Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но им дава път по който да се движат", убедена е Петя. Целият разговор на Габриела Гаврилова можете да чуете тук:

Трудно ли понесе програмата Мария?

Не. Само първите два дни се сещаше за други храни и чувстваше глад, но след третия ден знаеше, че ще яде само любимите банани и ще пие фреш.

Вие също сте преминали през 20-дневна програма на плод и чай. Как Ви се отрази?

Отмина месец откакто се захранвах и сега продължавам с растителна храна. Аз много обичам млечни продукти, но не ми понасят. Носът ми се запушва от тях.

Т.е промяната като цяло в начина на живот във Вашето семейство вече се очертава като възможна

Да. Вече два месеца сме насочени в тази посока. Единият не изкушава другия, никой не мрънка за месо.

А Вашият съпруг как реагира на меню без месо?

Той нямаше проблем с плодолечението, но после гледаше странно на храната без сол. Но после свикна. Слушаше лекциите на д-р Емилова и разбра, че няма да умре от липсата на месо. За това разбрах, че е важно човек да дойде тук. Когато слушаш тук лекциите, колкото и да се съпротивляваш, постепенно започваш да вярваш.

Най-трудна е промяната в начина на мислене. Във Вашето семейство имате още един опит на плодолечение при децата. Какво се случи?

Да. Това е синът ми. Когато беше на 6 години той беше подложен на петдневно плодолечение. Той леко го преживя, защото никога не се е хранел много. Пет дни на плодове изкара и после пет дни се захрани и после не е боледувал от сливици.

Вече 8 години. А Вас какво Ви доведе в клиниката?

Аз дойдох през 2003-та година с мотива да отслабна. Нямах здравословни проблеми. Само ми беше запушен носът. След плодолечението се отпуши, но после като си разваля здравословните навици и пак се запушва. Сега се надявам да не си разваля здравословното хранене.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50

Защо е полезна лещата?

Лещата е с високо съдържание на протеини и трябва да я консумираме поне два пъти седмично, съветва д-р Людмила Емилова. Лещата е полезна и в състояние на покълване, защото така се увеличават полезните вещества в нея. Това я прави изключително здравословна. Още за полезността д-р Емилова разказва пред Габриела Гаврилова. Кой от всички видове лещи са..

публикувано на 01.03.21 в 07:00