Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Роси Димитрова: Фото-туризмът набира голяма популярност

| обновено на 17.11.20 в 14:30

Варненската пътешественичка и блогър Роси Димитрова спечели награда от фотоконкурс, свързан с опазването на природата и чистите места за туризъм у нас. Колажът и на найлонова торбичка с баркод, нанесена на варненския морски бряг и донесе първата награда.
От години тя пътува, снима и описва своите впечатления в двуезичен травел-блог. Посланието й във фото конкурса е "Морето не е за една ваканция":  Пазете плажовете ни, планините ни, горите ни, градовете ни чисти. Събирайте боклуците след себе си. Не от другата седмица. Не от утре. Днес!
Фотографиите бяха включени в включени в изложба, чиято цел е да популяризира проблемите, свързани със замърсяването на моретата, добри практики и възможни решения за почистване и опазване на морските води и плажове. Конкурсът събра десетки прекрасни фотографии, които умело привличат вниманието върху крещящата нужда да станем по-съвестни и отговорни по отношение на отпадъците - които генерираме, изхвърляме, подминаваме...
Сайтът за пътешетвия Trips with Rosie  спечели, а колажната фотография може да разгледате в Младежки дом-Варна.
Специално за предаването "Хоризонти" тя разказа за бързо развиващия се в последно време и доста специфичен фотографски туризъм. Къде е добре да се практикува това занимание у нас и как минава живота на пътешественика във време на пандемия чуйте от Роси:Слушайте "Хоризонти" с автор и водещ Иван Симеонов всеки петък от 11 до 12 часа

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пенсионерският клуб като втори дом

Слънчеви, усмихнати и много дейни са дамите от пенсионерския клуб на Бяла, които се събират всеки ден от 10 ч. до 12 ч., за да задоволят нуждата си от общуване и социални контакти. Щастливи са от края на Ковид пандемията, защото могат да са отново заедно. Защо пенсионерският клуб е техният „втори дом”, чуйте от интервюто на Сияна Спиридонова с..

публикувано на 27.05.22 в 07:10

"Книги за смет" - на 28 май във Варна

Десетото юбилейно издание на националната инициатива "Книги за смет" ще посети Варна тази събота, 28 май. Националното турне на екологичната инициатива ще обиколи 15 града, а всеки предал килограм пластмаса ще получи книга по избор.  Във Варна инициативата ще се проведе от 10:00 ч. до 13:00ч. на паркинга на голям хранителен магазин на ул...

публикувано на 27.05.22 в 06:33
Икономически университет - Варна

"Спортен диалог" – йога за ученици и студенти в ИУ - Варна

Студентският спортен клуб към Икономически университет – Варна и дирекция „Спорт“ при Община Варна организират спортни събития и практики, стимулиращи двигателната активност и спорт сред ученици и студенти. Проявите се състоят в спортния комплекс на университета. Целта на всяко събитие е да се обогати спортният календар на учащите и постигне на..

публикувано на 26.05.22 в 16:44

Посягаме към храна, от която имаме нужда

Посягаме към храната, от която организмът ни се нуждае, казват експерти.  Инстинктивното хранене е сред основните теми на обсъждане по време на 11-я конгрес по хранене, който се провежда в Международния дом на учените в курорта "Св.св. Константин и Елена" край Варна. Проф. Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика..

публикувано на 26.05.22 в 14:18

Общинският детски комплекс организира Ден на отворените врати

Общинският детски комплекс във Варна организира Ден на отворените врати на 27-ми май. Инициативата е насочена към ученици и техните родители, които желаят да се запознаят с дейността в школите през учебната 2022/2023 г. Всички гости ще имат възможност да се срещнат и разговарят с преподавателите, да научат повече за работата с деца, електронната..

публикувано на 25.05.22 в 17:12

Лицата и Сърцата на Балчик 2022

Кои са новите носители на приза Лице на Балчик и на новото признание – Сърцата на Балчик, научиха първи хилядите на поздравителния концерт снощи в Балчик по повод празника на града. Специалните видеа може да видите на фейсбук страницата Лицата на Балчик Пър­ви­те с новото отличие са от пър­ва­та кри­за - ле­ка­ри, сес­три и са­ни­та­ри от МБАЛ..

публикувано на 25.05.22 в 15:06

Абитуриентката Грациела Илиева от Балчик е първият носител на награда "Георги Андонов"

Днес е звездното изпращане на абитуриентите в Балчик. Те са общо 44 в двете средни училища – СУ „Христо Смирненски“ – с. Оброчище (12) и СУ „Христо Ботев“- Балчик (32).На червения килим тази вечер от 19,00 часа ще дефилират двете завършващи паралелки на балчишката гимназия, която тази година изпраща 79-ия си випуск абитуриенти. Празненството ще се..

публикувано на 25.05.22 в 13:33