Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Черницата колкото е по-тъмна, толкова е по-полезна. Сега им е времето

Горещо  Ви препоръчвам черницата като изключителен плод, подсеща ни всеки път при среща през юни д-р Емилова.


Черниците са изключително полезни за здравето. Даже съм чела изследвания, че помагат при порок на сърцето. Да не говорим  за ползата от профилактика на рака за дебелото черво, рака на млечната жлеза, изобщо – за профилактика на раковите заболявания и след като е направена операция, химиотерапия .., подчертава докторката.  Много ценни плодове са и колкото са по-тъмни, толкова са по-полезни.

Ако някоя черна черница падне върху бялата ни блуза, това е знак да си вдигнем главата и да не се отказваме, докато не изядем всички узрели черници на клоните, до които достигаме“. Това казва природолечителката д-р Людмила Емилова. Черницата е нейният любим плод.

Идеалният вариант е да имаме пресни плодове, в най-добрия случай – сами да ги откъснем от дървото. Тогава всички полезни хранителни вещества, минерални соли, антиоксиданти, микроелементи, пигментни вещества и така нататък, всичко това е в плода, който сме откъснали и изяли. Освен това има плодове, които не може да се съхраняват - например черницата. Аз препоръчвам на всички слушатели на Радио Варна да използват максимално времето, в което има черници.

Тези, които имат възможност да ги изсушат, нека го направят.  Д-р Емилова обяснява най-простият и достъпен за всекиго метод на сушене у дома: това  става на 30 градуса, препоръчвам на нощна енергия като с вилица се открехне леко вратичката на фурната, за да излиза влагата. Така може да се сушат всякакви плодове. Зимата се поставят в чаша с малко вода, изпиваме и водата, защото в нея има много полезни вещества, напомня докторката.

Черницата е от най-силните противоракови плодове и увеличава защитни сили на организма. Това може сами да направим за себе си, за да се чувстваме добре, да бъдем с малко килограми и да бъдем здрави, независимо от годините си.

За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.
Повече информация вижте на страницата: www.emilova.eu
Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна до 19 юни 2021 година. След първи юли целият екип и медицинската техника ще бъдат в Боровец до края на лятото.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Емилова: Винаги избирайте сезонните български плодове

Вече   близо 30 години д-р Емилова лично прилага плодолечението, което препоръчва на пациентите си. Тя съветва  програмата да се прави  при възможност със сезонни български плодове. Чуйте защо: Сезонните плодове, тоест плодовете откъснати в момента, в който ще бъдат консумирани, са най-прекрасното нещо, което може да си пожелае всеки един човек..

публикувано на 30.07.21 в 18:16

Д-р Емилова: Не пропускайте времето на най-слънчевия плод - кайсията

Д-р Емилова винаги съветва плодовете да се консумират пресни, откъснати от дървото в чиста градина. В този сезон специално внимание заслужават кайсиите: Кайсията  е от много полезните плодове. Тя помага при хора със сърдечни заболявания.   Д-р Емилова препоръчва консумацията на плодове директно откъснати от дървото или скоро след..

публикувано на 26.07.21 в 09:05

Студентка в Германия излекува тежка мигрена в клиниката на д-р Емилова

Употребата на много вредни храни, умствено натоварване и стрес от смяна на средата причиняват мигрена на младо момиче от Русе. След смяна на много лекари и много лекарства със силни странични ефекти майката на момичето Йоли Петрова търси помощ в клиниката на д-р Емилова: През 2016 година дойдохме в клиниката на д-р Емилова за първи път, разказва..

публикувано на 19.07.21 в 09:05

Пламен Вачков: Д-р Емилова променя начина на мислене

В рубриката на д-р Емилова ви срещаме с Пламен Вачков. Той е човек на точните науки и на 72 години работи изключително динамично. Затова основният му проблем е да отделя време в грижа за себе си. Прави го в Клиниката на д-р Емилова – чуйте защо: През 1997-8 година забелязах, че не контролирам диабета, който имам от 1991 година...

публикувано на 11.07.21 в 18:15

Димитър Тюлев: Д-р Емилова за мен беше остров на спасението

Клиниката на д-р Емилова се оказва остров на спасението за Димитър Тюлев от София. Веднъж вече той е посещавал клиниката, но само за профилактика. Този път 54-годишният мъж спешно търси съдействие от д-р Емилова след тежко заболяване: След прием 20 дни на антибиотици заради тежка пневмония си пуснах кръвни тестове, разказва Тюлев.  Резултатите..

публикувано на 04.07.21 в 17:05

Клиниката на д-р Емилова през лятото е в Боровец

В средата на лятото Клиниката на д-р Емилова е в курорта Боровец. Екипът посреща там пациентите на 1 юли и приключва работа в края на август. Разходките край морето се сменят с походи в планината и за хората това е почивка, но не и за лекарите Ние работим най-усилено през лятото, казва д-р Емилова. Мястото е страхотно и пациентите ни могат да..

публикувано на 28.06.21 в 17:08

Д-р Емилова: Не пропускайте гладуването на череши

От 26 години гладувам по 20 дни на череши, набрани от дърветата в двора на дома ни в село Слънчево. Препоръчвам на пациентите си да се възползват от доказаните ползотворни ефекти на лечението с череши и чай и зареждащата им свежест. Гладуването се дели на два вида - черешово и на всички останали плодове, споделя почти..

обновено на 28.06.21 в 15:07