Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И тази година Радио Варна ще спази традицията - предстои 58-та щафетна обиколка

| обновено на 03.03.21 в 09:55
4
Снимка: Радио Варна

На 3 март в 12 часа ще бъде даден стартът на традиционната щафетна обиколка на Радио Варна. Традицията е запазена, като и тази година състезанията ще бъдат в спортовете лека атлетика, плуване и колоездене. След официалното откриване на състезанието до сградата на Радио Варна, бегачите ще премерят сили от стартовата линия до Слънчевия часовник. Право на участие имат всички желаещи, стига да са сформирали отбор от 5 души. Веднага след приключване на бяганията започва надпреварата по колоездене. Стартът на плувната надпревара ще е от 11.00 ч. на комплекс „Приморски“.

Радио Варна призовават всички да бъдат изключително стриктни и да спазват законовите разпоредби свързани с епидемиологичната обстановка.

Миналата година участниците в надпреварата бяха над 200 души. В щафетната плувна надпревара участиците бяха повече от 50, а в колоездачната щафета имаше 30 състезатели от Бургас, Несебър и Варна.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Увеличават ковид леглата във Варна

Лекари, работещи в Спешната медицинска помощ, искат затягане на мерките срещу COVID-19.  Те се притесняват, че броят на заразените се увеличава и че натискът върху болниците ще стане сериозен. Д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната помощ съобщи за Радио Варна, че въведените мерки не се спазват и поиска затягане на..

публикувано на 09.03.21 в 13:58

Огромен гейзер бликна във Варна /ВИДЕО/

Огромен гейзер бликна във Варна след голяма ВИК- авария на ул."Мир", до подстанцията на Енергото.По информация на очевидци хиляди литри вода изригват от образувалия се фонтан повече от два часа. Аварията е предизивкана при извършване на изкопни дейности от Енергото. Работи се по отстраняването на повредата по водопровода. Днес без вода до 20 часа остават..

публикувано на 09.03.21 в 13:43

184 души са прегледани в ковид кабинетите във Варна през последната седмица

Обобщените данни са на дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ Аспарухово са преминали 82-ма души за преглед. Направени са били 77 теста, от които 26 са положителни. Насочени са 10 души за рентгенография на бял дроб и един пациент за хоспитализация. В ДКЦ III са прегледани общо 68 души с грипоподобни оплаквания...

публикувано на 09.03.21 в 13:30

Вдигат заплатите на персонала в детските ясли и здравните кабинети във Варна

Увеличение на заплатите с 10% на всички работещи в общинските детски ясли, здравни кабинети в детски градини и училища и в ОП "Комплекс за детско хранене" стана факт след подписани вчера анекси към колективните трудови договори между Община Варна и социалните партньори от КНСБ и КТ "Подкрепа". Новото споразумение надгражда основните трудови и..

публикувано на 09.03.21 в 13:01

220 души са минали през ковид структурите на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна за седмица

220 души са минали през ковид структурите на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна за седмица.  Към момента са разкрити 230 легла за пациенти с доказан COVOD-19 или съмнителни такива, от които 37 за интензивно лечение на пациенти с коронавирус. За периода 01-07 март през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“ са..

публикувано на 09.03.21 в 12:53

Предлагат преустановяване на занятията за учениците от 5 до 12 клас в Бургас

Областният щаб в Бургас ще проведе днес заседание, на което да се вземе решение за ограничителните мерки, които ще се вземат, след като морският град се оказа сред тези с най-висока заболеваемост от коронавирус. Сериозен е и процентът на установените случаи на британския вариант на COVID-19. Ще бъде предложено маските на открито да са задължителни, а..

публикувано на 09.03.21 в 12:17

Назначиха временно изпълняващ длъжността областен управител на Добрич

Временно изпълняващ длъжността Областен управител е назначен от днес с решение на Министерския съвет за област Добрич. Постът се заема от досегашния главен секретар на областната администрация Румен Русев. Той ще остане на работа като управител до завръщането от отпуск на досегашния.   Със същото решение Министерският съвет назначава за временно..

публикувано на 09.03.21 в 11:59