като метачи. Служителите са всяка сутрин по улиците на морската столица. Все повече кадри и в този бранш, и в туризма, идват от Индия, Шри Ланка, Непал, и това е световна тенденция, съобщи Николай..

публикувано на 14.08.24 в 09:40

Инвеститор иска да постави 20 ВЕИ турбини в землищата Соколово и Тригорци

Продължителен дебат „За“ и „Против“ изграждането на вятърни централи в землищата на балчишките села Соколово и Тригорци се проведе в самото начало на август, по време на заседание на Общинския съвет в Балчик . Съветниците оттеглиха проекторешението за одобряване на подробните устройствени планове (ПУП) за разполагане на перките, защото..

публикувано на 14.08.24 в 08:25

BREEZE BY EXIT ще е безплатен през всички дни

Фестивалът BREEZE BY EXIT ще е безплатен за жителите и гостите на Варна не само на 15 август, а във всичките му дни. Това съобщи кметът Благомир Коцев. Договорката с организаторите е за сметка на скъсяване на програмата с един ден. Така фестивалът ще се проведе от 15 до 18 август. И двете сцени ще са разположени в района на Пантеона, като..

публикувано на 14.08.24 в 06:23

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  14.08.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна -..

публикувано на 14.08.24 в 05:55

Слънчево с високи температури и в сряда

Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, по Черноморието от източна четвърт, следобед подсилен от бриза. Максимални температури от 33° до 38°,  по Черноморието между 28° и 33°, за Варна около 32°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 28°. Температурите, измерени в 6..

публикувано на 14.08.24 в 05:51
Аркади Шарков

Аркади Шарков: Таван в цената на частните медицински прегледи ще създаде повече проблеми

Като лоша определя здравният икономист Аркади Шарков идеята за таван в цената на частните медицински прегледи. Според него това ще доведе до още по-голям отлив на медицински специалисти от страната, но също ще създаде риск от укриване на данъци. „Когато медицинският специалист не работи с НЗОК, може да определя цена по своя преценка, но е задължен да..

публикувано на 13.08.24 в 17:29