Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Допълнителни проучвания бавят ремонтните дейности на ул. „Боян Бъчваров“ в Кабакум

| обновено на 28.10.20 в 14:29

Допълнителни проучвания бавят завършването на ремонтните дейности на ул. „Боян Бъчваров“ във варненската местност Кабакум, където се изгражда канализационна мрежа. Този проект  тръгна по инициатива на община Варна, за да се разреши този битов проблем за живеещите в района. При реализацията му обаче възниканаха и технически проблеми, които трябваше да бъдат решени, чрез допълнителни проучвания. 

Припомняме, панорамният път за "Златни пясъци" e затворен, защото битовата канализация, която се изгражда в района, все още не е готова. Проектът трябваше да приключи в началото на тази година.

По трасето на канализацията излязоха нехарактерни за територията каменни късове, наложи се преработка на инвестиционния проект във фаза техническа. Бяха предприети действия за допълнителни геоложки проучвания", това коментира инж. Христо Иванов, заместник-кмет на Община Варна преди време. 

Очаква се работата по Лот 3 да приключи до средата на номеври, като отсечката ще бъде възстановена и асфалтирана, увери зам.-кметът Иванов. Уастъкът, който касае Лот 4 е спрян от Строителен надзор заради проблеми по трасето. Предстои проектантът да прецени как ще бъде изпълнен проектът, каза още Иванов. Там трябва да се извърши хоризонтален сондаж. За целта е подготвена траншея, в която да бъде направена шахта, която да послужи за извършването на сондажа, обясни Иванов. Проектът е спрян именно поради причината, че  при сондажните дейности е била достигната една от къщите. Предприети са действия с цел обезопасяване на имущестото на хората, допълни Иванов.

Подробностите чуйте от интервюто на Нина Милошевич със зам.-кмета на Варна Христо Иванов: Разкопаният път на ул. „Боян Бъчваров“  и продължаващите по него ремонтни дейности, неизвестно докога, бе причина рано тази сутрин хората да се съберат и да потърсят отговори от отговорните институции. Нина Милошевич беше тази сутрин на ул. „Боян Бъчваров“.Чуйте повече от репортажа:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини

„Изпълняваме нашия ангажимент и в срок приемаме Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Страната е готова и логистично, за да посрещнем първата доставка на ваксините и без да се губи никакво време да започне имунизацията, която ще е напълно безплатна и доброволна“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното..

публикувано на 04.12.20 в 10:44

Съвети за планински преходи през зимата

В планините време има сняг. За радост на скиорите тази зима може и да не повтори миналогодишната, когато почти беше невъзможно практикуването на зимни спортове. Снежната покривка е вече под 1000 метра надморска височина. И всички любители на планинските преходи, трябва да бъдат много внимателни. Периодът е много труден за придвижване в зимни условия...

публикувано на 04.12.20 в 10:20

Приеха плана за ваксиниране срещу COVID-19, страната се разделя на 6 района

Приехме на заседание на Министерски съвет Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Планът е разработен от работна група от изпълнителната агенция по лекарствата, медицински специалисти, БЛС, зъболекарския съюз, фармацевтичния съюз, специалисти и др. Използвани са указанията на СЗО. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, предаде..

публикувано на 04.12.20 в 10:15

Здравната система в Северна Македония се подготвя за ваксинация против Ковид-19

Броят на заразените с коронавирус в Северна Македония миналата седмица е намалял с 9,9 процента, като същевременно се е увеличил броят на оздравелите, съобщава "Независен весник" . Властите смятат, че ситуацията е под контрол, а здравната система започна подготовката за васинацията против Ковид-19, пише изданието. Първите, които ще се ваксинират, са..

публикувано на 04.12.20 в 09:35

Танева: Няма война с МОСВ и МРРБ, имаме чудесна комуникация

Няма конфликти между земеделското и регионалното министерство. Имаме чудесна комуникация с екоминистерството. Това заяви земеделският министър Десислава Танева пред бТВ по повод на думите на колегата ѝ, отговарящ за околната среда и горите Емил Димитров, че има противоречия между нейното ведомство и МРРБ за язовирите „Ахелой“ и „Порой“, което може да..

публикувано на 04.12.20 в 09:26
Пътят в местността Кабакум

Докъде стигнаха ремонтните дейности в местност Кабакум?

Ремонтните дейности в местност Кабакум все още не са приключили , установи репортерска проверка. Липсва тежката техника, която бе разположена по-рано там, но отсечката по нищо не личи да е завършена. В началото на декември сме, а по пътя все още има насипи от пръст, няма осветление, а асфалтирането е наполовина. Пътят се използва, въпреки поставените..

обновено на 04.12.20 в 09:07

Присъствени индивидуални часове започват от днес в училището за деца с нарушено зрение във Варна

Присъствени терапевтични часове започват от днес (4 декември) за възпитаниците на Специалното училище за ученици с нарушено зрение във Варна, каза за радио Варна директорът Жулиета Петкова. Те са въведени съгласно решение на Министерството на образованието и за провеждането им са предвидени допълнителни противоепидемични мерки в учебното..

публикувано на 04.12.20 в 08:30