Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лиъм Нийсън пристигна в Бургас

Лиъм Нийсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световноизвестният холивудски актьор Лиъм Нийсън пристигна в България за снимките на нов филм. Той кацна на летище Бургас снощи.

Сред известните филми на звездата са „Честен крадец“ (2020), „Закрилникът“ (2020), „Студено отмъщение“ (2019), „Любов“ (2019), „Мъже в черно: Глобална заплаха“ (2019), „Треньорът“ (2018), „Вдовици“ (2018), „Без последна спирка“ (2018). И още от по-старите му, но небезизвестни филми - „Списъкът на Шиндлер“, „Роб Рой“, „Бандите на Ню Йорк“. 

В Созопол Нийсън ще снима част от новия си филм. В България е трябвало да пристигне и Моника Белучи, но в последния момент ангажиментът ѝ е бил отменен. 

Холивудският актьор Лиъм Нийсън ще снима три дни в Созопол. Късно снощи той кацна с частния си самолет на Летище Бургас, а кадри от излизането му от аеропорта разпространи кметът на града Димитър Николов в профила си в социалната мрежа.
Според запознати работното заглавие на филма е „Спомени”. Една от сцените се развива на яхта, където се празнува рожден ден на сина на главния герой. За снимките е наета яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова, твърдят запознати.
По време на снимачните дни яхтеното пристанище ще бъда затворено заради противоепидемичните мерки, каквито са изискванията на екипа на Лиъм Нийсън.
Днес вече се подготвяше яхтата за снимките, които ще бъдат предимно през нощта. Монтираха се прожектори и кранове. За сцената с нощния купон на яхтата са наети статисти- студенти. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кисело мляко с български произход лекува коронавирус?

Председателят на голяма южнокорейска компания за производство на млечни продукти подаде оставка във вторник, след като полицията започна разследване на твърдението, че тяхна млечна напитка е ефективно средство в борбата срещу новия коронавирус. Хонг Уон-сик, председател на компанията Namyang Dairy..

публикувано на 06.05.21 в 12:39

Започна инициатива в подкрепа на българското село

„Пчела у дома”. Това интересно название носи нова инициатива, която осъществява връзка между пчелари и запалени почитатели на билките с възрастни хора, които живеят в самостоятелни къщи. Идеята на инициаторите е просторните селски дворове да се превърнат в дом за много пчелни семейства или в уханни билкови градини. Защо не и в двете..

публикувано на 06.05.21 в 09:15
Сол

СЗО: Човечеството е увеличило приема на сол до опасни за здравето количества

Болшинството от хората консумират два пъти повече сол от препоръчаната от Световната здравна организация (СЗО) граница от 5 грама на ден и това излага здравето им на риск. Това съобщи щабът на СЗО в Женева, който публикува насоки за съдържанието на сол в храни като хляб, масло, чипс, бисквитки, пица и различни видове консерви. „Повечето хора..

публикувано на 05.05.21 в 16:40

Щабът на ВМС грейва в синьо тази вечер за здравна кауза

Варна се включва в инициативата по повод Световния ден на пулмоналната хипертония наричана още болестта на сините устни, който се отбелязва на 5-ти май. Морската столица е сред петте града в страната, заедно със София, Бургас, Плевен и Хасково, в които различни сгради ще бъдат осветени в син цвят в часовете от 19 ч. до 23 ч. В синьо ще бъде осветена..

публикувано на 05.05.21 в 14:43

Заради удължената епидемична обстановка не се организират майски събори в Балчишко

На 6 май е и празникът на балчишкото село Дропла, където местният храм носи името на Св. Георги Победоносец. Събор обаче няма да се организира, каза кметският наместник Денчо Попов. На 11 май е денят на село Стражица, празник също няма да има, каза кметът Шукри Али. По-рано в началото на месеца са традиционните сборове на селата Царичино,..

публикувано на 05.05.21 в 14:03

Ученици от Варна ще мерят сили в горски многобой

Национално състезание „Горски многобой“ ще се проведе от 10 до 12 май на територията на ДЛС-Балчик. Организатор и домакин на надпреварата е Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. Състезанието е традиционно, като всяка година една от професионалните гимназии в сектора се нагърбва с организацията и..

публикувано на 05.05.21 в 13:51

За да станеш хаджия пътуваш не само до Йерусалим!

За да станеш хаджия трябва не просто да отидеш в Светите земи, а да направиш едно пътуване вътре към душата си, да я съединиш с духа на тази земя и да я почувстваш истински. Думите са на Петър Бончев, специален гост на предаването за туризъм и приключения "Хоризонти" по време на великденските празници.  Варненецът има опит с многобройни пътувания и се..

обновено на 05.05.21 в 09:23