Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черницата колкото е по-тъмна, толкова е по-полезна. Сега им е времето

Горещо  Ви препоръчвам черницата като изключителен плод, подсеща ни всеки път при среща през юни д-р Емилова.


Черниците са изключително полезни за здравето. Даже съм чела изследвания, че помагат при порок на сърцето. Да не говорим  за ползата от профилактика на рака за дебелото черво, рака на млечната жлеза, изобщо – за профилактика на раковите заболявания и след като е направена операция, химиотерапия .., подчертава докторката.  Много ценни плодове са и колкото са по-тъмни, толкова са по-полезни.

Ако някоя черна черница падне върху бялата ни блуза, това е знак да си вдигнем главата и да не се отказваме, докато не изядем всички узрели черници на клоните, до които достигаме“. Това казва природолечителката д-р Людмила Емилова. Черницата е нейният любим плод.

Идеалният вариант е да имаме пресни плодове, в най-добрия случай – сами да ги откъснем от дървото. Тогава всички полезни хранителни вещества, минерални соли, антиоксиданти, микроелементи, пигментни вещества и така нататък, всичко това е в плода, който сме откъснали и изяли. Освен това има плодове, които не може да се съхраняват - например черницата. Аз препоръчвам на всички слушатели на Радио Варна да използват максимално времето, в което има черници.

Тези, които имат възможност да ги изсушат, нека го направят.  Д-р Емилова обяснява най-простият и достъпен за всекиго метод на сушене у дома: това  става на 30 градуса, препоръчвам на нощна енергия като с вилица се открехне леко вратичката на фурната, за да излиза влагата. Така може да се сушат всякакви плодове. Зимата се поставят в чаша с малко вода, изпиваме и водата, защото в нея има много полезни вещества, напомня докторката.

Черницата е от най-силните противоракови плодове и увеличава защитни сили на организма. Това може сами да направим за себе си, за да се чувстваме добре, да бъдем с малко килограми и да бъдем здрави, независимо от годините си.













За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.
Повече информация вижте на страницата: www.emilova.eu
Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна до 19 юни 2021 година. След първи юли целият екип и медицинската техника ще бъдат в Боровец до края на лятото.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27