Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Почивка за здраве в клиниката на д-р Емилова

Иван Иванов от Плевен вече десет години идва в клиниката на д-р Людмила Емилова. С него разговаря Габриела Гаврилова.

Аз съм търсил с години решение на високото кръвно налягане, наднорменото тегло и диабета. Още след първата седмица кръвното налягане и захарта се нормализираха и спрях хапчетата.

Трудно ли се прави тази програма?

Не, тази програма се прави много бързо, но има тънкости, в които човек трябва да вникне. На мен ми трябваха три години, три последователни идвания, за да разбера това. Това е периодът на захранването и се стремя да идвам тук, когато това се случва. Тук това се случва най-добре. Захранването всъщност трябва да ни стане начин на живот. Аз не го спазвам през годините, но не го спазвам в годините. Въпреки това всяка следваща година показателите ми са все по-добри.

Високо кръвно имате ли в момента?

Не. Нямам Кръвната захар се увеличава на моменти, но с преминаване дори два дни на чай, плод и мед всичко се нормализира. Не се налага употребата на хапчета. В момента имам стомашни проблеми след употреба на антибиотици. Имах такава дисбактериоза преди десетина години и тогава тук намерих решение за нея. Сега отново имам такива проблеми след антибиотици и прекаран Ковид. След петия ден, повече движение и спазване на програмата всичко изчезна. Лекарите в клиниката ми назначиха различни прегледи и изследвания, които реално трудно бих направил навън.

Имате ли подкрепа в семейството и промяна на някои друг?

Общо взето нямам подкрепа в семейството и това е една от причините да не правя това постоянно и да живея толкова здравословно. Тук е много лесно, но навън където храните са нездравословни и се оказва трудно. Съжалявам, че не сме по-близо до Варна и да си вземаме

Клиниката на д-р Емилова за Вас е...

Ооо безкрайни благодарности на лекарката и на екипа. Тук е мястото, където си почивам през годината и виждам какво е здравословното ми състояние. Много мои приятели също идват продължават да идват тук след доброто първо впечатление.

Значи вие сте като един медиатор на клиниката

Аз съм един от многото, които идват и виждам добро в това нещо и затова. Аз съм ходил преди години на различни места в търсене на решение. Но система, в която през два часа трябва да ям различни харни и сирена е трудно да изпълняваш не подобряваш здравето си. А и с този начин на хранене не можеш да издържиш дълго време. Моето виждане е, че това е най-доброто място, където можете едновременно да си починете и да бъдете лекувани.

Клиниката на д-р Людмила Емилова се намира в хотел „Аква азур“ в к.к Свети Константин и Елена, а телефонът за връзка с нейните секретари е 0888/951288.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо е полезна лещата?

Лещата е с високо съдържание на протеини и трябва да я консумираме поне два пъти седмично, съветва д-р Людмила Емилова. Лещата е полезна и в състояние на покълване, защото така се увеличават полезните вещества в нея. Това я прави изключително здравословна. Още за полезността д-р Емилова разказва пред Габриела Гаврилова. Кой от всички видове лещи са..

публикувано на 01.03.21 в 07:00

В клиниката на д-р Емилова се учиш как да живееш

Семейство Станимирови от Габрово отново е в клиниката на д-р Людмила Емилова във Варна. Радосвета е пациент на доктор Емилова от лятото на 2018-та година. И за тези три години животът й коренно се променя. Със Станимир и Радосвета ни среща Габриела Гаврилова. Какво се промени толкова много? Радостина : Аз открих себе си, разбрах,..

публикувано на 15.02.21 в 10:15

В клиниката на д-р Емилова за по-малко килограми и без йо-йо ефект

Да подобри начина си на живот, да „намали напрежението“ и да си почине от ежедневието са част от причините, които отвеждат в клиниката на д-р Людмила Емилова Красимир Пеловски.  Той е арендатор от гр. Кнежа и вече 28 години се занимава със земеделие, а всеки негов ден е изключително натоварен. Как дойдохте в клиниката? С..

публикувано на 08.02.21 в 08:55

Плодове и зеленчуци - предпочитана храна и през зимата

Клиниката на д-р Людмила Емилова вече посреща своите пациенти отново след няколко месечно прекъсване. С повече зеленчуци и плодове трябва да се храним през зимните месеци, съветва д-р Емилова и разказва, че е важно не толкова кои зеленчуци избираме, а как ги обработваме преди да ги сложим на трапезата си. С д-р Емилова разговаря Габриела Гаврилова...

публикувано на 01.02.21 в 11:14

Защо е полезно да има кълнове и поници в менюто ни през зимата?

Кълнове и поници може да си отгледа всеки у дома, разказва д-р Людмила Емилова и уточнява, че за това са подходящи всички видове семена. От пшеница, овес, ръж, люцерна, леща, боб мунг, сминдух, елда, нахут, репички, лук и т.н..... Често в здравословните магазини се предлагат и готови миксове от различни видове семена за покълване, а от години..

публикувано на 26.01.21 в 09:56

Как да откажем цигарите с плодолечение?

Цигареният дим уврежда най-силно артериите на сърцето и това е причина дългогодишните пушачи често да преживяват инфаркт. През клиниката на д-р Людмила Емилова са преминали над 50 000 пациенти с различни проблеми през годините. Част от тях успяват да се преборят и с вредния навик тютюнопушене. Д-р Емилова си спомня за срещата си с такива пациенти още от..

публикувано на 18.01.21 в 09:45

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00