Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката. Още от своите преживявания тя разказва пред Габриела Гаврилова.

Имахте ли заболявания, когато дойдохте за първи път тук?

Да. Имах болки в гърба, в коленете, наднормено тегло, които след плодолечението през 2005-та година ме накараха да се чувствам толков окрилена и здрава, че си пожелах отново да се върна тук.

След колко време изчезнаха болките?

Болките изчезнаха още докато бях тук. Тук има в изобилие прегледи, консултации, изследвания, гимнастика, екскурзии, пилатес, йога, спортни танци, плуване, разходки, народни танци. Голямо удоволствие е тук да практикуваш тези неща.

Вие в момента сте на захранване. Как се чувствате сега?

Прекрасно се чувствам и имам много енергия за бъдещия си живот.

А какво Ви доведе този път тук?

Два месеца куцах, боляха ме краката, ходех по лекари, предписваха ми скъпи инжекции и хранителни добавки. А сега ходя на екскурзии, разхождам се по 10 - 12 000 крачки всеки ден. Много ми е приятно.

А някакъв бонус имаше ли към ходенето?

Аз съм свалила само през този престой 6 килограма, от които 4 килограма са мазнини.

Трудно ли се случва това?

Изобщо не е трудно. Аз повярвах на този метод. Повярвайте и вие!

За тези 15 години порменихте ли си начина на живот?

Да. Така ме учат моите деца. Аз се уча и резултатите са налице.

А някой от семейството Ви спазва ли този начин на живот?

Да, Съпругът ми го спазваше. Малкият ми син също. И той учи семейството си и малкия си деветгодишен син.

Трудно ли се спазва този начин на живот, когато сте извън клиниката?

Да. По - трудничко е, защото околната среда много влияя, но човек като има желание постига всичко. Тук имаш много единомишленици, които ти помагат. Това е емоцията. Магията става тук.

Искам също да благодаря на д-р Емилова за нейната прегръдка, за нейните топли грижи, за нейната любов към всички нас, за нейната енергия, с която ни заразява и не жали време и сили да помага на всички желаещи.

Телефонът за връзка с клиниката на д-р Людмила Емилова е 0888/951288. Тя се намира в хотел "Аква Азур" в к.к. Свети Константин и Елена.

Цялото интервю на Габриела Гаврилова можете да чуете тук:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25