Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калина Дженкова,8 г. с наградата на публиката в конкурса на Радио Варна: Нарисувах как хората са близо един до друг

| обновено на 21.12.20 в 14:13
2
Калина Дженкова, 8 г., от град Шабла. Награда на публиката в конкурса на Радио Варна "Снежко затрупа всичко навън" 2020 г,

За пета поредна година Радио Варна проведе своя конкурс за детска рисунка на зимна тема „Снежко затрупа всичко навън”. За малко повече от месец получихме стотици рисунки на деца от школи и самостоятелно рисуващи, от цялата страна и от чужбина. Освен първите три места, определени от жури от варненски художници, беше дадена и още една, поощрителна награда за най - харесвана рисунка. Тази рисунка беше избрана с онлайн гласуване във фейсбук страницата на Радио Варна. Наградата с убедителната преднина, от над 200 гласа от следващите я, взе Калина Дженкова от град Шабла. Нейната картина събра 609 харесвания.

Калина е възпитаник на школата по рисуване в Общински детски комплекс- Шабла с ръководител Десислава Донева. По този повод в интервю за Радио Варна Калина, нейната майка Яна Дженкова и с учителката й по изобразително изкуство в школата споделиха своята емоция в интервю, което може да слушате отново тук:

Наградените рисунки т.г. вижте на https://bnr.bg/varna/post/101386458/radio-varna-otlichi-pobeditelite-v-konkursa-za-detska-risunka-snejko-zatrupa-vsichko-navan. А всички рисунки, изпратени за конкурса са публикувани в официалната страница на Радио Варна във фейсбук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пленер и джаз на Русалка

Традиционният художествен пленер на ВС "Русалка" се проведе от 1 до 10 юли. Години наред там гостуват майстори на четката и длетото като сем. Паневи, Владо Пенев, Иван Парасков, Джузепе Страдо, Самадага, Румен Статков, Гроздан Грозев, Радостин Дамасков, Борислав Данев, Анатолий Станкулов и много други известни автори.  Тази година в пленера участваха..

публикувано на 11.07.24 в 18:25

XVII Международен фотографски салон Варна на входа на Морската градина

Откриване - 13.07.2024 г., от 18:30 ч.  Площад "Антон Новак", вход на Морска градина, Варна. В експонираната на открито изложба ще бъдат представени 124 великолепни кадри, за да радват всички любители на фотографията, жители и гости на града. Изложбата може да бъде разгледана до 27 юли. Международен фотографски салон Варна е..

публикувано на 11.07.24 в 14:51

Варна е домакин на Еврохор 2024

Тази година Варна е един от домакините на Еврохор 2024 – проект на Европейската хорова асоциация, съвместно с Българския хоров съюз. Всяка година той се провежда в различна държава и има за цел да популяризира европейската хорова музика и да насърчи културния обмен в Европа. Хоровото събитие води началото си от 1982 г. и предлага възможност на млади..

публикувано на 11.07.24 в 14:45

Q-Jazz Festival - джазът на младите, започва днес

Предстои провеждането на третото издание на Q-Jazz Festival - Джазът на младите! Плажът на рибарското селище "Карантината" става джаз сцена на  11, 12 и 13 юли.   В ходът свободен . Тази година любителите на джаза могат да се насладят на изцяло авторкси репертоари. Фестивалът е създаден е с некомерсиална цел като естествено продължение на..

публикувано на 11.07.24 в 10:00

Изложба живопис на Георги Андонов за първи път във Варна

30 самостоятелни изложби има в творческия си път кюстендилският художник Георги Андонов.  Днес е във Варна, където прави за пръв път представяне на творби-живопис. Ярки цветове, многопластовост и красота видя в галерията на Тереза Зиковска репортерът ни Ваня Славова.  Тя разговаря и с художника Георги Андонов, нека помиришем ефирно и..

публикувано на 10.07.24 в 16:02

Петра Димитрова с изложба живопис във Варна

Летният сезон в Галерия A&G Art Meeting, Варна,  продължава със самостоятелна изложба живопис на една млада художничка – Петра Димитрова. Откриването е на 10 юли от 18 часа. Все още в началото на творческия си път, Петра вече е разпознаваем автор, който изгражда собствен, провокативен стил на изразяване. Познаваме от предишни нейни..

публикувано на 10.07.24 в 14:10

Подаръци на Тодор Живков са изложени в РИМ-Варна

Единствена по рода си колекция може да разгледат варненци и гости на града в Регионалния исторически музей. Тя включва подаръци на българската държава и на държавния глава Тодор Живков от гости и делегации на правителствено ниво от цял свят. Периодът е 60-те и 70-те години, както и подготовката и честването на 1300-годишнината на българската..

публикувано на 09.07.24 в 10:34