Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И тази година Радио Варна ще спази традицията - предстои 58-та щафетна обиколка

| обновено на 03.03.21 в 09:55
4
Снимка: Радио Варна

На 3 март в 12 часа ще бъде даден стартът на традиционната щафетна обиколка на Радио Варна. Традицията е запазена, като и тази година състезанията ще бъдат в спортовете лека атлетика, плуване и колоездене. След официалното откриване на състезанието до сградата на Радио Варна, бегачите ще премерят сили от стартовата линия до Слънчевия часовник. Право на участие имат всички желаещи, стига да са сформирали отбор от 5 души. Веднага след приключване на бяганията започва надпреварата по колоездене. Стартът на плувната надпревара ще е от 11.00 ч. на комплекс „Приморски“.

Радио Варна призовават всички да бъдат изключително стриктни и да спазват законовите разпоредби свързани с епидемиологичната обстановка.

Миналата година участниците в надпреварата бяха над 200 души. В щафетната плувна надпревара участиците бяха повече от 50, а в колоездачната щафета имаше 30 състезатели от Бургас, Несебър и Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Синя зона, център, Варна

Синята зона във Варна няма да работи днес

Паркирането в централната част на Варна и днес ще бъде безплатно , тъй като на официални празници синята зона не работи.  От общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона" напомнят, че паркирането в центъра ще е отново платено от 7 май, вторник, а работното време е от 9.00 до 20.00 часа. За повече информация гражданите могат да използват..

публикувано на 06.05.24 в 07:14
Есенно море, ноември

Слънчево време на Гергьовден

Утрото на празничния 6 май ни посреща с тихо и спокойно време. Днес в ранните сутрешни часове ще има разкъсана ниска облачност, по-късно ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, следобед умерен от югоизток. Преобладаващи максимални температури между 21° и 26°, за крайбрежието 16-21, за В арна около 19°...

публикувано на 06.05.24 в 06:00

Ясно и слънчево ще е времето на Гергьовден

Според синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология във Варна, през следващото денонощие времето ще се запази предимно ясно и слънчево. Ще духа слаб вятър от юг, утре по крайбрежието до умерен от югоизток.  Минимални температури между 6° и 11°, а максималните във вътрешността слабо ще се повишат и ще достигат 20°-25°, само по..

публикувано на 05.05.24 в 16:30

Празнична програма за Гергьовден в Каварна

На 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия, Каварна отбелязва своя празник. Камбаните на православния храм „Свети Георги“ ще прозвучат в 8 часа и 30 минути за да поканят миряните на празнична литургия, отслужена от отец Василий. Празничната програма организирана от община Каварна започва в 10:30 на централния площад „Защитата на..

публикувано на 05.05.24 в 16:00

Доброволци в Добрич помогнаха на стотици в навечерието на Великден

Над 100 семейства и крайно нуждаещи се хора получиха хранителни пакети за посрещането на великденските празници в кампанията „Споделен хляб“ в Добрич. Инициативата се организира от фондация „Милостиво сърце“ и Клуба по народни танци „Жътвари“ осма година. В акцията по милосърдие участват и десетки дарители и доброволци. С всяка следваща..

публикувано на 05.05.24 в 13:34

Политолог: Не чуваме ясна дефиниция какви са проблемите на гражданите

"Кампанията за изборите започна още през март и компроматите валят един по един". Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев. По думите му това не е нищо ново за родната политическа картинка и посочи, че кандидатите за депутати не разчитат на позитивизъм и визия: „Кампанията е в разгара си и когато вече започне официално ще..

публикувано на 05.05.24 в 13:15

Празнично богослужение за Второ Възкресение в Катедралата във Варна

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи Второ Възкресение с прочитане на библейските текстове на 12 езика. На тази празнична литургия по традиция се четат текстове от Евангелието на различни езици, посветени на Възкресението на Божия син - Исус Христос. Така се напомня, че благата вест за Христовото Възкресение е била отнесена..

публикувано на 05.05.24 в 12:32