Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Коя партия с кой номер в бюлетината ще се яви на вота

Снимка: БГНЕС, архив

ГЕРБ-СДС ще се явят на предсрочните парламентарни избори под номер 5 в бюлетината. До тях с номер 4 са „БСП за България“ а „Има такъв народ“ ще са под номер 22. На коалиция „Българските патриоти – ВМРО-Воля-НФСБ“ се падна номер 16.

Това отреди жребият за поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината, изтеглен от ЦИК за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Първата изтеглена политическа сила беше Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“, с която в политиката се завръща бившият премиер на България Жан Виденов. Тя ще е под номер 17, а заветният номер 1 се падна на коалиция „Движение заедно за промяна“.

ПП „Гражданска платформа Българско лято“ на бизнесмена Васил Божков ще е под номер 15.


ВИЖТЕ ОЩЕ

МВР улеснява гласуването за хора без валидни лични карти

В седмицата преди 11 юли 2021 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание , е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да..

обновено на 14.06.21 в 16:43

Всички кандидати за депутати от Варна

Предизборната кампания започва от днес, на 11 юни.  Как подредиха листите си с кандидатите за народни представители от Варна партии и коалиции? Партия "Възраждане" първа регистрира листата си.  Отново водач на листата е Костадин Костадинов , следван от Николай Костадинов, трети е Веселин Вешев. "Челната тройка" беше същата и в листата на партията..

обновено на 11.06.21 в 15:02

Старт на предизборната кампания за вота от днес

Днес - 11 юни, официално стартира предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот, насрочен за 11 юли. Партиите и коалициите, регистрирани за изборите, ще имат точно един месец да убедят гласоподавателите във важността на своите послания и да спечелят тяхната подкрепа. За първи път в историята изборите у нас ще се проведат изцяло на..

публикувано на 11.06.21 в 09:20

Всеки избирател може да провери избирателната си секция в интернет и чрез SMS

Всички български граждани могат да проверят по електронен път номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на изборите за Народно събрание на 11 юли 2021 г. Справката може да се направи в сайта на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) на адрес..

публикувано на 09.06.21 в 13:40

ЦИК тегли "изборното тото" днес

Жребият за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за гласуване за народни представители на 11 юли ще се проведе в Централната избирателна комисия днес (9 юни). ЦИК ще изтегли и жребия за определяне на реда за представяне на кандидатите,..

публикувано на 09.06.21 в 10:00

Ясни са кандидат-депутатите на "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън", "Атака" и КОД

В Районната избирателна комисия във Врана продължава регистрацията на листите на партиите, които ще участват в изборите на 11 юли. Водач на листата на "Демократична България" е отново Стоян Михалев, начело на листата на "Изправи се! Мутри вън" е Татяна Дончева, Волен Сидеров води листата на "Атака", Петър Москов - на КОД, Кристиян Богоев - на..

публикувано на 08.06.21 в 16:34
Слави Трифонов

Трифонов: Истината за подкрепата на ИТН ще стане ясна на изборите

Когато Недялко Недялков, Стойчо Стоев, Антоанета Христова, Валерия Велева, Татяна Буруджиева, Румяна Коларова, Нидал Алгафари, Огнян Минчев, Стъки и още много други знайни и незнайни воини на свободното слово, поставено в услуга на ГЕРБ, когато всички тези прекрасни хора започнат да говорят срещу нещо, което съм направил, аз веднага разбирам, че..

публикувано на 08.06.21 в 13:50