Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Отвътре" на младите дизайнери от ПТГ-Варна

| обновено на 02.06.21 в 15:29

От 1 до 14 юни 2021 г. в Арт салона на Радио Варна гостува изложба на учениците от паралелки по "Компютърна графика", "Полиграфия" и "Графичен дизайн" в направление "Аудио-визуални изкуства и производство на медийни продукти" към Професионална техническа гимназия-Варна. С над 60 творби в изложбата се включиха ученици от 9 до 12 клас. Експозицията обхваща работата в последната учебна година и засяга актуални теми в областта на рисунката, илюстрацията, типографията и графичния дизайн. Част от изявените ученици включени в изложбата са: Петър Чакъров, Веселка Пиронкова, Александра Василева, Борислава Бакърджиева, Нина Атанасова, Хасан Хасанов и др. От следващата учебна година се откриват две нови специалности: "Промишлен дизайн" и "Рекламна графика". В направленито работят изявени художници, дизайнери и специалисти в областта на рекламната графика: Ваня Андреева, Жасмина Шалдърова, инж. Теодора Иванова и Велин Илиев.

За направление "Аудио-визуални изкуства и производство на медийни продукти" училището предлага съвременни ателиета и кабинети за провеждането на обучението по специалните предмети, оборудвани с компютри подготвени за графична обработка, графични таблети, мултимедийни проектори, интерактивни дъски, скенери, принтери, фотоапарати, видеокамери и др.

ПТГ-Варна обучава по професии в четири направления: "Компютри" - техник на компютърни системи и техник на електронна техника; направление "Транспорт" - техник по транспортна техника с две специалности - "Автомобилна мехатроника" и "Електрически превозни средства"; направление "Машиностроене" - професия "Мехатроника"; направление "Аудио-визуални изкуства и производство на медийни продукти" - професии "Графичен дизайнер", "Дизайнер" с две специалности "Промишлен дизайн" и "Рекламна графика", професия "Компютърен график".

Приемът след завършено основно образование в гимназията стартира на 5 юли с подаване на документи от желаещите.

Какво споделиха двама от възпитаниците на гимназията за предизвикателствата на професиите, които са избрали може да прочетете тук - Професионалната техническа гимназия - Варна е абсолютен победител в Националната олимпиада по техническо чертане.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия