Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“. Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години.

Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев.

Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с д-р Емилова, с лекуващия лекар, с нутрициониста Веселин Станков и изготвяне на хранителен режим.

Освен това проследяване на показателите, оплакванията, здравословните проблеми на пациентите и така те получават възможност виртуално да се пренесат в Клиниката – да наблюдават  сутрешната гимнастика, лекциите на д-р Емилова, кулинарното училище и други събития, които ние периодично ще транслираме, уточни д-р Милев.

Чрез този семеен абонамент нашите пациенти ще се чувстват обгрижени, ще може да бъдат контролирани и няма да загубят резултатите, които са постигнали по време на престоя си в клиниката.

В интернет-страницата на Клиниката, а също и във фейсбук, е описано как точно да ни намерят. Това става чрез приложението  Healee , където сме регистрирани. Това е специално телемедицинско приложение за комуникация, чрез което може лесно да се прехвърлят медицински данни и може всеки да общува с нас под формата на текст, аудио и видео връзка.  

Helaee дава възможност за съхранение, проследяване и споделяне на жизнени показатели като телесна температура, пулс, кръвно налягане, кръвна захар, телесно тегло и др. В него могат да бъдат запазвани снимки, документи, лабораторни изследвания, информация за болестни състояния, както и тяхната терапия. В този смисъл то е неоценим помощник в грижата за здравето и връзката с лекуващите специалисти, когато това се налага.

Вече имате интерес от българи, които живеят в Нова Зеландия?

Много е удобно за хората в чужбина, особено в сегашните условия, при които трудно се напускат държавите.  И така от разстояние може да се свързват с нас и да получават съвети , които до сега давахме само на пациенти, които посещават лично нашия център.

Трябва да се адаптираме към новите предизвикателства на времето и технологиите са именно за това -  да се използват за най-ценните неща, в случая за човешкото здраве.

Как точно ще консултирате вашите пациенти?

След като един пациент вече е минал през центъра, направил е необходимите изследвания , описали сме неговото здравословно състояние подробно, то вече можем да му дадем съвети от разстояние, използвайки именно тези канали за връзка – текстовите съобщения, снимки, прехвърляне  на медицинска документация и чрез аудио и видео връзка.  Helaee ще ви помогне да бъдете под наш контрол, дори във времето, когато не сте в клиниката – чак до окончателното приключване на препоръчания хранителен режим. То позволява отдалечено провеждане на контролни аудио/видео консултации с д-р Емилова и лекуващите лекари. Посредством приложението лесно ще научавате важна информация за събития, свързани с нашата дейност, промяна в начина на работа, предлагани нови услуги и др.

Получава се все едно пациентът е пред нас и ние сме пред него.

Цената е за една година е 120 лева на месец когато е предплатена за семейство, като всеки един член на фамилията получава всичко вече изредено.

150 лева е  при предплащане за 6 месеца.

Какво печелят пациентите?

Пациентите получават непрекъсната връзка с лекарите, които ги лекуват, наблюдават, което в днешно време е много трудно на практика да се осъществи.

Повечето лекари са твърде заети и трудно могат да наблюдават голям брой пациенти.

Ние чрез новите технологии ще опитаме да го направим и вярвам, че ще успеем.

Семейният пакет е само от дни, но вече има сериозен интерес към него.

Така е, защото хората правят простата сметка, че ако посетят няколко пъти друг лекар през следващите няколко месеца, това ще им излезе дори по-скъпо, отколкото ако наблегнат на този вид профилактика. С други думи доказва се старото правило:  Грам профилактика е по-добре от килограм лечение.


Клиника „Д-р Емилова“ работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

Работата е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти.

За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00

Яжте кисело зеле за естествен имунитет

Клиниката на д-р Емилова в момента работи онлайн, а пациенти, които вече са се убедили за ползите от здравословния начин на живот от цял свят търсят съвети в тази специфична ситуация. Още полезна информация можете да намерите на сайта на клиниката. Защо една стара българска храна вече я наричаме супер храна? Става въпрос за домашно..

публикувано на 14.12.20 в 07:02

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев. С доктор Емилова решихме временно..

публикувано на 16.11.20 в 15:30

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30