Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София Иванова покори с музикалния си талант Русия

София Иванова е на 12 години, шестокласничка в националното училище по изкуствата „Добри Христов", свири на флейта и има уникален глас, с който омагьосва публиката на всички конкурси, в които участва и от които е спечелила десетки медали, купи и грамоти. Има трима братя, много са палави и шумни и затова понякога се заключва в стаята си. Пише стихове, рисува, мечтае да стане актриса, не само певица.

  Даниела Стойнова разговаря със София, която преди дни спечели престижен конкурс в Русия –„Талантите на велика Русия”, в който участва онлайн с две песни-италианска и руска.  Вокален педагог и учител е известния оперен певец Арсений Арсов и отскоро има още един педагог  от  разстояние-Мария Жекова, която е известна певица в Москва.

През 2019 година София Иванова спечели първото издание на  Детската мелодия на годината с песента „Искам да полетя",  в която участва и Янка Рупкина ..

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна започва Десетият кинофестивал за късометражни филми "Карантината"

Днес, 6 август, започва Десетия международен кинофестивал за късометражни филми "Карантината". Събитието се открива от 20 часа  пред едноименното рибарско селище на плаж "Аспарухово".  Музикалните сетове започват от 20 часа, а прожекциите - час по-късно.  Фестивалът продължава до 10 август, а входът за него е свободен.  Организаторите..

публикувано на 06.08.24 в 14:30

Джаз до морето тази събота и неделя в Езерец

За шеста поредна година тази събота в село Езерец ще се проведе станалият вече традиционен фестивал на джаз музиката, известен сред хората под името ДжезЕрец. Музикалното събитие се организира от пианистката Павлета Проданова, чието вдъхновение е съчетанието от прекрасна музика с уникалната дива природа на Северното Черноморие. Джаз до морето ще зарадва..

публикувано на 06.08.24 в 11:15

До 15 август приемат заявки за участие в конкурса "Надежди, таланти, майстори" в Добрич

До 15 август е крайният срок за подаване на заявки за участие в XXVII Международен младежки музикален конкурс ,,Надежди, таланти, майстори“. Той ще се проведе в дните от 6 до 10 септември в Добрич. Почетен председател на журито и вдъхновител на конкурса за класическа музика е проф. Виктор Чучков. В Международния младежки музикален конкурс категориите..

публикувано на 06.08.24 в 10:45

Във Варна представят историята на българската рейв култура

История на българската рейв култура представят във Варна на 9 и 10 август. Между 16 и 22.30 часа в петък и събота посетителите ще могат да се запознаят с последния проект на визуалния артист Владислав Илиев, а мястото е културното пространство  ReBonkers на  ул. "Барутен Погреб" 4.  Фотокнигата  “Български Рейв Архив” е естествено продължение на..

публикувано на 05.08.24 в 16:21

Завърши четвъртото издание на конкурса за таланти "Бъди звезда"

На 25-ти 28-ми юли 2024г. в град Варна се проведе Четвъртото издание на конкурса за талантливи деца в сферата на изкуството "Бъди звезда" . В рамките на състезателната програма приблизително 500 млади таланти от цялата страна се изявиха в Концертното студио на Радио Варна и залата на Юнашки салон. Чрез явно гласуване бяха оценени..

публикувано на 05.08.24 в 15:30

Къде е тайната на "Последният милион"?

След цикъла романи „Самодивски сезони“ – „ Орисано“, „Откраднато“, „Обречено“, „Опазено“ -  съвременен поглед към митологията на българския фолкор и фентъзито, Искра Урумова, дългогодишен тв журналист представя новия си роман - "Последният милион". Искра Урумова: Всички имаме нужда от чудеса Откраднете си магия с Искра Урумова Искра..

публикувано на 05.08.24 в 11:37

Изложба във Военноморския музей представя морските традиции, суеверия и ритуали

Във Военноморския музей във Варна на 9 август, петък, от 11 часа, ще бъде открита изложбата „Морски ритуали и традиции“.  Експозицията обхваща  различни периоди от морската история на човечеството и проследява най-интересните моряшки вярвания, обредни практики и суеверия. С богатство от експонати, графичен материал и специално разработено приложение..

публикувано на 05.08.24 в 09:54