Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс „Смешното в училище в карикатури” провокира за идеи младежите в Добричко


Тази година изданието на конкурса е 18-то поредно, но за първи път има областен характер, каза за Радио Варна Силвия Венелинова, организатор от Младежки център Добрич. 

Всеки карикатурист може да участва в конкурса с не повече от 5 творби. Техниката  на творбата е по избор, като е желателно те да бъдат в размер ( 35/50 см.).

Най-добрите карикатури ще бъдат експонирани в изложба на 1 април 2021 г., в реална или онлайн среда в зависимост от епидемиологичната обстановка, каза още Силвия Венелинова. Участвалите в конкурса карикатури  остават във фонда и могат да  бъдат документирани и използвани за целите на Центъра, без да заплащат права и обезщетения. 


Условия за участие:

1. В конкурса могат да вземат участие всички деца и млади хора, на възраст
10 - 29 години, навършени към 31.12.2021 г., разпределени в четири възрастови групи:
o Първа възрастова група – от 10 до 12 години
o Втора възрастова група – 13 до 15 години
o Трета възрастова група – от 16 до 19 години
o Четвърта възрастова група – от 20 до 29 години

2. Всеки карикатурист може да участва в конкурса с не повече от 5 творби. Техниката на творбата е по избор.

3. Всяка карикатура трябва да съдържа следната контактна информация за участника:
o Трите имена
o Дата и година на раждане
o Училище, клас
o Точен адрес, телефон
Творбите е желателно да бъдат в размер ( 35/50 см.)

Карикатурите трябва да бъдат предадени в Младежки център – Добрич или изпратени с пощенско клеймо на адрес: гр.Добрич, п.к. 9300, пл. „Стария орех” №1, за конкурса „Смешното в училище в карикатури“, най-късно до 16 март 2021 г.
Ще бъдат присъдени предметни награди във всяка възрастова група.

Оценяване:

Творбите ще бъдат журирани от професионалисти.
Резултатите ще бъдат обявени до 29 март 2021 г. на FB страницата: Младежки център Добрич и интернет сайт: www.ycd.bg

Най-добрите карикатури ще бъдат експонирани в изложба на 1 април 2021 г., в реална или онлайн среда в зависимост от епидемиологичната обстановка.

Участвалите в конкурса карикатури остават във фонда и могат да бъдат документирани и използвани за целите на Центъра, без да заплащат права и обезщетения.

С участието си в конкурса, кандидатите приемат личните им данни в конкурса да бъдат обработвани и използвани единствено за целите и осъществяването на горепосочения конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и прилагането на Регламент /ЕС/2016/679 на Европейският парламент и на Съвета от 27.04.2016 г.

За контакт: Младежки център - Добрич
тел.: 0884 311 428; 058 602 691;
e-mail:info@ycd.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Няма тайни" - стихове от Красимир Симеонов

Човекът на мотор, поетът Красимир Симеонов с нова книга. Тя се казва "Няма тайни". Поетичен сборник събрал в себе си "целия" изпитан живот. Поезията е неговата по-романтична част. В страни от всичко, добавя Красимир Симеонов. За него поезията е върховно изкуство. Достъпът до нея е труден и ограничен, но той умее да пресъздава мислите си в стихове. "Провя..

публикувано на 15.04.24 в 16:05

Писателката Здравка Евтимова гостува на балчиклии с последната си книга "Луничави разкази"

Библиотеката при Народно читалище "Паисий Хилендарски -1870" организира среща-разговор с писателката Здравка Евтимова, която на 22 април от 14.30 часа ще представи най-новата си книга "Луничави разкази" в Балчик. Авторката ще сподели прозрения за своя творчески процес и вдъхновение, а вие ще имате възможност да получите автограф лично от нея...

публикувано на 15.04.24 в 11:28

Задава се 32-рият международен театрален фестивал "Варненско лято"

Международният театрален фестивал „Варненско лято“, който тази година ще се проведе между 1 и 15 юни, отново е приготвил за публиката богата и интересна програма, наситена с  театрални събития от България и чужбина, улични спектакли и концерти. Официалното откриване на фестивала ще бъде на 1 юни на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна,..

публикувано на 12.04.24 в 14:54

"България пее" в Мелницата на Балчик тази събота

Балчик се включва в инициативата „България пее” с концерт на Детската вокална студия и Дамска камерна формация “Music & Joy”. За осма поредна година в рамките на месец април, под егидата на Български хоров съюз, вокалните формации в цялата страна ще изнасят концерти, за да ЗАПЕЕ БЪЛГАРИЯ. Датата е 13 април от 11.30 часа в туристическия информационен..

публикувано на 12.04.24 в 14:29

Публиката даде криле на балчишките театрали за три представления за по-малко от месец

За по-малко от месец три представления на „Боряна“ от Йордан Йовков представя възобновеният балчишки театър. Самодейците от Белия град, които репетират под режисурата на Красимир Ранков в последната година и половина при НЧ „Паисий Хилендарски 1870“, пожънаха голям успех след предпремиерата на 28 март. За да отговарят на големия интерес от страна на..

публикувано на 12.04.24 в 12:29

"Beyond the Flesh" на JP3 - Живко Петров трио с премиера във Варна

“Beyond the Flesh” е заглавието на новия проект с авторска музика на пианистa и композитор Живко Петров . Тя е създадена специално за саундтрака на филма „Плът“ на режисьора Димитър /Дими/ Стоянович , чиято премиера се очаква през 2024г. Част от композициите са записани в студиото на Радио Варна и сега за първи път ще прозвучат пред публика...

публикувано на 12.04.24 в 11:57

Изложбата "Духовната вселена на кралица Мария" предстои в Балчик

Държавният културен институт "Двореца" организира изложбата "Духовната вселена на кралица Мария", Румънската културна асоциация DAR Development. Това е първото от поредицата събития, посветени на 100-годишнината от началото на изграждането на Двореца в Балчик, съобщават домакините. Пред публика изложбата ще бъде представена на 15 април от 17 часа в..

публикувано на 11.04.24 в 14:54