Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортен клуб „Титан“ отличи Румен Генов с плакет

Спортният журналист на Радио Варна Румен Генов бе удостоен с почетен плакет от Спортен клуб „Титан“ за приноса му в отразяване на новините от света на тежката атлетика, и в частност дългогодишната му работа по проследяване на пътя и успехите на състезателите по вдигане на тежести на варненския клуб.

Приемам наградата с гордост. Това е чест за мен, каза Генов, като добави, че ще продължава да помага и да популяризира техните постижения.

Подробностите чуйте от интервюто на Емилия Николова с Румен Генов:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Завърши турнирът "Морски дяволи" във Варна

Завърши 25-ят международен турнир по тенис на маса за ветерани "Морски дяволи" във Варна. Класирване: жени до 50г. 1.Йорданка Тодорова 2.Антония Белчева над 50г 1. Ани Господинова 2. Sule Yidon 3.Serpil Pinar 3.Йорданка Тодорова Консолейшън 1.Deger Saysal Ayse Mehtap Kom Мъже до 40г 1.Стефан Стефанов 2.Светослв Андреев..

публикувано на 06.08.24 в 09:15

Силен турнир по бридж във Варна

Във Варна в сряда започва 48-ят международен бридж фестивал. Това е най-голямата проява в Морската столица в този спорт. Пристигат състезатели от Полша Румъния,Литва и всички най-добри български бриджори. Турнирът "Варна' започвс в 17.30 ч. Надпреварата е в хотел "Черно море".

публикувано на 06.08.24 в 09:14

Милов продължава в Париж

Кирил Милов продължава на репешажите за бронза на олимпийските игри в Париж, след като чилиецът Ясмани Акоста проби до финала при 130-килограмовите на класическия стил. Двамата се срещнаха още в първия кръг, а българинът отстъпи с 1:1. Така в пресявките утре Милов ще излезе срещу египтянина Абделатиф Мохамед, трети от световното през 2023-а и 7-кратен..

публикувано на 06.08.24 в 09:13

Дуплантис стресна света

Арманд (Мондо) Дуплантис записа нов световен рекорд в овчарския скок на Игрите в Париж. Той прелетя 6.25 м. Шведът, който наполовина е американец се забавляваше през цялото време Той пропусна една част от височините, но в крайна сметка доказа, че е недостижим на този етап.

публикувано на 06.08.24 в 09:11

Спартакиада по морски спортове се провежда във Варна

Във Военноморска база Варна беше открита Спартакиадата по морски спортове, посветена на 14-ата годишнина от създаването на Военноморските сили.  В Спартакиадата вземат участие сборни отбори на ВМС - по един мъжки и женски, три отбора от военните формирования на Флотилия бойни и спомагателни кораби, отбор на Военноморска база Варна, по един мъжки и..

публикувано на 05.08.24 в 16:06

Говорят победителите в плувния маратон "Галата-Варна" (ВИДЕО)

Калина Николаева и Ясен Бонев спечелиха плувния маратон "Галата - Варна" при жените и мъжете. Двамата са участвали и друг път и имат призово класиране. Чуйте какво споделиха секунди след приключването на плуването си. 267 души плуваха в маратона "Галата-Варна" Ясен Бонев и Калина Николаева спечелиха плувния маратон Галата -..

публикувано на 05.08.24 в 11:55

Само един българин днес на Игрите в Париж

Само един български състезател ще участва днес на Игрите в Париж, десети ден. Борецът Кирил Милов ще стартира участието си в категория до 130 килограма в класическия стил. Мачът му от осминафиналната фаза с чилиеца Ясмани Акоста Фернандес е под №7. Програмата стартира в 16:00 часа българско време, а схватката на Милов най-вероятно ще бъде след 16:30..

публикувано на 05.08.24 в 08:44