Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Почивка за здраве в клиниката на д-р Емилова

Иван Иванов от Плевен вече десет години идва в клиниката на д-р Людмила Емилова. С него разговаря Габриела Гаврилова.

Аз съм търсил с години решение на високото кръвно налягане, наднорменото тегло и диабета. Още след първата седмица кръвното налягане и захарта се нормализираха и спрях хапчетата.

Трудно ли се прави тази програма?

Не, тази програма се прави много бързо, но има тънкости, в които човек трябва да вникне. На мен ми трябваха три години, три последователни идвания, за да разбера това. Това е периодът на захранването и се стремя да идвам тук, когато това се случва. Тук това се случва най-добре. Захранването всъщност трябва да ни стане начин на живот. Аз не го спазвам през годините, но не го спазвам в годините. Въпреки това всяка следваща година показателите ми са все по-добри.

Високо кръвно имате ли в момента?

Не. Нямам Кръвната захар се увеличава на моменти, но с преминаване дори два дни на чай, плод и мед всичко се нормализира. Не се налага употребата на хапчета. В момента имам стомашни проблеми след употреба на антибиотици. Имах такава дисбактериоза преди десетина години и тогава тук намерих решение за нея. Сега отново имам такива проблеми след антибиотици и прекаран Ковид. След петия ден, повече движение и спазване на програмата всичко изчезна. Лекарите в клиниката ми назначиха различни прегледи и изследвания, които реално трудно бих направил навън.

Имате ли подкрепа в семейството и промяна на някои друг?

Общо взето нямам подкрепа в семейството и това е една от причините да не правя това постоянно и да живея толкова здравословно. Тук е много лесно, но навън където храните са нездравословни и се оказва трудно. Съжалявам, че не сме по-близо до Варна и да си вземаме

Клиниката на д-р Емилова за Вас е...

Ооо безкрайни благодарности на лекарката и на екипа. Тук е мястото, където си почивам през годината и виждам какво е здравословното ми състояние. Много мои приятели също идват продължават да идват тук след доброто първо впечатление.

Значи вие сте като един медиатор на клиниката

Аз съм един от многото, които идват и виждам добро в това нещо и затова. Аз съм ходил преди години на различни места в търсене на решение. Но система, в която през два часа трябва да ям различни харни и сирена е трудно да изпълняваш не подобряваш здравето си. А и с този начин на хранене не можеш да издържиш дълго време. Моето виждане е, че това е най-доброто място, където можете едновременно да си починете и да бъдете лекувани.

Клиниката на д-р Людмила Емилова се намира в хотел „Аква азур“ в к.к Свети Константин и Елена, а телефонът за връзка с нейните секретари е 0888/951288.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Емилова: Винаги избирайте сезонните български плодове

Вече   близо 30 години д-р Емилова лично прилага плодолечението, което препоръчва на пациентите си. Тя съветва  програмата да се прави  при възможност със сезонни български плодове. Чуйте защо: Сезонните плодове, тоест плодовете откъснати в момента, в който ще бъдат консумирани, са най-прекрасното нещо, което може да си пожелае всеки един човек..

публикувано на 30.07.21 в 18:16

Д-р Емилова: Не пропускайте времето на най-слънчевия плод - кайсията

Д-р Емилова винаги съветва плодовете да се консумират пресни, откъснати от дървото в чиста градина. В този сезон специално внимание заслужават кайсиите: Кайсията  е от много полезните плодове. Тя помага при хора със сърдечни заболявания.   Д-р Емилова препоръчва консумацията на плодове директно откъснати от дървото или скоро след..

публикувано на 26.07.21 в 09:05

Студентка в Германия излекува тежка мигрена в клиниката на д-р Емилова

Употребата на много вредни храни, умствено натоварване и стрес от смяна на средата причиняват мигрена на младо момиче от Русе. След смяна на много лекари и много лекарства със силни странични ефекти майката на момичето Йоли Петрова търси помощ в клиниката на д-р Емилова: През 2016 година дойдохме в клиниката на д-р Емилова за първи път, разказва..

публикувано на 19.07.21 в 09:05

Пламен Вачков: Д-р Емилова променя начина на мислене

В рубриката на д-р Емилова ви срещаме с Пламен Вачков. Той е човек на точните науки и на 72 години работи изключително динамично. Затова основният му проблем е да отделя време в грижа за себе си. Прави го в Клиниката на д-р Емилова – чуйте защо: През 1997-8 година забелязах, че не контролирам диабета, който имам от 1991 година...

публикувано на 11.07.21 в 18:15

Димитър Тюлев: Д-р Емилова за мен беше остров на спасението

Клиниката на д-р Емилова се оказва остров на спасението за Димитър Тюлев от София. Веднъж вече той е посещавал клиниката, но само за профилактика. Този път 54-годишният мъж спешно търси съдействие от д-р Емилова след тежко заболяване: След прием 20 дни на антибиотици заради тежка пневмония си пуснах кръвни тестове, разказва Тюлев.  Резултатите..

публикувано на 04.07.21 в 17:05

Клиниката на д-р Емилова през лятото е в Боровец

В средата на лятото Клиниката на д-р Емилова е в курорта Боровец. Екипът посреща там пациентите на 1 юли и приключва работа в края на август. Разходките край морето се сменят с походи в планината и за хората това е почивка, но не и за лекарите Ние работим най-усилено през лятото, казва д-р Емилова. Мястото е страхотно и пациентите ни могат да..

публикувано на 28.06.21 в 17:08

Д-р Емилова: Не пропускайте гладуването на череши

От 26 години гладувам по 20 дни на череши, набрани от дърветата в двора на дома ни в село Слънчево. Препоръчвам на пациентите си да се възползват от доказаните ползотворни ефекти на лечението с череши и чай и зареждащата им свежест. Гладуването се дели на два вида - черешово и на всички останали плодове, споделя почти..

обновено на 28.06.21 в 15:07