Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В клиниката на д-р Емилова за по-малко килограми и без йо-йо ефект

Да подобри начина си на живот, да „намали напрежението“ и да си почине от ежедневието са част от причините, които отвеждат в клиниката на д-р Людмила Емилова Красимир Пеловски.  Той е арендатор от гр. Кнежа и вече 28 години се занимава със земеделие, а всеки негов ден е изключително натоварен.

Как дойдохте в клиниката?

С изключително нежелание. Първи дойдоха мои близки и приятели, които ми разказаха за добрите резултати в клиниката. Така през 2009 г. дойдох за първи път и оттогава не съм пропуснал нито една година, а последните три идвам и по два пъти в годината.

Къде „отиде“ нежеланието?

Изпари се. Никога не съм вярвал, че в България може да има такъв център, с такова отношение към пациентите. Този колектив за мен е добре смазана машина – всеки по всяко време знае какво трябва да направи само пациентът да е добре.

Вие имахте ли някакво заболяване, когато дойдохте за първи път?

Нямах тежко хронично заболяване, но имах високо кръвно, наднормено тегло… В напрегнатото ежедневие бях кълбо от нерви… Когато дойдеш в клиниката на д-р Емилова, ти се правят пълни кръвни изследвания, така че ти знаеш в какво състояние си. На 15-тия, 16-тия ден аз видях новите си изследвания и реших: това е моето място! Първият път свалих 8 кг, следващите пъти по 5 кг. Свалях ги с програма на плодове, чай и мед за 15 дни и хубавото е, че след това не се възстановяваха. Тайната за да няма йо-йо ефект е в лекциите на д-р Емилова. Те се поднасят от един голям професионалист по начин, че всички да ги възприемат. Когато се прибереш у дома, ти сам регулираш начина си на хранене.

Каква беше реакцията на Вашето семейство?

Възприеха промяната много добре. След програмата човек е по-лъчезарен, по-усмихнат и няма нервност. И моята съпруга идва в клиниката на д-р Емилова, но тя ходи през лятото на Боровец, защото няма как да оставим семейния бизнес.

Когато човек се срещне с колектива в клиниката и с нейните пациенти, трудно може да прекъсне тази връзка. 90 процента от моите приятели съм ги срещнал в клиниката. Тук само след петия ден ставаме голямо семейство.

Д-р Емилова, добре че Ви има!

Клиниката на д-р Людмила Емилова се намира в хотел Аква азур в к.к "Свети Константин и Елена". Връзката с нейните секретари става на телефон 0888/951288.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50