Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Допълнителни проучвания бавят ремонтните дейности на ул. „Боян Бъчваров“ в Кабакум

| обновено на 28.10.20 в 14:29

Допълнителни проучвания бавят завършването на ремонтните дейности на ул. „Боян Бъчваров“ във варненската местност Кабакум, където се изгражда канализационна мрежа. Този проект  тръгна по инициатива на община Варна, за да се разреши този битов проблем за живеещите в района. При реализацията му обаче възниканаха и технически проблеми, които трябваше да бъдат решени, чрез допълнителни проучвания. 

Припомняме, панорамният път за "Златни пясъци" e затворен, защото битовата канализация, която се изгражда в района, все още не е готова. Проектът трябваше да приключи в началото на тази година.

По трасето на канализацията излязоха нехарактерни за територията каменни късове, наложи се преработка на инвестиционния проект във фаза техническа. Бяха предприети действия за допълнителни геоложки проучвания", това коментира инж. Христо Иванов, заместник-кмет на Община Варна преди време. 

Очаква се работата по Лот 3 да приключи до средата на номеври, като отсечката ще бъде възстановена и асфалтирана, увери зам.-кметът Иванов. Уастъкът, който касае Лот 4 е спрян от Строителен надзор заради проблеми по трасето. Предстои проектантът да прецени как ще бъде изпълнен проектът, каза още Иванов. Там трябва да се извърши хоризонтален сондаж. За целта е подготвена траншея, в която да бъде направена шахта, която да послужи за извършването на сондажа, обясни Иванов. Проектът е спрян именно поради причината, че  при сондажните дейности е била достигната една от къщите. Предприети са действия с цел обезопасяване на имущестото на хората, допълни Иванов.

Подробностите чуйте от интервюто на Нина Милошевич със зам.-кмета на Варна Христо Иванов: Разкопаният път на ул. „Боян Бъчваров“  и продължаващите по него ремонтни дейности, неизвестно докога, бе причина рано тази сутрин хората да се съберат и да потърсят отговори от отговорните институции. Нина Милошевич беше тази сутрин на ул. „Боян Бъчваров“.Чуйте повече от репортажа:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Довечера затварят част от бул. „Осми Приморски полк“ заради ВиК авария

Във връзка с възникнала ВиК авария на бул. „Осми Приморски полк“ в участъка между ул. 121-ва (ул. "Боян Блъсков") и ул. "Петър Слабаков", от 22.00 ч. на 26.07.2021г. (понеделник) до 05.00 ч. на 27.07.2021г. (вторник) ще бъде затворен за движение бул. „Осми Приморски полк“ в горецитирания участък. Движението по бул. „Осми Приморски полк“ ще се отклонява..

публикувано на 26.07.21 в 17:40
Ваксина

Продължава имунизационната кампания в ромските махали

Продължава имунизационна кампания срещу COVID-19 в ромските махали , организирана от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна, съвместно с Регионалната здравна инспекция в града. На 27 юли от 15:00 до 17:00 часа е предвидена акция по ваксиниране в жк. „Владислав Варненчик“ на ул. „Гургулят“. Всички желаещи, които искат да се имунизират срещу..

публикувано на 26.07.21 в 17:15

ИТН: До края на седмицата може да има кабинет

България може да има ново правителство още в близките дни. Това каза депутатът от „Има такъв народ“ /ИТН/ Радостин Василев преди днешните консултации на експертно ниво. "Ние споделяме само политиките на партиите в Народното събрание, който реши – подкрепя който реши – не подкрепя, така е най- справедливо. Ние не говорим за коалиции и някакъв порцион..

публикувано на 26.07.21 в 17:05
Голямата базилика в Плиска

Първата българска столица Плиска се побратимява с италиански град

Първата българска столица Плиска ще се побратими с италианския град Корфинио. В малкото градче в Южна Италия е изсечена първата монета с името на държавното образувание – Италия, което е съюз между италийските народи от източната страна на Апенините.  Това каза в интервю за Радио Варна почетният консул на Италия във Варна Антонио Таркуинио...

публикувано на 26.07.21 в 17:02

Протест срещу условията в приюта за кучета в Каменар

Природозащитници и граждани доброволци излязоха на протест пред сградата на Община Варна срещу нехуманните условия за отглеждане на бездомните кучета в общинския приют в Каменар. Не искаме по улиците да има бездомни кучета и котки, които да стават жертва на преминаващи коли и на садисти. Начинът за решаването на проблема..

публикувано на 26.07.21 в 16:56
Снимката е илюстративна

Тежка катастрофа затвори пътя София - Варна край Шумен

Тежка катастрофа затвори главния път София - Варна, между шуменските села Градище и Черенча. Инцидентът е възникнал  малко преди 13 часа. Според първоначалната информация е станал челен удар между лек автомобил „Пежо“ с шуменска регистрация и товарен автомобил със софийска регистрация, като при инцидента е засегнат и трети автомобил с регистрация от..

публикувано на 26.07.21 в 14:52

Близо 1000 родители от Варна са подали заявления за помощта от 300 лева за учениците първи и осми клас

Започна подаването на заявления за еднократна финансова помощ от 300 лева за всички семейства, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас в държавно или общинско училище през учебната 2021/2022 година. В община Варна до момента за първокласници са подадени 765 заявления, а за учениците, които ще са в 8 клас са 219, каза за..

публикувано на 26.07.21 в 14:03