Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“. Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години.

Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев.

Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с д-р Емилова, с лекуващия лекар, с нутрициониста Веселин Станков и изготвяне на хранителен режим.

Освен това проследяване на показателите, оплакванията, здравословните проблеми на пациентите и така те получават възможност виртуално да се пренесат в Клиниката – да наблюдават  сутрешната гимнастика, лекциите на д-р Емилова, кулинарното училище и други събития, които ние периодично ще транслираме, уточни д-р Милев.

Чрез този семеен абонамент нашите пациенти ще се чувстват обгрижени, ще може да бъдат контролирани и няма да загубят резултатите, които са постигнали по време на престоя си в клиниката.

В интернет-страницата на Клиниката, а също и във фейсбук, е описано как точно да ни намерят. Това става чрез приложението  Healee , където сме регистрирани. Това е специално телемедицинско приложение за комуникация, чрез което може лесно да се прехвърлят медицински данни и може всеки да общува с нас под формата на текст, аудио и видео връзка.  

Helaee дава възможност за съхранение, проследяване и споделяне на жизнени показатели като телесна температура, пулс, кръвно налягане, кръвна захар, телесно тегло и др. В него могат да бъдат запазвани снимки, документи, лабораторни изследвания, информация за болестни състояния, както и тяхната терапия. В този смисъл то е неоценим помощник в грижата за здравето и връзката с лекуващите специалисти, когато това се налага.

Вече имате интерес от българи, които живеят в Нова Зеландия?

Много е удобно за хората в чужбина, особено в сегашните условия, при които трудно се напускат държавите.  И така от разстояние може да се свързват с нас и да получават съвети , които до сега давахме само на пациенти, които посещават лично нашия център.

Трябва да се адаптираме към новите предизвикателства на времето и технологиите са именно за това -  да се използват за най-ценните неща, в случая за човешкото здраве.

Как точно ще консултирате вашите пациенти?

След като един пациент вече е минал през центъра, направил е необходимите изследвания , описали сме неговото здравословно състояние подробно, то вече можем да му дадем съвети от разстояние, използвайки именно тези канали за връзка – текстовите съобщения, снимки, прехвърляне  на медицинска документация и чрез аудио и видео връзка.  Helaee ще ви помогне да бъдете под наш контрол, дори във времето, когато не сте в клиниката – чак до окончателното приключване на препоръчания хранителен режим. То позволява отдалечено провеждане на контролни аудио/видео консултации с д-р Емилова и лекуващите лекари. Посредством приложението лесно ще научавате важна информация за събития, свързани с нашата дейност, промяна в начина на работа, предлагани нови услуги и др.

Получава се все едно пациентът е пред нас и ние сме пред него.

Цената е за една година е 120 лева на месец когато е предплатена за семейство, като всеки един член на фамилията получава всичко вече изредено.

150 лева е  при предплащане за 6 месеца.

Какво печелят пациентите?

Пациентите получават непрекъсната връзка с лекарите, които ги лекуват, наблюдават, което в днешно време е много трудно на практика да се осъществи.

Повечето лекари са твърде заети и трудно могат да наблюдават голям брой пациенти.

Ние чрез новите технологии ще опитаме да го направим и вярвам, че ще успеем.

Семейният пакет е само от дни, но вече има сериозен интерес към него.

Така е, защото хората правят простата сметка, че ако посетят няколко пъти друг лекар през следващите няколко месеца, това ще им излезе дори по-скъпо, отколкото ако наблегнат на този вид профилактика. С други думи доказва се старото правило:  Грам профилактика е по-добре от килограм лечение.


Клиника „Д-р Емилова“ работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

Работата е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти.

За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Емилова: Винаги избирайте сезонните български плодове

Вече   близо 30 години д-р Емилова лично прилага плодолечението, което препоръчва на пациентите си. Тя съветва  програмата да се прави  при възможност със сезонни български плодове. Чуйте защо: Сезонните плодове, тоест плодовете откъснати в момента, в който ще бъдат консумирани, са най-прекрасното нещо, което може да си пожелае всеки един човек..

публикувано на 30.07.21 в 18:16

Д-р Емилова: Не пропускайте времето на най-слънчевия плод - кайсията

Д-р Емилова винаги съветва плодовете да се консумират пресни, откъснати от дървото в чиста градина. В този сезон специално внимание заслужават кайсиите: Кайсията  е от много полезните плодове. Тя помага при хора със сърдечни заболявания.   Д-р Емилова препоръчва консумацията на плодове директно откъснати от дървото или скоро след..

публикувано на 26.07.21 в 09:05

Студентка в Германия излекува тежка мигрена в клиниката на д-р Емилова

Употребата на много вредни храни, умствено натоварване и стрес от смяна на средата причиняват мигрена на младо момиче от Русе. След смяна на много лекари и много лекарства със силни странични ефекти майката на момичето Йоли Петрова търси помощ в клиниката на д-р Емилова: През 2016 година дойдохме в клиниката на д-р Емилова за първи път, разказва..

публикувано на 19.07.21 в 09:05

Пламен Вачков: Д-р Емилова променя начина на мислене

В рубриката на д-р Емилова ви срещаме с Пламен Вачков. Той е човек на точните науки и на 72 години работи изключително динамично. Затова основният му проблем е да отделя време в грижа за себе си. Прави го в Клиниката на д-р Емилова – чуйте защо: През 1997-8 година забелязах, че не контролирам диабета, който имам от 1991 година...

публикувано на 11.07.21 в 18:15

Димитър Тюлев: Д-р Емилова за мен беше остров на спасението

Клиниката на д-р Емилова се оказва остров на спасението за Димитър Тюлев от София. Веднъж вече той е посещавал клиниката, но само за профилактика. Този път 54-годишният мъж спешно търси съдействие от д-р Емилова след тежко заболяване: След прием 20 дни на антибиотици заради тежка пневмония си пуснах кръвни тестове, разказва Тюлев.  Резултатите..

публикувано на 04.07.21 в 17:05

Клиниката на д-р Емилова през лятото е в Боровец

В средата на лятото Клиниката на д-р Емилова е в курорта Боровец. Екипът посреща там пациентите на 1 юли и приключва работа в края на август. Разходките край морето се сменят с походи в планината и за хората това е почивка, но не и за лекарите Ние работим най-усилено през лятото, казва д-р Емилова. Мястото е страхотно и пациентите ни могат да..

публикувано на 28.06.21 в 17:08

Д-р Емилова: Не пропускайте гладуването на череши

От 26 години гладувам по 20 дни на череши, набрани от дърветата в двора на дома ни в село Слънчево. Препоръчвам на пациентите си да се възползват от доказаните ползотворни ефекти на лечението с череши и чай и зареждащата им свежест. Гладуването се дели на два вида - черешово и на всички останали плодове, споделя почти..

обновено на 28.06.21 в 15:07