Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници", споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова.

Това е един наистина голям празник.

Ден като този ни напомня, че човек трябва да има повече морал в своите действия и да носи отговорност за това, което прави.

Аз винаги, когато ме питат за постите, съм убедена, че не е важно да не ядем месо или да не пием алкохол. Важното е през това време да бъдем по-добри, да озаптим амбицията си, да се извисим духовно. Когато в храните ни липсват животинските храни, то ние имаме големия шанс да видим света по друг начин. А липсата на животинска храна прави човека по-добър, по-благ, по-толерантен, а не толкова агресивен и освирепял. Трябва да показваме на хората, че ги обичаме и уважаваме както Христос ни е завещал. Така всички ще започнем да живеем в един по-благ свят.

Всеки, който дойде във вашия център забелязва спокойствието и усмивките, които хората излъчват.

Аз винаги предупреждавам старите пациенти да отстъпват и да бъдат мили с новодошлите. Обикновено последните са по-нетърпеливи през първите дни от престоя си. Но постепенно това се предава и всичко върви в мир и любов.

Какво трябва да направим, за да преодолеем пролетната умора и смяната на часовото време?

Месото и животинските храни ако са с добро качество и се приемат веднъж в седмицата със салата от сурови зеленчуци, то това няма да ни направи по-болни от тези, които изобщо не ядат животински храни. Може да се редува месо, сирене, риба. Ако на следващия ден отново сме на лечебно гладуване с чай и плод, то няма да останат токсични вещества в организма ни. Тази схема на хранене е изключително ценна и ще направи хората здрави, без да се отказват напълно то животинските храни и пак ще бъдат здрави.

Още полезни съвети и начини за прилагане на програмата можете да научите по време на лекциите в клиниката на д-р Емилова.

Телефонът за връзка с клиниката на д-р Людмила Емилова е 0888/951288. Тя се намира в хотел "Аква Азур" в к.к. Свети Свети "Константин и Елена".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пламен Вачков: Д-р Емилова променя начина на мислене

В рубриката на д-р Емилова ви срещаме с Пламен Вачков. Той е човек на точните науки и на 72 години работи изключително динамично. Затова основният му проблем е да отделя време в грижа за себе си. Прави го в Клиниката на д-р Емилова – чуйте защо: През 1997-8 година забелязах, че не контролирам диабета, който имам от 1991 година...

публикувано на 11.07.21 в 18:15

Димитър Тюлев: Д-р Емилова за мен беше остров на спасението

Клиниката на д-р Емилова се оказва остров на спасението за Димитър Тюлев от София. Веднъж вече той е посещавал клиниката, но само за профилактика. Този път 54-годишният мъж спешно търси съдействие от д-р Емилова след тежко заболяване: След прием 20 дни на антибиотици заради тежка пневмония си пуснах кръвни тестове, разказва Тюлев.  Резултатите..

публикувано на 04.07.21 в 17:05

Клиниката на д-р Емилова през лятото е в Боровец

В средата на лятото Клиниката на д-р Емилова е в курорта Боровец. Екипът посреща там пациентите на 1 юли и приключва работа в края на август. Разходките край морето се сменят с походи в планината и за хората това е почивка, но не и за лекарите Ние работим най-усилено през лятото, казва д-р Емилова. Мястото е страхотно и пациентите ни могат да..

публикувано на 28.06.21 в 17:08

Д-р Емилова: Не пропускайте гладуването на череши

От 26 години гладувам по 20 дни на череши, набрани от дърветата в двора на дома ни в село Слънчево. Препоръчвам на пациентите си да се възползват от доказаните ползотворни ефекти на лечението с череши и чай и зареждащата им свежест. Гладуването се дели на два вида - черешово и на всички останали плодове, споделя почти..

обновено на 28.06.21 в 15:07

Черницата колкото е по-тъмна, толкова е по-полезна. Сега им е времето

Горещо  Ви препоръчвам черницата като изключителен плод, подсеща ни всеки път при среща през юни д-р Емилова. Черниците са изключително полезни за здравето. Даже съм чела изследвания, че помагат при порок на сърцето. Да не говорим  за ползата от профилактика на рака за дебелото черво, рака на млечната жлеза, изобщо – за профилактика..

публикувано на 14.06.21 в 17:05

В клиниката на д-р Емилова глезят с кухня гурме

В рубриката „Споделено за здравето” ви срещаме с Ралица Мотовска. Тя е от София,  на 43 години,  десет  от които е пациент на д-р Емилова . Спряла съм  да броя годините, което означава, че вече съм спокойна за здравето си, разказва Ралица. Чуйте защо тя не пропуска година без да почива в клиниката на д-р Емилова: Чувствам се добре..

обновено на 14.06.21 в 14:47

В Клиниката на д-р Емилова не само лекуват, но и променят живота – към добро

Памела Пенева е на 26 год от Стара Загора, но от много време живее в столицата. В Клиниката на д-р Емилова край Варна младото момиче идва, за да отслабне. В „Споделено за здравето” ви срещаме с нея, защото е пример как тръгвайки от обичайното за началото за всяко лято желание да сме по-елегантни,  Памела стига до пълен поврат в живота –..

публикувано на 07.06.21 в 01:05