Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Марков с акция пред джамията във Варна

Председателят на партията на българските мъже Росен Марков, известен с нестандартното си изразяване на гражданска позици по различни въпроси,  чрез интересни демонстрации, взе отношение и по темата за осмиването на религиозни символи. Марков се обявява против религиозните карикатури, против насилието и убийствата.

Той смята, че и на него както християн, няма да му е приятно се правят карикатури на Христос, и е убеден, че не е редно някой да се подиграва с вярата на мюсюлманите.   Убийствата не правят някой бог по-велик, защото Бог е любов, казва Марков.

Чуйте повече в звуковия файл:

Снимки РУМЕН САРАНДЕВ



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

РИОСВ-Варна още миналата година е дала предписание на „Солвей соди“ да почисти утаителя на р. Провадийска

РИОСВ-Варна още миналата година е дала предписание на „Солвей соди“ АД да почисти утаителя, изграден в устието на р. Провадийска от натрупаните инертни материали. Това става ясно от публикация в сайта на екоинспекцията. През септември 2023 година от РИОСВ са направили планова проверка, при която е станало ясно, че съоръжението е затлачено от..

публикувано на 05.08.24 в 11:02
Аспарухов мост във Варна

38-годишен заплашва да скочи от Аспаруховия мост от снощи, психолози и полицейски екипи са на място

38-годишен мъж заплашва със самоубийство от Аспаруховия мост от снощи.  Двама психолози преговарят с него цяла нощ, като работата с мъжа продължава и в този час, заедно с екип от Четвърто районно управление на полицията. Колегите продължават да говорят с него и да го убеждават. Той е добре познат на органите на реда, това е втори подобен случай за..

публикувано на 05.08.24 в 10:55

Туристически гаранционен фонд - на какъв етап е въвеждането му у нас?

В рамките на един месец на обществено обсъждане ще бъде подложен Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за туризма, който касае създаването на туристически гаранционен фонд , обяви миналата седмица министърът на туризма Евтим Милошев. Навлизането на този гаранционен фонд ще породи законови промени, особено в Закона за туризма ,..

публикувано на 05.08.24 в 10:40

Във Варна обработват против кърлежи и комари (ГРАФИК)

И тази седмица Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” продължава обработката на общински площи и обекти против кърлежи и комари. Графикът на дейностите за периода 5-9 август 2024 г. и включва следните обекти: - Плаж Буните, Рибарски плаж, Централен плаж, Офицерски плаж - запад – обработка против кърлежи; - ж.к...

публикувано на 05.08.24 в 10:00

АМ "Тракия" около Карнобат е затворена в двете платна заради тежка катастрофа

Движението по автомагистрала “Тракия” е затворено и в двете платна в района на пътния възел Карнобат при км. 324 заради катастрофа, при която загина един човек, а други трима пострадаха, съобщават от Агенция пътна инфраструктура.  След извършения оглед на местопроизшествието е констатирано, че автомобил, управляван от мъж на 21 години, движещ се от..

публикувано на 05.08.24 в 10:00

Варна се включва в Националната антиспин кампания

Варна се включва в Националната лятна антиспин кампания, в рамките на която специалисти от Регионалната здравна инспекция ще извършват безплатни, анонимни консултации и прегледи за ХИВ и хепатит от днес до 12 август.  Организатори на събитието са Община Варна и Регионалната здравна инспекция. Инициативата ще се проведе на две локации в града - днес, 5..

публикувано на 05.08.24 в 09:45

Експерт: Зелената вълна на светофарите е труднопостижима във Варна

На днешната дата отбелязваме Международния ден на светофара, тъй като точно преди 110 години на 5 август в Кливланд, САЩ заработва първия светофар със светлинна сигнализация. Тогава светлините са само в зелено и червено. И до ден днешен, ролята на светофарите в регулирането на движението, особено в натоварения трафик, е безспорна. От важно..

публикувано на 05.08.24 в 09:25