Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем - негативните последствия от приема на антибиотици. Още за преживяното Владина разказва пред Габриела Гаврилова.

Преболедувах тежко Ковид и това наложи приемането на антибиотици в продължение на много дни. В болницата венозно ми вливаха кортикостероиди. Аз съм на 57 години и никога в живота си не съм взимала антибиотици и това за мен са отрови. Те ми помогнаха в някакъв момент, но имат много странични ефекти и реших да дойда при д-р Емилова, за да изчистя организма си от тях.

На кой ден от програмата сте?

На десети ден.

Как се чувствате сега и преди да започнете програмата?

За мен тук е много хубаво, много полезно. Чувствам се прекрасно. Програмата е на чай, плодове. Хората си мислят, че тук ние умираме от глад, но това не е вярно.

Помните ли първата си среща с д-р Емилова?

Аз тогава дойдох не защото имах някакво заболяване. Аз съм бивш модел от 80-те години и обичам да поддържам фигурата си, спортувам. И затова дойдох преди 20 години. Вече не помня кога точно. Първата ми среща с д-р Емилова беше някак странна. Казах си “тази жена какви неща говори тука“. А тя обяснява толкова простичко и достъпно всичко, което става в нашето тяло. Това е една академия тук.

А втората среща по какъв повод беше?

Втората ми среща беше ненадейна след като гинеколог ми каза, че имам киста на яйчника. Предписаха ми лекарства и след месец – два трябваше да бъда оперирана. Аз обаче реших, че тръгвам веднага при д-р Емилова.

И какъв беше резултатът?

След 20 дневно лечение и десетдневно захранване аз изчистих тази киста. Вече 15 години няма и помен от нея.

Какво от лекциите спазвате задължително?

За мен не е трудно да спазвам това, което д-р Емилова казва, защото в моето семейство сме свикнали на постни храни. Не че не ям и мусака. Не съм толкова стриктен вегетарианец, но за мен не е трудно. От баба ми знам колко полезно храненето с растителни храни. Не че не помня коледните празници, по време, на които се колеше прасе и имаше прясно изпечени мръвки. Но баба предпочиташе растителната храна и така съм израснала.

Кое е голямото чудо за Вас?

Аз намирам, че д-р Емилова е абсолютен феномен. Когато ние сме здрави и всички около нас ще бъдат здрави, децата ни ще бъдат здрави. И е възможно да бъде в нашите ръце.

Всичко в живота е избор. Дали по тази пътека да тръгнем или по другата

Телефонът за връзка със секретарите на клиниката на д-р Людмила Емилова е 0888/951288.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25