Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев.

С доктор Емилова решихме временно да преустановим работата с пациенти по познатия досега начин, заради зачестилите на брой случаи на пациенти, които са позитивни или имат някакви симптоми. Макар че в групата на лекуващите се с плодове не е подложена на такъв риск, защото когато човек се храни по този начин защитните му сили са на едно много високо ниво, въпреки това въпрос на време да се появи някой позитивен в нашата група или сред персонала. Ние не искаме това да стане, затова така че изхождайки от желанието винаги да оказваме най-добрата превенция решихме временно да преустановим нашите програми.

Ще продължим контакта с пациентите онлайн на познатите ни телефони: 0888 951 2880886 919 944 и имейл: info@emilova.org и на електронното ни приложение .

Със самото приложение работим от първата картина, то е много удобно, защото функционира подобно на останалите познати приложения (Skype, WhatsApp, Viber), но това е приложение за телемедицинска работа, чрез него мога да се споделят изследвания, епикризи, различни физиологични показатели, пациентите да ни задават въпроси, да получават отговори от нас, дори позволява аудио и видео връзка. Тези които са били наши пациенти могат да го използват за да получават напътствия, а тези които не са ползвали нашите услуги, също могат да задават въпроси, така че то ще е едно помощно средство в този период, в който няма да работим.


Вие самия какви предпазни мерки вземате?

Общоприетите противоепидемиологични мерки са без коментар, трябва да се спазват от всички. Естествено трябва да носим маски навсякъде където има хора около нас, необходимо е да си мием ръцете и да спазваме необходимата хигиена, необходимо е да спазваме дистанция. Но важно е да подпомагаме и организма си за да може той също да е невъзприемчив или ако се сблъска с вируса самото заболяване да не протече тежко и да не развие усложнения. Моят опит вече повече от 20 години е показал, че в групата на лекуващите се с плодове не са избухвали познатите ни грипни епидемии. Когато човек е на леко, сурово растително хранене имунната система работи по най-добрия начин. Има и много изследвания, които показват, че веганството, суровоядството правят хората доста по-устойчиви, много по-малко боледуващи от зарази и обикновено ги предпазват от всякакви усложнения. Всичко, което сме дали като предложения, напътствия до момента по отношение на храненето, на разтоварването на плодове и пречистването на организма те са особено важни и са валидни в този труден период.

Но никога не можем да кажем предварително при един човек как ще протече това вирусно заболяване, възможно е то да се насложи към вече съществуващи здравословни проблеми, те да се влошат и това да е причина неговото състояние да стане рисково. По тази причина доколкото е възможно трябва да намаляваме риска от заразяване и това е основанието, което ни накара временно да преустановим работа. Защото нашите пациенти работят много в група - гимнастика,  лекции, кулинарни училища, този непосредствен контакт крие макар и не голяма опасност от заразяване.

Пациентите могат да се свържат с нас на нашата интернет страница: emilova.org  и да пишат на e-mail: info@emilova.org - там ще намерят обяснено как да ползват нашето приложение Healee.

Това е епидемия не по-различна, тя протича по принципите, по които се разпространява и грипа, рано или късно броят на случаите ще спадне и тогава рискът за всеки един от нас ще намалее, тогава отново ще стартираме нашата работа.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почивка за здраве в клиниката на д-р Емилова

Иван Иванов от Плевен вече десет години идва в клиниката на д-р Людмила Емилова. С него разговаря Габриела Гаврилова. Аз съм търсил с години решение на високото кръвно налягане, наднорменото тегло и диабета. Още след първата седмица кръвното налягане и захарта се нормализираха и спрях хапчетата. Трудно ли се прави тази програма? Не,..

публикувано на 22.02.21 в 09:00

В клиниката на д-р Емилова се учиш как да живееш

Семейство Станимирови от Габрово отново е в клиниката на д-р Людмила Емилова във Варна. Радосвета е пациент на доктор Емилова от лятото на 2018-та година. И за тези три години животът й коренно се променя. Със Станимир и Радосвета ни среща Габриела Гаврилова. Какво се промени толкова много? Радостина : Аз открих себе си, разбрах,..

публикувано на 15.02.21 в 10:15

В клиниката на д-р Емилова за по-малко килограми и без йо-йо ефект

Да подобри начина си на живот, да „намали напрежението“ и да си почине от ежедневието са част от причините, които отвеждат в клиниката на д-р Людмила Емилова Красимир Пеловски.  Той е арендатор от гр. Кнежа и вече 28 години се занимава със земеделие, а всеки негов ден е изключително натоварен. Как дойдохте в клиниката? С..

публикувано на 08.02.21 в 08:55

Плодове и зеленчуци - предпочитана храна и през зимата

Клиниката на д-р Людмила Емилова вече посреща своите пациенти отново след няколко месечно прекъсване. С повече зеленчуци и плодове трябва да се храним през зимните месеци, съветва д-р Емилова и разказва, че е важно не толкова кои зеленчуци избираме, а как ги обработваме преди да ги сложим на трапезата си. С д-р Емилова разговаря Габриела Гаврилова...

публикувано на 01.02.21 в 11:14

Защо е полезно да има кълнове и поници в менюто ни през зимата?

Кълнове и поници може да си отгледа всеки у дома, разказва д-р Людмила Емилова и уточнява, че за това са подходящи всички видове семена. От пшеница, овес, ръж, люцерна, леща, боб мунг, сминдух, елда, нахут, репички, лук и т.н..... Често в здравословните магазини се предлагат и готови миксове от различни видове семена за покълване, а от години..

публикувано на 26.01.21 в 09:56

Как да откажем цигарите с плодолечение?

Цигареният дим уврежда най-силно артериите на сърцето и това е причина дългогодишните пушачи често да преживяват инфаркт. През клиниката на д-р Людмила Емилова са преминали над 50 000 пациенти с различни проблеми през годините. Част от тях успяват да се преборят и с вредния навик тютюнопушене. Д-р Емилова си спомня за срещата си с такива пациенти още от..

публикувано на 18.01.21 в 09:45

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00