Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев.

С доктор Емилова решихме временно да преустановим работата с пациенти по познатия досега начин, заради зачестилите на брой случаи на пациенти, които са позитивни или имат някакви симптоми. Макар че в групата на лекуващите се с плодове не е подложена на такъв риск, защото когато човек се храни по този начин защитните му сили са на едно много високо ниво, въпреки това въпрос на време да се появи някой позитивен в нашата група или сред персонала. Ние не искаме това да стане, затова така че изхождайки от желанието винаги да оказваме най-добрата превенция решихме временно да преустановим нашите програми.

Ще продължим контакта с пациентите онлайн на познатите ни телефони: 0888 951 2880886 919 944 и имейл: info@emilova.org и на електронното ни приложение .

Със самото приложение работим от първата картина, то е много удобно, защото функционира подобно на останалите познати приложения (Skype, WhatsApp, Viber), но това е приложение за телемедицинска работа, чрез него мога да се споделят изследвания, епикризи, различни физиологични показатели, пациентите да ни задават въпроси, да получават отговори от нас, дори позволява аудио и видео връзка. Тези които са били наши пациенти могат да го използват за да получават напътствия, а тези които не са ползвали нашите услуги, също могат да задават въпроси, така че то ще е едно помощно средство в този период, в който няма да работим.


Вие самия какви предпазни мерки вземате?

Общоприетите противоепидемиологични мерки са без коментар, трябва да се спазват от всички. Естествено трябва да носим маски навсякъде където има хора около нас, необходимо е да си мием ръцете и да спазваме необходимата хигиена, необходимо е да спазваме дистанция. Но важно е да подпомагаме и организма си за да може той също да е невъзприемчив или ако се сблъска с вируса самото заболяване да не протече тежко и да не развие усложнения. Моят опит вече повече от 20 години е показал, че в групата на лекуващите се с плодове не са избухвали познатите ни грипни епидемии. Когато човек е на леко, сурово растително хранене имунната система работи по най-добрия начин. Има и много изследвания, които показват, че веганството, суровоядството правят хората доста по-устойчиви, много по-малко боледуващи от зарази и обикновено ги предпазват от всякакви усложнения. Всичко, което сме дали като предложения, напътствия до момента по отношение на храненето, на разтоварването на плодове и пречистването на организма те са особено важни и са валидни в този труден период.

Но никога не можем да кажем предварително при един човек как ще протече това вирусно заболяване, възможно е то да се насложи към вече съществуващи здравословни проблеми, те да се влошат и това да е причина неговото състояние да стане рисково. По тази причина доколкото е възможно трябва да намаляваме риска от заразяване и това е основанието, което ни накара временно да преустановим работа. Защото нашите пациенти работят много в група - гимнастика,  лекции, кулинарни училища, този непосредствен контакт крие макар и не голяма опасност от заразяване.

Пациентите могат да се свържат с нас на нашата интернет страница: emilova.org  и да пишат на e-mail: info@emilova.org - там ще намерят обяснено как да ползват нашето приложение Healee.

Това е епидемия не по-различна, тя протича по принципите, по които се разпространява и грипа, рано или късно броят на случаите ще спадне и тогава рискът за всеки един от нас ще намалее, тогава отново ще стартираме нашата работа.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти. - Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна..

публикувано на 13.07.20 в 09:30