Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници", споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова.

Това е един наистина голям празник.

Ден като този ни напомня, че човек трябва да има повече морал в своите действия и да носи отговорност за това, което прави.

Аз винаги, когато ме питат за постите, съм убедена, че не е важно да не ядем месо или да не пием алкохол. Важното е през това време да бъдем по-добри, да озаптим амбицията си, да се извисим духовно. Когато в храните ни липсват животинските храни, то ние имаме големия шанс да видим света по друг начин. А липсата на животинска храна прави човека по-добър, по-благ, по-толерантен, а не толкова агресивен и освирепял. Трябва да показваме на хората, че ги обичаме и уважаваме както Христос ни е завещал. Така всички ще започнем да живеем в един по-благ свят.

Всеки, който дойде във вашия център забелязва спокойствието и усмивките, които хората излъчват.

Аз винаги предупреждавам старите пациенти да отстъпват и да бъдат мили с новодошлите. Обикновено последните са по-нетърпеливи през първите дни от престоя си. Но постепенно това се предава и всичко върви в мир и любов.

Какво трябва да направим, за да преодолеем пролетната умора и смяната на часовото време?

Месото и животинските храни ако са с добро качество и се приемат веднъж в седмицата със салата от сурови зеленчуци, то това няма да ни направи по-болни от тези, които изобщо не ядат животински храни. Може да се редува месо, сирене, риба. Ако на следващия ден отново сме на лечебно гладуване с чай и плод, то няма да останат токсични вещества в организма ни. Тази схема на хранене е изключително ценна и ще направи хората здрави, без да се отказват напълно то животинските храни и пак ще бъдат здрави.

Още полезни съвети и начини за прилагане на програмата можете да научите по време на лекциите в клиниката на д-р Емилова.

Телефонът за връзка с клиниката на д-р Людмила Емилова е 0888/951288. Тя се намира в хотел "Аква Азур" в к.к. Свети Свети "Константин и Елена".


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25